|
Notka | |
Biochemia kosmetyczna Analiza działania składników kosmetyków, ich skuteczności i wpływu na zdrowie. Również informacje na temat filtrów przeciwsłonecznych oraz kuracji kwasami. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Produkty z kwasami dostępne na rynku - nasze wrażenia po stosowaniu
Cytat:
![]() ![]() Serum uzywam rzadko (2x w tygodniu) i tez zauwazylam, ze zaczely wyskakiwac mi po nim pryszcze i to w miejscach gdzie wczesniej nie wyskakiwalo nic. A te miejsca w ktorych wyskakuja to sa tylko obszary z zaskornikami ( na nosie, pod oczami). W zwiazku z tym czy moge poczytywac to jako etap pokwasowego oczyszczania? ![]() Niewatpliwie jego zaleta jest to,ze to serum w tempie ekspresowym usuwa przebarwienia. W swojej historii pryszczowej nie spotkalam sie z tak szybkim dzialaniem. Mialam dwa pryszcze , ktore pozostawily po sobie dosc ciemne plamy. Smarowalamte miejsca serum( z 4X pod rzad) i dzisiaj juz mi pozostaly jedynie rozowawe kropki.
![]() |
![]() |
#62 | |
BAN stały
|
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------
[/COLOR] Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Hej,mam pytanie o tonik żelowy z kwasem migdałowym z firmy Norel,napiszcie swoje doświadczenia z tym tonikiem
.Ja właśnie go zamowiłam ale sama nie wiem czy dobrze zrobiłam,troche poczytałam o kwasie migdałowym i powiem szczerze troche się przestraszyłam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ten tonik ma zdaje się 5%, od tego stężenia zaczyna się zabawę z migdałem, to jest stężenie które nie złuszcza, a sam migdał działa w ogóle łagodnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
dzięki że tak szybko dałyście odpowiedz,a po tym toniku mam używać kremy z wyskim filtrem?
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- mam cere mieszaną i teraz nie używam żadnych kremów,rano i wieczorem nakładam kwas H 1,5% zmieszany z olekiem arganowym |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Ja od półtora tygodnia stosuje Iwostin Perfectin Lucidin 12% glikolowego kwasu i niestety ale średnio widzę tą kurację. Chciałem się pozbyć przebarwień a dostałem mega wysypu zaskórników, dziesiątki czarnych kropek i to wszystko w mieszkach włosowych. Po kwasach czytałem że raczej jest wysyp krostek a nie zaskórników chyba że kwas złuszcza naskórek i uwidacznia jej ... ? Nie wiem czy nie odstawie bo coś chyba nie tak jest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
chimay wiem, ze orientujesz sie w tych tematach. moglabys napisac w jaki sposob odroznic pokwasowe oczyszczanie twarzy od tego, ze np. dany kosmetyk nam szkodzi , zapychajac pory? Ja pamietam , ze tak mialam wlasnie z Effaclarem - uzywaj, uzywaj to pokwasowe oczyszczanie, a jak przyszlo co do czego to zmasakrowalam sobie cere.
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie chyba się nie orientuję, ale jestem ogólnie zwolenniczką teorii, że jak coś szkodzi, to szkodzić będzie i nie wierzę w żadne oczyszczanie przez pogorszenie. Przynajmniej na mojej cerze się to w ogóle nie sprawdza. Miałam okropne wysypy przez prawie rok stosowania Zoraku, potem próbowałam przejść na kwasy apteczne (Bioderma, Uriage), ale było tylko gorzej i gorzej, poradziły sobie z tym dopiero hormony. Teraz jak mi coś szkodzi, to to po prostu odstawiam, bo nikt mi nie da gwarancji, że będzie poprawa ![]() Lierac z kwasami na razie mi nie szkodzi, nawet nieśmiało zauważam poprawę, bo prawie w ogóle nie wysypało mnie przed okresem, ale równie dobrze może to być przypadek, bo już miewałam i takie cykle gdzie PMS obchodził się z cerą łaskawie. Więc na razie za bardzo nie chwalę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Moze na poczatek napisze z czym mam (mialam) doczynienia -kwas migdalowy chyba 40% z Bielendy Profesional -kwas glikolwy z Bielendy Profesional 20% i 30% -serum z Bielendy i krem z tej samej serii -kwas mlekowy 5% Co do polepszania przez pogarszanie. Czasem jest to konieczne. Skora pozbywa sie "tego zlego" poprzez wyrzocanie go na wierzch. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie co skora to inna historia ![]() ![]() ![]() Dlatego myslalam, ze moze jest jakis sposob by zorientowac sie kiedy mamy do czynienia z pokwasowym oczyszczaniem, a czyms co zwyczajnie nam nie sluzy ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po glikolowym i to w niskim stężeniu(Equalan Pharma mleczko pilingujące) mam wysyp(ale trwa krótko do 10 dni) jeśli mam za długą przerwę w eksfoliacji i zanieczyści mi się skóra, używane na czystą skórą nawet w większych ilościach grubszą warstwą tak żeby się przypiec nie robi mi żadnej krzywdy jedynie szybko bledną przebarwienia pozapalne ![]() ![]() Uważam że kluczowe jest dobranie dobrego regenerującego kremu, bez tego kwas tylko zaszkodzi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
W końcu zakupiłam swojego pierwszego od lat gotowca kwasowego - ostatecznie wybrałam peeling Iwostin Perfectin Lucidin z kwasem glikolowym. Pierwsze użycie było bardzo nieprzyjemne, w miejscu wyprysków skóra ostro mnie zapiekła, ale drugiego dnia obyło się już bez żadnych sensacji. Jakoś nie mogę przekonać się do tej formuły preparatu, a pseudo pipetka to dla mnie totalny niewypał, ale z czasem (i efektami, mam nadzieję) nauczę się nią posługiwać i może zmienię zdanie.
Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2015-03-09 o 22:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Haha, ja też uważam że pięknie pachnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Gdzie udało Ci się kupić Bielenda Professional? Marzy mi się 40% KWAS SALICYLOWY + KWAS AZELAINOWY + KWAS MIGDAŁOWY + KWAS MLEKOWY, PH 2, +20 ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
LusiaPlotkara będę bardzo wdzięczna jeśli napiszesz coś więcej o swoich doświadczeniach z kwasami z Bielendy, szczególnie z migdałem
![]() Mam do nich dostęp stacjonarnie i najbardziej mnie kusi ten kwas ![]() http://bielendaprofessional.pl/produ...ekowy-ph-15-40 ale kompletnie nie mogę nic znaleźć na blogach na temat doświadczeń z kwasem szikimowym(jak mocny i jak długofalowo się sprawdza przy cerze z niedoskonałościami). |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ktoś przez neta albo satacjonarnie bez wykształcenia medycznego zamawiał/kupował mocne kwasy z Bielendy Professional? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Martwią mnie tylko te kiepskie opinie, które pojawiają się oczywiście dopiero kiedy preparat zakupiłam ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tu masz ten kwas do kupienia http://vanitysklep.pl/p/210/3821/bie...nTChoC27_w_wcB ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Ja ogolnie robilam tak ze wieczorem byl kwas na ok 10 min (ale mi naprawde trudno zrobic sobie krzywde kwasami), potem cicalfate i na drugi dzien glinka oczyszczajaca albo spirulina. Po kwasie zaskorniki sie jakby "otwieraly" i dodatkowe oczyszczanie wyciagalo resztki. Krzywdy sobie nie zrobilam. Moim zdaniem lepiej siegnoc po gotowce z Bielendy niz bawic sie jakimis innymi kwasami. Po ile ten kwas? ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- W stacjonarnych hurtowniach moga nie sprzedac (mnie pytali o wyksztalcenie, ale nie sprawdzali), ale w necie kupisz bez problemu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę kosmiczną cenę mają ![]() ![]() PS. Jest ich trochę na allegro i to w całkiem dobrej cenie. Przemyślę kupno.
INSTAGRAM: http://instagram.com/anitaosmolska ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jestemann Czas edycji: 2015-03-12 o 08:15 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak teraz kupowac kwas na lato to tylko migdalowy. On krzywdy zrobic nie powinien, ale filtry to koniecznosc. U mnie przede wszystkim glikol zaskornikow wcale nie usuwa. Wychodza na wierzch jakby sie "otwieraja", ale dalej sa. Stosowanie glinek pomaga i dzieki temu nie mam wysypu z powodu tego ze skora sie oczyszcza. U mnie chyba nie ma "zdrowej" skory ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tez w ramach profilatyki zrobie sobie maseczke oczyszczajaca ![]()
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=pseudofeministka;50 627465]A ja jestem w tegim szoku jezeli chodzi o dzialanie serum Bielendy z 10% kwasem migdalowym . Serum pootwieralo mi pory z zaskornikami, ktore dotychczas nic nie bylo w stanie ruszyc. Najpierw nos lekko mi sie luszczyl, pozniej zaczely wychodzic mi na nosie pryszcze (nigdy nic mi tam nie wyskakiwalo), a jak ryszcze pozlazily to pory w tym miejscu staly sie duzo bardziej oczyszczone.
Zgadzam się,jestem w ciężkim szoku,zwłaszcza,że stosowałam już wieeele preparatów z kwasami, także migdałowym a Bielendą jestem zauroczona. Wspaniale wyregulowala przetłuszczanie, rozjasnila,leciutenko zluszczyla.... SZOK.Czuję się gotowa na cięższa artylerię ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
A ja przeglądając szafkę z kosmetykami znalazłam jeszcze zamknięty krem z 3% kwasem migdałowym od Ziai (Ziaji?), kupiony w szale nad liśćmi manuka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Z ciekawostek - w gabinecie kosmetycznym, w którym robię sobie pirogron, wrzucili zabieg z bielendy z 45% kwasem szikimowym, laktobionowym i mlekowym.
Cena promocyjna to 79 zł, a normalna 130 zł. Wniosek? Zamawiam ten kwas i robię sama w domu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O matko! No, ale tak to jest... Pamiętam jak ja w Lublinie za migdał 50-60% (plus coś tam, coś tam) płaciłam za każdy zabieg 160zł. Jak się dowiesz, to koniecznie daj znać... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.