|
|||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ | Lista userów | Kluby | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Oznacz fora jako przeczytane |
| Medycyna estetyczna Pytania do lekarzy - specjalistów IQ MEDICA.
Na tym forum odpowiedzi udziela dr n. med. Piotr Osuch. Zapraszamy do zadawania pytań! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Laser FRAKCYJNY na twarz - działanie, koszt
Witam wszystkich
![]() Od maja lecze się na trądzik izotretynoiną z efektów jestem bardzo zadowolona, ale oczywiście trądzik pozostawił niedoskonałości - BLIZNY ostatnio rozmawiałam z moją panią dermatolog, która zaproponowała mi po zakończonym leczeniu a dokładnie pół roku po zakończonym leczeniu usunięciu blizn laserem frakcyjnym. Oczywiście ciekawa tego jak wygląda taki zabieg zasięgnęłam informacji z internetu, ale jestem bardzo ciekawa czy ktoś z Was miał taki zabieg na usuwanie blizn potrądzikowych na twarzy?? Ciekawi mnie koszt, ilość zabiegów,żeby pozbyć się blizn oraz jak zachowuje się skóra po takich zabiegach ii czy są efekty i po ilu zabiegach??? Pozdrawiam )
05.06.2010 - ![]() 04.08.2012 - g. 16:00
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Laser FRAKCYJNY na twarz - działanie, koszt
Tydzień temu miałam wykonany zabieg laserem frakcyjnym co2 flaming. Nie będę ukrywać, że zabieg był b. bolesny. Może głównie dlatego, że dzień wcześniej miałam wykonywaną mikrodermabrazję diamentową. Jednak lekarz zakwalifikował mnie do lasera i stwierdził, że to nawet lepiej - mikrodermabrazja jako przygotowanie skóry do tego zabiegu. Pierwsze dwa dni cera była jak poparzona, piekła i bolała cała twarz. Potem swędzenie i szybkie gojenie, szybsze niż po peelingu ziołowym Jadwigi. Obecnie tydzień po zabiegu widzę, że skóra się oczyszcza i mam wysyp pryszczy, ale to moze być też w zwiazku ze zbliżajacą się miesiączką.
O koszcie trudno mi powiedzieć, gdyż był to zabieg pokazowy w ramach dnia otwartego salonu, więc udało mi się zapłacić przysłowiowe koszty dojazdu lekarza.Zabieg wykonywał mi doktor Piotr Sznelewski z Warszawy. Jestem też w stałym kontakcie z panią doktor Sowińska z Wrocławia która asystowała przy zabiegu. Pan doktor powiedział, ze pełen efekt uzyskuje się nawet po 6 tygodniach. Póki co czuję się dobrze i czekam na efekty ;-) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Pisz pisz na bierząco jak efekty. jestem bardzo ciekawa. sama zastanawiam się nad zabiegiem laserem.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Minęło 10 dni od zabiegu. Skóra jest naprawdę wygładzona i jakaś taka bardziej rozświetlona. Parę wyprysków jest nowych, czyli jakby się tez nieco oczyszcza, jednak nie jest to coś co bardzo by mnie zaniepokoiło, ponieważ lekarz uprzedził mnie, że tak może być. Na bieżąco będę zdawać dalszą relację.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Trzy tygodnie temu miałam wykonany zabieg laserem frakcyjny co2. Tak jak poprzedniczka uważam, że zabieg był bardzo bolesny, aczkolwiek nie trwał długo. Po zabiegu odczuwałam pieczenie, które przeszkadzało mi przez kilka godzin. Przez tydzień twarz wyglądała okropnie. Ze względu, że stosowałam krem avene cicalfate swędzenie było umiarkowane. Po 8 dniach pozbyłam się strupków i zauważyłam pierwsze efekty. Obserwuję efekty na głębszych bliznach i widzę że są spłycone. Moje pory są zwężone, skóra jest gładsza. Niestety na mojej twarzy pojawiają się wypryski ale to już wina miesiączki i złego odżywiania. Za zabieg na policzki i żuchwę zapłaciłam 600 zł. Ponieważ jestem zadowolona z zabiegu w listopadzie wybieram się na następny.
Poniższe zdjęcia przedstawiają twarz po zabiegu, w pierwszej dobie oraz w drugiej dobie. Później skóra wygląda coraz lepiej. Edytowane przez 4fairy4 Czas edycji: 2012-10-12 o 13:54 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Minęły cztery tygodnie od zabiegu. Twarz jest wygładzona, ujednolicona, gdyby nie parę wyprysków mogłabym już nie używać makeupu. Blizny spłycone, przebarwienia rozjaśnione. Szczerze powiem, że nawet mąż widzi różnicę. Już myślę o kolejnym zabiegu. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Jutro minie 6 tygodni od zabiegu. Lekarz mówił, że wtedy efekt jest zmaksymalizowany. I muszę powiedzieć, że choć jestem tuż przed okresem nie miałam jeszcze tak ładnej skóry NIGDY W ŻYCIU.Nigdy odkąd pamietam. Już jestem umówiona na następny zabieg w listopadzie. Dziewczyny, polecam, naprawdę. I nikt mi za to nie płaci ;-)
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ale Ci zazdroszczę!!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.