Anszua - Forum Wizaz.pl
Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Wróć   Forum Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - Moje gotowanie

Notka

Kuchnia - Moje gotowanie Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2005-10-13, 09:03   #1
Kasiaczek22
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 113
Anszua

Pomożcie!Dostałam anszua z oliwkami w puszcze.No i pojawil sie problem bo nie wiem jak i do czego je wykorzystac.Macie jakies przepisy na salatki dania itp?Bede bardzo wdzieczna
Kasiaczek22 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 12:39   #2
Orka
Rozeznanie
 
Avatar Orka
 
Zarejestrowany: 2004-09
Wiadomości: 912
GG do Orka
Dot.: Anszua

Próbowałam podać linka, ale niestety nie działa w tej chwili ta strona. Spróbuj później na stronie Pascala poszukać przepisu na spaghetti a'la putanesca (właśnie z anchois i oliwkami).
Orka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-14, 13:57   #3
Mała Kulka
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Dziura pod Poznaniem
Wiadomości: 114
Dot.: Anszua

Mieszanka anchovis z oliwkami jest wprost idealna na pizzę!Mniam...
Mała Kulka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 15:13   #4
Ines1985
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2004-01
Wiadomości: 12 093
Dot.: Anszua

Podciagam wątek bo teraz ja mam kłopot z anchois
W moim domu nigdy nikt nie próbował tego wynalazku i teraz mamy drobny problem . Z tym ze nasze anchois jest bez oliwek. To też mozna to wpakowac na pizze? Ale dla mnie wyglada to tak okropnie ze chyba nie przełknę
__________________


Ines1985 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 16:12   #5
una creatura bella
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 2 144
Dot.: Anszua

Ja bym wpakowała te dobroty do sałatki nicejskiej. Przepis bez trudu znajdziesz w wielu serwisach kulinarnych.
__________________
"...Nieosiągalność nigdy nie jest kontrargumentem przeciwko ideałowi, gdyż ideały są tylko drogowskazami, nigdy zaś celami..."
una creatura bella jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 16:33   #6
Denwer455
Raczkowanie
 
Avatar Denwer455
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: Jaworzno
Wiadomości: 51
GG do Denwer455
Dot.: Anszua

Spróbuj może to :

Bakłażany nadziewane z anchois

Składniki: 4 nieduże bakłażany
8 filecików anchois
16 czarnych oliwek
4 ząbki czosnku
2 łyżki kaparów
1 pęczek natki pietruszki
1 sucha kajzerka
1 łyżka świeżego tyminaku
pół szklanki oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
sól, świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:
Bakłażany umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Każdą połówkę skropić sokiem z cytryny. Łyżką wydrążyć miąższ, który zachować. Anchois, oliwki, kapary, pietruszkę i miąższ drobno posiekać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany niezbyt drobno tymianek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w melku i po 5 minutach odcisnąć, a następnie dodać do farszu. Farsz po raz ostatni doprawić do smaku i układąc w połówkach bakłażanów. Pollać je oliwa i piec przez ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z sałatką z pomidorów.
Denwer455 jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - Moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.