|
Notka | |
Pielęgnacja - Pytania do kosmetyczki Tutaj możesz zadać pytanie kosmetyczce, wymienić się doświadczeniem, opowiedzieć o swojej pielęgnacji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Olejek rycynowy + tusz do rzęs
Cześć. Nurtuje mnie pewna rzecz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Olejek rycynowy + tusz do rzęs
Olejku rycynowego używałam długi czas na noc na rzęsy i faktycznie były jakby mocniejsze, dłuższe, ale jakoś nie miałam cierpliwości, albo zapominałam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zniszczysz sobie tylko tusz. Ja zrobiłam tak: umyłam sobie dokładnie opakowanie po tuszu, wlałam do niego trochę olejku i używam (jak tuszu) na noc na rzęsy.
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
nie radzę tak robić - zniszczysz tusz na 100%
dawno temu chciałam wypróbować tą opcję, bo zapominałam smarować rzęsy na noc, a w końcu cały dzień z olejem rycynowym na rzęsach wzmacianiałyby sie niejako przy okazji na szczęście nie dodałam oleju do opakowania, tylko odrobinę połączyłam z tuszem na szczoteczce - taka mieszanka nie wysycha w ogóle, tusz odbija się na powiece, skleja rzęsy to logiczne w sumie - tusz zawiera woski i silikony, które wysychają na powietrzu i dzięki temu w opakowaniu jest "mokry" a na rzęsach wysycha i się utrwala olej nie wysycha, nie ulatnia się |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
lepszym pomysłem jest kupienie tuszu, który ma JUŻ w składzie olejek rycynowy, ja taki niedawno odkryłam, a myślałam, że to niemożliwe, teraz się zastanawiam, czy inne maskary też go miewają w składzie.. a tusz : FM Group 3 step mascara czy jakoś tak : )) czy od niego będę mieć piękne rzęsy - czas pokaże..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.