Wr鵵   Forum Wizaz.pl > Hobby > Moje gotowanie

Notka

Moje gotowanie Dzielimy si wiedz jak przyrz康zi, ugotowa i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Odpowiedz
 
Narz璠zia
Stary 2012-08-19, 20:11   #1
cebulki
Zadomowienie
 
Avatar cebulki
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomo軼i: 1 466
GG do cebulki
kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

szukam sprawdzonego przepisu na kie豚ase/mi瘰o w s這iku - pami皻am to z dzieci雟twa i bardzo chcialabym to zrobic. Mozecie mi pom鏂?
__________________
SZUKAM

* Aqua Allegoria Mandarine Basilic - min.10ml


MAM NA ZBYCIU:
MAP - 1Y
MAP - 2Y - 10ml

cebulki jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-20, 08:44   #2
cebulki
Zadomowienie
 
Avatar cebulki
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomo軼i: 1 466
GG do cebulki
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

naprawde nikt nie zna takiego przepisu?
__________________
SZUKAM

* Aqua Allegoria Mandarine Basilic - min.10ml


MAM NA ZBYCIU:
MAP - 1Y
MAP - 2Y - 10ml

cebulki jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-20, 09:21   #3
LadySith
Zakorzenienie
 
Avatar LadySith
 
Zarejestrowany: 2008-01
Lokalizacja: Miasteczko 奸御kie
Wiadomo軼i: 4 943
GG do LadySith
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

pierwsze s造sz o czym takim
__________________
Mati - m鎩 skarb
------------------------
wymianka ciuchy 44-52
LadySith jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-20, 09:25   #4
Inka_1
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2012-08
Wiadomo軼i: 400
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

Robi豉m kilka razy wg tego przepisu: http://gotuj.skutecznie.tv/2011/06/s...tka-ze-sloika/

Pyszna jest.
Inka_1 jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-20, 09:55   #5
ankamo
Przyczajenie
 
Avatar ankamo
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: gdzies w swiecie
Wiadomo軼i: 9
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

Znalazlam przepis na stronie

http://gotuj.skutecznie.tv/2011/06/s...tka-ze-sloika/

Nie wiem czy to o cos takiego chodzi, bo sama nie mam takich wspomnien.
ankamo jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-20, 14:24   #6
Inka_1
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2012-08
Wiadomo軼i: 400
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

Robi豉m kilkakrotnie wg zalinkowanego przepisu i powiem wam, 瞠 dobre to jest.
Inka_1 jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-20, 16:07   #7
Nanusia76
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomo軼i: 1 663
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

Cytat:
Napisane przez cebulki Poka wiadomo嗆
szukam sprawdzonego przepisu na kie豚ase/mi瘰o w s這iku - pami皻am to z dzieci雟twa i bardzo chcialabym to zrobic. Mozecie mi pom鏂?
Przepis na to cudo znajdziesz na stronie Wielkie 畝rcie
http://www.wielkiezarcie.com/recipe16118.html
__________________
Wymianka
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=530528

Edytowane przez Nanusia76
Czas edycji: 2012-08-20 o 16:11
Nanusia76 jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-20, 17:37   #8
Rena
Zakorzenienie
 
Avatar Rena
 
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomo軼i: 16 026
Wpisy w blogu: 6
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

w biedronce swego czasu sprzedawali cos takiego, ja jednak wole mieso swieze.
Rena jest teraz online   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-20, 21:54   #9
cebulki
Zadomowienie
 
Avatar cebulki
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomo軼i: 1 466
GG do cebulki
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Poka wiadomo嗆
Przepis na to cudo znajdziesz na stronie Wielkie 畝rcie
http://www.wielkiezarcie.com/recipe16118.html
w豉郾ie chyba o to mi chodzi這, przynajmniej co w tym stylu dzi瘯uj
__________________
SZUKAM

* Aqua Allegoria Mandarine Basilic - min.10ml


MAM NA ZBYCIU:
MAP - 1Y
MAP - 2Y - 10ml

cebulki jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-22, 17:34   #10
monyczkaaa
Zakorzenienie
 
Avatar monyczkaaa
 
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomo軼i: 7 857
Smaczny profil monyczkaaa
Smaczne przepisy1
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

ostatnio w "wiem co jem" podawali przepis na takie mi瘰o.

0,5 kg wieprzowiny,
2 plastry surowego boczku,
z帳ek czosnku,
s鏊, pieprz i troch cukru

mi瘰o i boczek zmieli na grubym sicie, doda czosnek, doprawi do smaku, prze這篡 do s這ik闚. S這iki szczelnie zamkn望, wstawi do garnka z wod (tak aby zakry豉 3/4 wysoko軼i s這ika) i gotowa 2 godziny na ma造m ogniu od momentu zawrzenia. Wystudzi i ponownie gotowa przez 2h.
__________________
monyczkaaa jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-23, 12:08   #11
cebulki
Zadomowienie
 
Avatar cebulki
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomo軼i: 1 466
GG do cebulki
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

wczoraj zrobiam wg przepisu podanego wy瞠j - dzisiaj wypr鏏uje co mi z tego wysz這 niestety mialam jakies stare sloiki i dwie zakr皻ki mi pu軼i造 ale dokr璚ilam odwr鏂ilam do g鏎y nogami i nie la這 sie - mam nadziej ze nic im nie bedzie
__________________
SZUKAM

* Aqua Allegoria Mandarine Basilic - min.10ml


MAM NA ZBYCIU:
MAP - 1Y
MAP - 2Y - 10ml

cebulki jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-08-31, 12:45   #12
mariolaw8
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2010-03
Wiadomo軼i: 62
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

moja mama robi豉 tak:
mi瘰o: 這patk, kark闚k czasem te 豉dny boczek (poprzerastany) kroi豉 na spore kawa趾i ok. 10 x 10 (r騜nie czasem wi瘯sze tak aby przez otw鏎 w s這iku 豉two w這篡) czosnek(sporo) z sol kamienn sieka豉 no瞠m (mo積a przecisn望 przez wyciskark wtedy nie mieli鄉y) i t sol z czosnkiem naciera豉 do嗆 grubo mi瘰o, odk豉da豉 to na ok 2 godz. do "przej軼ia si" i pakowa豉 w s這iki do嗆 ciasno ok. 4-5 cm wolnego od g鏎y, do garnka z wod te s這iki ( do 3/4 wys) i gotowa豉 4 godziny(mama zawsze u篡wa豉 s這ik闚 pod gumk), mi瘰ko pyszne z galaret do kanapek , sos闚
__________________

mariolaw8 jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-09-03, 11:39   #13
cebulki
Zadomowienie
 
Avatar cebulki
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomo軼i: 1 466
GG do cebulki
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

moje miesko w sloiku wyszlo bardzo dobre - zosta tylko jeszcze jedemn sloik wiec pewnie niedlugo bedzie trzeba uzupe軟ic zapas
__________________
SZUKAM

* Aqua Allegoria Mandarine Basilic - min.10ml


MAM NA ZBYCIU:
MAP - 1Y
MAP - 2Y - 10ml

cebulki jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-09-15, 18:50   #14
joe_cooker
Raczkowanie
 
Avatar joe_cooker
 
Zarejestrowany: 2012-08
Wiadomo軼i: 35
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

Cytat:
Napisane przez mariolaw8 Poka wiadomo嗆
moja mama robi豉 tak:
mi瘰o: 這patk, kark闚k czasem te 豉dny boczek (poprzerastany) kroi豉 na spore kawa趾i ok. 10 x 10 (r騜nie czasem wi瘯sze tak aby przez otw鏎 w s這iku 豉two w這篡) czosnek(sporo) z sol kamienn sieka豉 no瞠m (mo積a przecisn望 przez wyciskark wtedy nie mieli鄉y) i t sol z czosnkiem naciera豉 do嗆 grubo mi瘰o, odk豉da豉 to na ok 2 godz. do "przej軼ia si" i pakowa豉 w s這iki do嗆 ciasno ok. 4-5 cm wolnego od g鏎y, do garnka z wod te s這iki ( do 3/4 wys) i gotowa豉 4 godziny(mama zawsze u篡wa豉 s這ik闚 pod gumk), mi瘰ko pyszne z galaret do kanapek , sos闚
WOW GENIALNY PRZEPIS! Zrobi to jutro, chodzi za mn ten smak od dawna!
joe_cooker jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-09-16, 08:03   #15
Inka_1
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2012-08
Wiadomo軼i: 400
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

Wiesz mo瞠 jakie proporcje soli do mi瘰a?
Inka_1 jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2012-09-17, 10:32   #16
mariolaw8
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2010-03
Wiadomo軼i: 62
Dot.: kie豚asa lub mieso w s這iku - smak z dawnych lat

c騜 tego ci dok豉dnie nie powiem(wagowo) - mi瘰o dosy dok豉dnie by這 pokryte sol z czosnkiem, zr鏏 troch jak Ci zabraknie to dorobisz
__________________

mariolaw8 jest offline   Odpowiedz cytuj帷
Odpowiedz

Nowe w徠ki na forum Moje gotowanie


Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)
 
Narz璠zia

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

Wizaz.pl - Polityka poufno軼i - Warunki dost瘼u - G鏎a