|
|||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ | Lista userów | Kluby | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Oznacz fora jako przeczytane |
| Medycyna estetyczna Pytania do lekarzy - specjalistów IQ MEDICA.
Na tym forum odpowiedzi udziela dr n. med. Piotr Osuch. Zapraszamy do zadawania pytań! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zmarszczki mimiczne pod oczami- botoks czy kwas?
Witam,
Od pewnego czasu mam problem. Zamówiłam sobie z jednej strony internetowej kwas hialuronowy i do tego olej arganowy. Oba składniki połączyłam i wklepałam pod oczy. Efekt- spuchnięte rano oczy i nowe zmarszczki! Koszmar! To było jakieś miesiąc temu a efekt do tej pory. Nic już nie pomaga. Kupiłam serum, ale efekt kolejny powalający- nowe zmarszczki mimiczne pod oczami. Nie wiem czy to w ogóle zejdzie mi kiedyś. Zastanawiam się czy po prostu nie zrobić sobie botoksu. I teraz moje pytanie- czy w ogóle możliwy jest botoks pod oczami? Chodzi mi o to, że nie mam kurzych łapek jak się uśmiechnę,tylko zmarszczki mimiczne pod oczami, z których pierwsza sięga prawie samej góry oka. Czy w tym wypadku jest sens robienia botoksu? Czy on pomoże na takie zmarszczki? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zmarszczki mimiczne pod oczami- botoks czy kwas?
Możesz zapomnieć, mam ten sam problem, to jest jedyne miejsce z którym za bardzo nic nie da się zrobić.
Botoksu w to miejsce lekarze nie chcą podać, bo tam nie ma mieśni i efekt trupich oczu jest, kwasu hialuronowego nie chcą wstrzyknąć ponieważ wiąże wodę co daje efekt spuchniętych oczu. Jedyna szansa mezoterapia igłowa kwasem hialuronowym, ja miałam efekt był na miesiąc :/ a jeden zabieg pod same oczy 250zł i co dwa tyg powtarzać, ale kogo na to stać? Jedna wizażanka pisała mi że jedna osoba z jej rodziny miała zrobione tak, że lekarz podał jej gdzie się dało mikrodawki botoxu oraz jakiś kwas hialuronowy mało usieciowany, podobno pomogło, ja idę w styczniu do mojego lekarza znowu na botoks i na peeling medyczny więc zapytam go o to. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
xnika- dziękuje za odpowiedź. Szczerze mówiąc miałam nadzieje, że coś się da z tym zrobić
No cóż trudno. Byłabym Ci bardzo wdzięczna, jakbyś zapytała się lekarza i dała mi znać. Z góry dziękuje! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
O tak ja też poproszę o info, bo to jedyne miejsce gdzie mam zmarszczki, po dwie pod każdym okiem. Co prawda mam krem który je spłycił (chociaż w kremy nie wierzę, a tu niespodzianka), ale to nigdy nie będzie to samo co wypełniacze np.....
Edytowane przez Weronikapr Czas edycji: 2011-12-26 o 09:35 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mi kosmetyczka w spa cece na zaproponowała botox na kurze łapki. Głównie tam miałam największy problem. Efekt jest bardzo delikatny, nie wiem jak byłoby w przypadku kwasu. No i dobrze jest iść do jakiegoś sprawdzonego salonu, mi poleciła koleżanka więc poszłam do tej samej babeczki.
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
plektranktus- No tak, ale tutaj nie chodzi o kurze łapki- a o zmarszczki pod oczami. Kurzych łapek to ja nie mam.
Ja natomiast byłam dzisiaj u kosmetyczki na zamknięciu naczynek i rozmawiałam z nią na temat mezoterapii pod oczy. Z tego co mi powiedziała, to mezoterapii nie wykonuje się pod oczy. Nawet tej bezigłowej. W sumie dowiedziałam się, że jeżeli te zmarszczki same mi się pojawiły po złych kosmetykach to jest szansa, że znikną- ale potrzeba czasu. Czytałam też na forum beuatywpolsce (czy podobnie- nie pamiętam) na temat botoksu pod oczy no i jedna kobieta miała robiony botoks pod oczy. Konkretnie wstrzyknięto jej botoks w środek oka. Prawdą jest fakt, że mało który lekarz to robi, większość jednak odradza botoks pod oczy. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
ja mam taki sam problem czyli zmarszczki pod oczami. W zeszłym roku miałam wstrzyknięty stylage pod oczy( bo miałam niewielkie doły i cienie ) i przy następnej wizycie lekarz ostrzyknął mi oczy botoksem - kurze łapki i okolice oczodołu -łącznie około 6 wstrzyknięć na jedno oko. Efekt był - po wypełniaczu doły zniknęły ( jedyny mankament był taki ,że jak płakałam to miałam wiszące worki przez jakąś dobę
) zmarszczki również były dużo mniejsze. Byłam bardzo zadowolona. Efekt utrzymał się jakieś 3-4 miesiące . W chwili obecnej dołów i cieni nie ma natomiat zmarszczki wracają ale za dwa tygodnie powtórka tak więc polecam
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
A może zamiast botoksu lepiej pomyśleć o laserze? jest bezpieczny i przede wszystkim skuteczny, nie wymaga znieczulenia. Wypełni zmarszczki, odmłodzi twarz, szyję, dekolt, co dusza zapragnie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

No cóż trudno. 
) zmarszczki również były dużo mniejsze. Byłam bardzo zadowolona. Efekt utrzymał się jakieś 3-4 miesiące . W chwili obecnej dołów i cieni nie ma natomiat zmarszczki wracają