'Pajączek' a proste plecy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 19:07   #1
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Question

'Pajączek' a proste plecy.

Jestem wysoka i w zasadzie od dziecka mam problemy z kręgosłupem.

Mam 25 lat i bardzo często mnie boli, w dodatku moje plecy nie są proste.

Na ćwiczenia nie mam czasu, praca, później dzień leci.
Mogę chodzić na basen, ale to też nie za regularnie. Na wiosnę szukam dobrej stadniny i chciałabym zapisać się na jazdę, podobno to też pomaga.

Póki co, chciałam kupić sobie pajączka, tylko nie wiem, czy się opłaca? Pomaga trochę prostować plecy? Chciałam zamówić z Allegro.pl , tylko, że jest duży wybór i nie wiem, który.

Używała któraś z Was tego?
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 19:25   #2
marysienka
Zadomowienie

Dot.: 'Pajączek' , a proste plecy.

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Jestem wysoka i w zasadzie od dziecka mam problemy z kręgosłupem.

Mam 25 lat i bardzo często mnie boli, w dodatku moje plecy nie są proste.

Na ćwiczenia nie mam czasu, praca, później dzień leci.
Mogę chodzić na basen, ale to też nie za regularnie. Na wiosnę szukam dobrej stadniny i chciałabym zapisać się na jazdę, podobno to też pomaga.

Póki co, chciałam kupić sobie pajączka, tylko nie wiem, czy się opłaca? Pomaga trochę prostować plecy? Chciałam zamówić z Allegro.pl , tylko, że jest duży wybór i nie wiem, który.

Używała któraś z Was tego?
Ja używałam, ale niestety muszę się przyznać, że nie wytrzymałam tego ciągłego piszczenia na moich plecach i wyrzuciłam pajączka w kąt.
Jeśli masz mocne nerwy to jak najbardziej polecam
Stary 2013-02-02, 19:34   #3
Cindy28
Lux Mundi

Nimfo, Moja Droga .
Pajączka nie miałam - doprowadziłby mnie do szału powtarzający się na okrągło dźwięk.
Również mam trochę cm + jestem posiadaczką sporego biustu, co w kooperacji daje efekt nawykowego garbienia się.
Dlatego znalazłam coś innego. Jak usłyszałam nazwę w Spondyllusie, myślałam, że umrę ze śmiechu . Zamilkłam, kiedy ubrałam to cudo na siebie.
Mowa o 'Prostotrzymaczu' Pani Teresy. Gwoli ścisłości : Pani Teresa, to firma, Prostotrzymacz - nazwa.
Przymierzyłam w Spondyllusie [ są różne rozmiary : S, M, L], a zamówiłam przez neta - wyszło taniej.
Wygląda to tak ==> http://www.sklep.pani-teresa.com.pl/...ymacz-p53.html.

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2013-02-02 o 19:35
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 19:38   #4
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez marysienka Pokaż wiadomość
Ja używałam, ale niestety muszę się przyznać, że nie wytrzymałam tego ciągłego piszczenia na moich plecach i wyrzuciłam pajączka w kąt.
Jeśli masz mocne nerwy to jak najbardziej polecam
W sumie to zerkając na moje plecy w lustrze jestem gotowa poświęcić moje nerwy Nie wiem tylko, co na to moja rodzina

Poza tym będąc w domu najczęściej mam słuchawki w uszach- albo oglądam film na kompie, albo słucham muzyki.

A ile nosiłaś? Można to nosić kilka godzin czy są jakieś ograniczenia?

Chcę zamówić z neta, ale nie wiem który, bo są takie 'cieńsze' i 'grubsze'. Nie wiem, który będzie lepszy

http://allegro.pl/listing.php/search...=paj%C4%85czek

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Nimfo, Moja Droga .
Pajączka nie miałam - doprowadziłby mnie do szału powtarzający się na okrągło dźwięk.
Również mam trochę cm + jestem posiadaczką sporego biustu, co w kooperacji daje efekt nawykowego garbienia się.
Dlatego znalazłam coś innego. Jak usłyszałam nazwę w Spondyllusie, myślałam, że umrę ze śmiechu . Zamilkłam, kiedy ubrałam to cudo na siebie.
Mowa o 'Prostotrzymaczu' Pani Teresy. Gwoli ścisłości : Pani Teresa, to firma, Prostotrzymacz - nazwa.
Przymierzyłam w Spondyllusie [ są różne rozmiary : S, M, L], a zamówiłam przez neta - wyszło taniej.
Wygląda to tak ==> http://www.sklep.pani-teresa.com.pl/...ymacz-p53.html.

A utrzymuje postawę? No to dzięki, muszę czegoś poszukać i na plecy i wymienić łóżko/materac.

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2013-02-02 o 19:44
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 19:49   #5
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:

A utrzymuje postawę? No to dzięki, muszę czegoś poszukać i na plecy i wymienić łóżko/materac.
Utrzymuje .
Po nałożeniu czuje się taką lekkość - jakby odciążał kręgosłup .
A u mnie już od dłuższego czasu króluje twarde łóżko i jedynie malutki jasiek - zrezygnowałam całkowicie z dużych poduszek.
Takie zmiany pomagają .
Stary 2013-02-02, 20:29   #6
Sumi
Zadomowienie

Ja jako nastolatka nosiłam coś w stylu tego prostotrzymacza - było dużo pasków zapinanych ale nie pikało, więc to nie był pajączek plus zamiast krzesła miałam "klęcznik" - nic to nie dało na dłuższą metę a klęcznik bardzo źle wpływa na kolana.
Stary 2013-02-02, 23:26   #7
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez Sumi Pokaż wiadomość
Ja jako nastolatka nosiłam coś w stylu tego prostotrzymacza - było dużo pasków zapinanych ale nie pikało, więc to nie był pajączek plus zamiast krzesła miałam "klęcznik" - nic to nie dało na dłuższą metę a klęcznik bardzo źle wpływa na kolana.
Ja też się na to czaję

Klęcznik jesu, brzmi jak tortura w surowym średniowiecznym zakonie

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 12:46   #8
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Mi też coś takiego by się przydało, aczkolwiek też ćwiczenia wyrabiają u mnie, że sama poprawiam sylwetkę.
A powiedźcie mi, bo nawet tutaj pasuje. Czy jeżeli mam zniesioną lordozę to powinnam kupić specjalną poduszkę? Ja często też śpię na brzuchu i nie wiem czy ona by się wtedy sprawdziła, a szkoda wydać tyle kasy na coś, co się zaraz rzuci w kąt.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 13:20   #9
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Ja też się na to czaję

Klęcznik jesu, brzmi jak tortura w surowym średniowiecznym zakonie
No tortura to dobre określenie. Rodzice gdzieś to znaleźli i byli zachwyceni, więc mi kupili. A potem ja mając już problemy z kolanami (przez sport do kalectwa... ) wymusiłam normalne krzesło siadając uparcie na podłodze, bo mnie od tego cuda bolało. Przeczytałam potem, że nie można tego traktować jak krzesło, można siedzieć ograniczony czas, bo bardzo obciąża kolana. Szkoda, że moi rodzice nie czytali opinii tylko reklamy to by mi nie dobili kolan.
http://alleszablon.eu/user/burnyd/ad...6d99fb733b.jpg
Stary 2013-02-03, 15:54   #10
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez Sumi Pokaż wiadomość
No tortura to dobre określenie. Rodzice gdzieś to znaleźli i byli zachwyceni, więc mi kupili. A potem ja mając już problemy z kolanami (przez sport do kalectwa... ) wymusiłam normalne krzesło siadając uparcie na podłodze, bo mnie od tego cuda bolało. Przeczytałam potem, że nie można tego traktować jak krzesło, można siedzieć ograniczony czas, bo bardzo obciąża kolana. Szkoda, że moi rodzice nie czytali opinii tylko reklamy to by mi nie dobili kolan.
http://alleszablon.eu/user/burnyd/ad...6d99fb733b.jpg
Ee, to wiem o co chodzi już we Włoszech takie coś w kafejce internetowej było siedziałam chwilę i było ok, mimo, ze też mam ambę z kolanami, od zasze dobrze wiedzieć w takim razie czym to grozi...

A co do tego prostotrzymacza jeszcze, to zastanawiam się, czy nie pogłębi mi lordozy odcinka lędźwiowego? ;/ to też zasługa rodziców kuwa, tak mnie pilnowali że przy ćwiczeniach na okrągłe plecy rozluźniałam lędźwie bo ćwiczenie mięsni grzbietu było męczące

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 19:01   #11
Nuk_Nulla
Raczkowanie

GG do Nuk_Nulla

Przez kilka miesięcy używałam pajączka. U mnie przyniosło to świetne efekty - sama myśl o tym paskudnym dźwięku utrzymywała mnie prosto. Tylko warto zauważyć, że pajączek to tylko taki przypominacz "o zgarbiłaś się! popraw to!" nic nie "pomaga" ani podtrzymuje. Ja nawet nie zdawałam sobie sprawy, jak często się garbię, gdy to do mnie dotarło nauczyłam się kontrolować. Och i jest też wybitnie niepraktyczny gdy robisz coś, co wymaga schylenia się - choćby nagle postanowisz podnieść coś, co ci spadło
Stary 2016-12-08, 13:32   #12
magdamare
Przyczajenie

Dla mnie zbawienny okazał się pas Healthy Back. Pomógł poprawić postawę i zlikwidował ból pleców (praca biurowa potrafi przysporzyć problemów ) Można siedzieć w odpowiedniej postawie bez wysiłku i nie jest to rodzaj irytującego pajączka �� Na prawdę po paru dniach można wyrobić już w sobie zdrowy nawyk. Jak ktoś zmaga się ze skutkami wielogodzinnego siedzenia to szczerze polecam. Jest to jeszcze chyba dość nowy produkt ale na prawdę działa. Pas kupiłam xxxx

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2016-12-08 o 13:52
magdamare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-09, 11:45   #13
herbatkauemilki
Przyczajenie

Pamietam jeszcze te reklamy pajączka w telezakupach...
A najlepszy na plecy od lat jest basen
herbatkauemilki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-09, 16:30   #14
Wieszczka
Zadomowienie

Ja się zastanawiałam czy w wyrobieniu prawidłowego nawyku pomógłby może zwykły dość ciasno zasznurowany gorset?
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości