|
Notka | |
Kuchnia - Moje gotowanie Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Formy silikonowe do pieczenia keksów lub chleba
Witam Wizażanki! Piszę tutaj na prośby mojej mamy, która od jakiegoś czasu lubi upiec nam chleb domowej roboty
![]() Mama wyszukała dwie oferty na allegro http://allegro.pl/silikonowa-forma-d...177734577.html http://allegro.pl/silikonowa-forma-d...178744231.html Co o nich sądzicie, mogłyby się nadać?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Formy silikonowe do pieczenia keksów lub chleba
Ja mam zarówno takie z gazety, jak i ciut droższe. Hmm, teraz po wielu miesiacach używania mogę podpowiedzieć, że ja bym patrzyła czy ma jakieś usztywnienie, obręcz, taką, która by powodowała, że ciasto nie rozchodziłoby się wraz z formą na boki. Ale przy chlebie nie ma to jak dla nas znaczenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witam, ja posiadam formę silikonową z gazety i bardzo ją lubię. Piekę w niej chleb. Jedynym mankamentem, jest j.w. - to, że forma rozchodzi się na boki podczas pieczenia - chleb jest niski i szeroki
![]() Ale i tak wolę ją, niż blaszane. Pozdrawiam i polecam zakup!
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
teraz w kioskach jest gazeta "smakowite wypieki" do której dodają silikonowe foremki, w 1 numerze są takie na muffinki a do każde gazety dokladają coś i będzie też forma do chceba, może warto kupić? cena pierwszej gazety to 5zł (jest 6 foremek) a kolejne będą po 15zl chyba
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja mam z Pepco, dość małą formę. Nie narzekam, pomimo tego, że ciasto powoduje, że forma rozchodzi się na boki, ale tak ma chyba każda silikonowa keksówka.
Nic nie przywiera ![]() Monis, zaciekawiłaś mnie, a nic w internecie nie ma o tej gazecie.
Je ne veux pas travailler Je ne veux pas déjeuner Je veux seulement oublier Et puis je fume Edytowane przez ksh Czas edycji: 2012-03-16 o 21:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja mam jakąś najtańszą keksówkę, niebieska więc to chyba ta z pepco.
chleb juz piekłąm - jest ok
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
http://www.baked-and-delicious.com/Default.aspx tutaj jest tylko po angielsku, pierwsza część to ta błękitna z błękitną foremką, bitą śmietaną i malinami
![]() ![]() Moja mama kupila 3 te gazety dla samych foremek ![]() Zastanawiam się nad zaprenumerowaniem - jeśli chcecie mogę opisać jakie będą kolejne dodatki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
u mnie były w zwyklym kiosku przy ulicy, nie wiem, moze w empiku będzie? a może wasze kioski nie zamówiły? ja jeszcze poluję na formę do chceba
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
w Netto aktualnie są w ofercie formy silikonowe - keksówki, na muffinki, babeczki itd. od 7 zł
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.