![]() |
#2731 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w wardze - wątek zbiorczy
gorzej w jakim sensie bo nie rozumiem? lepiej nie laczyc bioplastu ze stala chir.?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2732 |
Rozeznanie
|
Nie o to chodzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2733 |
Przyczajenie
|
Ja mam od roku labreta (na środku pod wargą), no i od kilku godzin posiadam również monroe/madonnę (dodam, że nie są to moje jedyne kolczyki, więc mogę się na ten temat wypowiedzieć).
![]() Jak dla mnie gojenie oraz opuchlizna to sprawa całkiem indywidualna. Podobnie jak ból podczas przekłuwania - jedni go wcale nie czują, dla innych z kolei jest czymś bardzo nieprzyjemnym. Otóż wśród moich znajomych kilka osób ma kolczyk pod wargą, w tym mój Luby (on akurat między brodą a wargą, ale to jednak to samo). Każdemu z nas goił się on inaczej. Mojemu przyjacielowi w ogóle nie spuchł na przykład, ja z kolei miałam wargę niczym Angelina Jolie. ![]() Kwestia wymieniania kolczyka jest również indywidualna, bo zależy to od procesu gojenia. I nie mówcie, że nie mam racji, bo opieram to na własnych doświadczeniach, i w sumie nie tylko... Ja na ten przykład kolczyk, który dostałam od piercingera, musiałam wymienić kilka dni po przekłuciu, bo był ZA KRÓTKI (mam naturalnie spore usta, a pod wpływem opuchnięcia zrobiły się ogromne, tzn dolna warga). Gdybym tego nie zrobiła, prawdopodobnie by się werżnął w moją brodę, co już powoli zaczynał robić... Także wszystko jest zależne od ciała, każde może zareagować inaczej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też musiałam wymienić kilka dni po przekłuciu, a to dlatego, że podczas codziennego sprzątania (kiedy warga była naaaaaaaprawdę spuchnięta) odkręciła mi się kulka. Niestety zakręcić nie potrafiłam sama, gdyż kolec był stosunkowo krótki a kulka była naprawdę mała. Dlatego też pojechałam jak najszybciej do piercera - trzymając ręką cały czas pręt w wardze [uwierzcie 99 procent ludzi gapiło się na mnie conajmniej dziwnie ![]()
![]() |
![]() |
#2735 |
Rozeznanie
|
Ja też mam sporo kolczyków i wiem co mówię
![]() Co innego jest wymienić kolczyk bo trzeba a co innego dla własnego "widzi mi się" ... Poza tym zależy też od miejsca... uszy goją się dłużej niż warga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2736 |
Przyczajenie
|
Nie, nieprawda.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2737 |
Zadomowienie
|
OT: zależy jaka to część ucha. chrząstka goi się zdecydowanie dłużej od wargi. płatek-zależy od organizmu ale porównywalnie do wargi.
![]() |
#2738 |
Przyczajenie
|
Witam!
Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat salonu Mansarda w Olsztynie? http://www.mansarda.olsztyn.pl/galeria/zdjecia/3 Miałam tam robiony tatuaż z którego jestem bardzo zadowolona ale co z kolczykowaniem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2739 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie, przez jaki czas mniej wiecej widac,ze kolczyk jest "świeżo zrobiony"? Wiem, że zależy od organizmu, ale tak około chociaż chciałabym wiedziec...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2740 |
Zadomowienie
|
widać? przez cały okres gojenia czyli ok. 2-3 miesięcy bo kolczyk jest za długi.
![]() |
#2741 | ||
Konto usunięte
|
[QUOTE=KochamMichasia;1383 6841]
Cytat:
Dziewczęta po co te spory i kłótnie ![]() co do tego mówienia to koleżanka chyba przesadziła:P Miałąm dwa razy robionego kolca w DOLNEJ WARDZE i nie miałam w ogole problemów z mowieniem, a co do gojenia to jest indywidualna sprawa kazdej osoby, jednyk któtko, drugim dłużej, ale jak słsze jak ktoś mówi, że po tygodniu mu sie zagoiło to śmiać mi się chce:P ![]() Kocham Michasia;- dawno mnie tu nie było bo sie przeporwadziałam i jestem bez inter.;( Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2742 |
Przyczajenie
|
![]()
Chciałabym zadać pewne pytania... A więc, czy to bardziej boli niż przekłucie ucha? Chciałabym też zobaczyć jak wygląda to od strony wewnętrznej tzn. z drugiej strony wargi, więc prosiłabym kogoś o umieszczenie takiej foty.
![]()
' Dziwna jestem jak na kogoś, kto mówi, że wszystko jest OK. Samotna jak księżyc wśród gwiazd pragnę czasem wiecznie spać. Co dnia tłumię w sobie cały wielki strach. Bo wciąż.. brakuje mi Ciebie! ' Milcz, jak do mnie mówisz. ![]() Edytowane przez karola8113 Czas edycji: 2009-08-26 o 23:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2743 |
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie, otóż jestem z Bydgoszczy i byłam 19 dni temu przebić wargę w Yakuzie bo podobno najlepszy salon pod tym względem w mieście, facet który mi przebijał kazał przyjść po 2 tygodniach żeby wymienić, ale pójdę później jakoś, no i zapomniałam zapytać czy wymiana coś kosztuje, jak to wygląda w innych salonach?
A no i jeszcze jedno opuchlizna mi zeszła, tylko mam zaczerwienione z wierzchu to mimo to mam poczekać aż minie miesiąc i wtedy będę mogła wymienić na krótszy? Edytowane przez polinaa Czas edycji: 2009-08-28 o 10:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2744 |
Zadomowienie
|
bylam dzisiaj wybadac teren w studiu i o to co sie dowiedzialam, przeklucie z kolczykiem kosztuje 60 zł, a na pytanie z czego jest kolczyk uslyszalam "taki srebrny, nie zawiera niklu, taki specjalny" haha i to ma byc profesjonalizm
![]() ![]()
![]() |
#2745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
polinaa w profesjonalnym a co dopiero najlepszym w mieście studiu nikt by Ci nie powiedział, że masz przyjść na wymianę po miesiącu. w przypadku wargi okres gojenia trwa powyżej 2 miesięcy.
![]() |
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
moje doświadczenia są inne
jeśli po okolo 3-4 tygodniach nie ma juz opuchlizny,nic się nie saczy nie widze przeciwskazania w wymianie na sterylny krótszy kolczyk-po co meczyć się z długim i ryzykowac przygryzienie i tłuczenie stopka po zębach
![]() |
#2747 |
Przyczajenie
|
czesc jestem tu nowa ^^
wczoraj bylam w studiu piercingu i przebilam sobie warge na dole po prawej stronie wszystko goi sie dobrze naraazie jest troche spuchniete ale nie boli plukami buzie szalwą i myje mydlem protex mam jedno pytanie : czy moge jesc wszystko ?? czy musze czegos unikac w studiu powiedzieli mi ze mam unikac nabialu warge przebijalam w studiu skorpion w sosnowcu ^^ co sądzicie o tym salonie ?? Edytowane przez Tabiii Czas edycji: 2009-08-29 o 13:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2748 |
Raczkowanie
|
też raczej nie powinnaś jeść niczego ostrego (przez jakiś tydzień po przekluciu)
ja wszystko co mam przekłute, przekłuwałam właśnie w tym salonie i wrażenia mam jak najbardziej pozytywne, żaden kolczyk mi się potem nie paprał, bardzo ładne i zadbane studio ogólnie polecam ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2749 |
Przyczajenie
|
przepraszam z gory za zasmiecanie tematu bo mialem juz podobne pytanie ale szukam do labreta kulki 2mm kolorowej. jesli ktos znalazlby cos takiego bylbym wdzieczny
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2750 |
Przyczajenie
|
aha ..... dziękuje bardzo za odpowiec
![]() dołanczam także zdjecia mojego nabytku ![]() a tak na zapas to mowie odrazu ze mam 15 lat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2751 |
Przyczajenie
|
przy okazji widzial ktos moze cos takiego jak ,,zaslepki ,, na pret w wardze? slyszaem ze mozna cos takiego kupic, prosilbym o pomoc tak samo jak z ta kulka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2752 |
Rozeznanie
|
...chodzi Ci o nakrętki?
www.wildcat.pl Edytowane przez VMK Czas edycji: 2009-08-30 o 17:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2753 |
Przyczajenie
|
chodzi mi o silikonowe zatyczki, niestety nie moge nigdzie takich znalezc, kulki 2mm w kolorach tez na wildcat nie ma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2754 |
Zadomowienie
|
http://www.bodyjewelleryshop.com/onl...ories_1088.cfm
O takie cos chodzi?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2755 |
Przyczajenie
|
zatyczki juz znalazlem na rock metalschop
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2756 |
Raczkowanie
|
na allegro poszukaj
![]()
![]() |
#2757 |
Przyczajenie
|
gdybym widzial takowa na allegro nie pisalbym tutaj
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2758 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Omg. ![]() też taki chcialam ale nie bylo "rozmiaru" i wzielam kóleczko ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() xO 21 lat ? ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2759 |
Przyczajenie
|
siemka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Omg. ![]() ... powodzenia ^^ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
kolczyk, kolczyk w wardze, kolczyki, problem, warga |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.