|
Notka | |
Biochemia kosmetyczna Analiza działania składników kosmetyków, ich skuteczności i wpływu na zdrowie. Również informacje na temat filtrów przeciwsłonecznych oraz kuracji kwasami. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia? Cz.
Cytat:
![]() Ciekawe czy własciwości zostały zachowane. Może by tak do BU napisać, jak myślicie?
![]() |
![]() |
#1952 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia? Cz.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1953 |
Zadomowienie
|
Drogie Biochemiczki
![]() W ostatnim czasie zauważyłam jednak, że moja skóra traci jędrność. W sumie nie powinnam się dziwić bo kończę w tym roku 31 lat... Skóra jest nawilżona, nie mam już problemów z suchymi skórkami, czy napięciem, ale zauważyłam, że zrobiła się taka gąbczasta. Myślałam o ukręceniu jakiegoś serum lub kremu z BU, tylko pojęcia nie mam co byłoby dobre, dodam, że nie mogę używać niczego z witaminą C, bo zaraz mnie strasznie wysypuje. Nie mam doświadczenia z serami i kremami kręconymi samodzielnie, a wiem że wiele z Was już ma wiele z tych produktów przetestowanych. Dodam, że mam skłonność do zapychania i powstawania przebarwień, cerę naczynkową. Co mogłybyście polecić takiego ujędrniającego dla takiej buzi już po 30tce? Będę Wam baaardzo wdzięczna za propozycje.
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
Mgiełka może
Zestaw - Serum-olejek regenerujący 3xROSE |
![]() |
![]() |
![]() |
#1955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też jest to jedenen z moich typów, bo czytałam wiele razy Wasze pochlebne recenzje tego serum. Myślałam jeszcze o czymś może z retinolem, ale nie wiem co będzie miało takie działanie ujędrniające a jednocześnie nie podrażni mojej naczynkowej skóry. Myślałam też o tym http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-renew.html generalnie każde wydaje mi się interesujące ![]()
![]() |
![]() |
#1956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Używam teraz od tygodnia gdzieś toniku depigmentacyjnego z ZSK, ale na razie nie widzę rozjaśniających efektów (mam kilka przebarwień posłonecznych i powypryskowych), ale głupia zaoszczędziłam i nie kupiłam konserwantu, bo ilość wydawała mi się mała i myślałam, że zużyję ten tonik w ciągu 3 tygodni, ale on jest kurcze bardzo wydajny. Doczytałam że serum z retinolem trzeba filtrować -ale ja i tak filtruję - na razie 20 SPF, jak już słońce wyjdzie na dobre to 50 SPF, bo biorę tabletki anty i skóra ma skłonność do odbarwień niestety. Czy witamina C ma na prawdę tak świetne działanie? Trochę się jej boję przyznam, bo po serum leczyłam buzię kilka tygodni ![]()
![]() |
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
tak, wit. C ma naprawde tak swietne działanie
![]() z BU uzywam obecnie na zmiane serum-olejek z wit. C albo eliksir winogronowy (konczy mi sie jedno to kupuje drugie) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1959 |
Zakorzenienie
|
Chciałbym się przyłączyć do Waszego grona, ponieważ ośmielony pozytywnymi komentarzami o tej firmie postanowiłem sam skorzystać z ich oferty. Tym bardziej, jak zobaczyłem ceny innej polskiej firmy produkującej tzw. kosmetyki świeże ( Fridge)...
Póki co zamówiłem sobie: 1 x Hydrolat oczarowy - 200 ml 1 x Krem łagodzący z LUKRECJĄ - 50 ml 1 x Krem rozjaśniająco-wygładzający AZELO/BHA - 50 ml 1 x Płyn wzmacniający do włosów - 115 ml 1 x Żel hialuronowy podwójny 2% EKO - 50 ml Także mam nadzieję, że już wkrótce będę mógł wypowiedzieć się coś więcej na temat tych kosmetyków. Póki co czekam z niecierpliwością ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może przy okazji spróbuję propozycję Grazki...
![]() |
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1962 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie
![]() olejek drzewko herbaciane: wspaniały produkt,używam codziennie. Idealnie zmywa makijaż,nie podrażnia,nie uczula i nie pozostawia tłustej warstwy. Zapach jak dla mnie delikatny z lekką ziołową nutą hydrolat oczarowy: następny produkt który zostanie ze mną na długo! używam kilka razy w ciągu dnia. Stosuję po każdej aplikacji kremu i zawsze przed wszystkimi olejkami i serami,wchłanianie produktów perfekcyjne. Zapach uwielbiam żel hialuronowo-peptydowy:też strzał w dziesiątkę idealny dla zmęczonej,odwodnionej cery,używam z wieloma produktami ale najczęściej z serum 3xROSE i to jest dla mnie hit numer 1 peeling enzymatyczny: trochę mnie podrażnił,nie zauważyłam jakiś spektakularnych efektów ale dam mu jeszcze szansę może się poprawi ![]() A teraz ogromna prośba do Was wizażanki,czytam to forum od dłuższego czasu i wiem że jest tu kilka expertów w tej dziedzinie ![]() serum antyoksydacyjne flavo-C serum olejek odmładzający RENEW z retinolem krem ANTY oksydacyjny i czy ktoś może się podzielić opinią na temat hydrolatu z pszenicy samopszy? Bardzo dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam masakre na twarzy po serum Flavo C, ale inne produkty bardzo mi służą. Nie sądze zeby hydrolat czy cos co ma wit C na koncu składu bylo winne |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hydrolat cytrynowy odstawiłam do szafy, a kilka kropel ekstraktu na naczynka zaczęłam dodawać do hydrol. oczarowego - gdzieś po tygodniu stosowania 2 razy dziennie - znów zaczęły się pojawiać zmiany wokół ust. Jak odstawiłam i używałam samego oczaru wszystko jest ok. ![]()
Wymień się ze mną: WSZYSTKOWĄTEK poszukuję choćby na niucha ![]() Edytowane przez mgielka321 Czas edycji: 2012-03-20 o 09:09 Powód: literówka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1966 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kremu, nie wydaje mi się, by miał składniki wysokiego ryzyka, więc pewnie można używać go wedle uznania ![]()
![]() |
![]() |
#1968 |
Zadomowienie
|
Dot.: SKLEP - Biochemia Urody
Dziewczyny,
który puder z BU polecicie dla suchej cery? Zależy mi na satynowym wykończeniu. Nie chcę matu! Który będzie najlżejszy?
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1970 |
Zadomowienie
|
A coś w tym złego? "Hydrolat cytrynowy jest polecany dla cery naczynkowej, podrażnionej, tłustej, trądzikowej, mieszanej i dojrzałej." - to cytat z BU
![]() |
#1971 |
Konto usunięte
|
Ja mam jedno wrazenie - strasznie drogo, lepiej samemu zrobić
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1972 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się nad kolejnym zakupem serum 3xRose albo serum-olejku Granat. Całkiem dobrze radziły sobie z moją trudną cerą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1973 |
Raczkowanie
|
witam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1975 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
ok. 2 miesięcy temu zrobiłam pierwszy raz zamówienie na BU. Przesyłka doszła w niecały tydzień. Mogę polecić olejek myjący- drzewko herbaciane oraz puder bambusowy z jedwabiem. Używam również serum azelo-oliwkowego, ale tak jak jest napisane na stronie dla najlepszych efektów należy je używać przez minimum 3 miesiące. Wtedy też ostatecznie się wypowiem, na dzień dzisiejszy nie zaszkodziło mi, uważam, że jest dobre, ale spektakularnych efektów jeszcze nie widzę. Zamówienie to było skromne z racji tego, że miałam jeszcze wcześniej zakupione kosmetyki i chciałam je zużyć oraz ogólnie chciałam wypróbować te z BU czy ogóle są rzeczywiście takie dobre. Na dzień dzisiejszy jestem zadowolona. W związku z tym przygotowuję nowe zamówienie, a mianowicie: - olejek myjący-pomarańczowy - hydrolat oczarowy - serum na okolice oczu i naczynka - płyn wzmacniający do włosów - tonik z kwasem PHA 6% być może peeling enzymatyczny oraz zastanawiam się nad nawilżaczem do serum na noc ( jeszcze mam prawie w polowie azelo oraz teraz zamowie na okolice oczu i naczynka). I tak naprawde nie wiem co moge zastosować z którymś z powyższych serum, aby bardziej nawilzyc skore czy zel hialuronowy czy jakies maslo lub olejek? Dodam jeszcze, że mam 28-letnią cerę mieszaną, (która po serum mniej mi się przetłuszcza) z rozszerzonymi porami, naczynkową, zaczerwienioną ( z trądzikiem różowatym ?). Nie ukrywam również, że coś na ujędrnienie by się również do tego przydało.. Bede wdzieczna za wszystkie porady bo w temacie nie jestem jeszcze starym wyjadaczem chleba... acha myślę jeszcze nad jakimś dobrym kremem lub serum dla mamy, skora 50+... pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miała któraś z Was może ten nowy peeling enzymatyczny? Zastanawiam się nad zakupem i nie wiem czy jest na tyle dobry co ten wcześniejszy
![]()
![]() |
#1977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozsmarowanie tego jest trudne, ma dziwną konsystencję, wyślizguje się spod palców i "lata" po całej twarzy. mgiełka 321 - a sprawdzałaś właśnie serum antyoksydacyjne flavoC15EF? Jest tam napisane, że forma witaminy C jest przyswajalna nawet dla osób, które nie tolerują witaminy C w normalnej postaci. Choć rozumiem Twoje obawy bo nikt nie lubi prób i błędów na swojej twarzy. Taka moja mini recenzja: Sama na razie wychwalam olejek myjący - trzy w jednym! Do demakijażu, oczyszczania twarzy i do mycia ciała - coś idealnego jeśli się dużo podróżuje i nie ma się ochoty dźwigać mnóstwa różnych butelek. Z żelu hialuronowego też jestem zadowolona (choć mam buteleczkę z ZSK a tej z BU jeszcze nie rozrobiłam bo mam z pantenolem i alantoiną) i używam jej tak na twarz (z organicznym olejkiem ze słodkich migdałów) jak na włosy czy do skóry ciała (wraz z olejkiem, oliwką czy masłem). To jest fenomenalny kosmetyk. Moje serum antyoksydacyjne jest też świetne, kolor skóry mam tak piękny, że jak powiedziałam Pani w Inglocie, że nie używam podkładu to zrobiła dość mocno zdziwioną minę. No i masło shea - mam mieszane uczucia. W ogóle trudno nazwać je masłem, nie ma takiej typowo maślanej konsystencji (kojarzonej z masłami do ciała), zapach może odpychać, jest orzechowy, lekki ale jakby mnie dusi takimi papierosami (takie mam skojarzenia jako niepaląca:P). Byłam też przekonana, że będzie tłustsze. Nie mam suchej skóry ale mam czasem przesuszone placki na nogach i tu nic nie daje. Rozprowadzenie też jest trudne (ze względu na obecność grudek ale nie zawsze one są) i wydobycie ze słoiczka też robi się coraz trudniejsze. Na włosy próbowałam i tam efekt jest super. Na ustach nie ma efektu, jedynie przesuszonych ust. Skórę świetnie nawilża i widać to po umyciu się z owego masła (po nocy). I jak wspomniałam - daleko mu do tłustego masła. Jednak jestem skłonna jeszcze je zakupić po skończeniu tego. Teraz chcę jakiś hydrolat ale jeszcze nic nie wybrałam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na mnie średnio działa, niezależnie czy zrobię rzadką czy gęstą czy średnią konsystencję. Właściwie to rozjaśnia ładnie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1980 |
Zadomowienie
|
posiadam, narazie mi nic nie pomogło
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
biochemiaurody, pomoc |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.