Revlon, ColorStay, Makeup for Combination/Oily Skin 24Hrs (Podkład do twarzy) (nowa wersja)
1176 HIT!
66 % kupi ponownie
Dodawaj swoje ulubione kosmetyki do torebki, dzięki czemu łatwo je znajdziesz, posortujesz i zaplanujesz zakupy.
Zgłoś do moderacjiRevlon ColorStay Makeup for Combination/Oily Skin 24Hrs to wyjątkowo trwały, mocno kryjący podkład do cery tłustej, mieszanej i normalnej. Beztłuszczowy, nie zatyka porów. Lekka i delikatna konsystencja zapewnia skórze maksymalne poczucie komfortu. Zawiera SPF 6.
Występuje w dużej gamie kolorystycznej.
Nowa formuła Revlon ColorStay zapewniająca 24 - godzinną trwałość.
Skład: Aqua, Cyclomethicone, Trimethylsiloxysilicate, Butylene Glycol, Boron Nitride, Dimethicone, Alcohol Denat., Peg/Ppg-18/18 Dimethicone, Nylon-12, Tribehenin, Isododecane, Polyisobutene, Sodium Chloride, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Bisabolol, Serica, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Malwa Sylvestris Extract, Lilium Candidum Bulb Extract, Lactobacillus/Eriodictyon Californicum Ferment Extract, Cymbidium Grandflorum Flower Extract, Serica, Alumina, Polydimethylsil Oxane/Polymethylsilesquioxane Copolymer, Ethylene Brassylate, Methicone, Trisiloxane, Sorbitan Sesquioleate, Tetrasodium Edta, Methylparaben, Propylparaben.
[+-]:Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), IronOxides(CI 77491, 77492, 77499).
Cena: 69zł / 30ml
- CI 77492
Recenzje 2426
25 kwietnia 2018, o 21:46
Bez rewelacji
Muszę przyznać, że chyba nie jest to po prostu kosmetyk dla mnie... Za ciężki, daje efekt maski a do tego jest bardzo widoczny na twarzy. Nie jest też wytrzymały.
Na plus jednak muszę powiedzieć, że bardzo dobrze kryje, nie uczula i dobrze się rozprowadza. Sprawdzi się lepiej jeśli faktycznie ma ktoś problemu skórne które ten kosmetyk przykryje. Jak kiedyś zafunduję sobie tatuaż na twarzy i będę chciała to przykryć to wtedy kupię go ponownie.
ZALETY: -dobrze kryje
-widoczny na twarzy
-nie wytrzymuje całego dnia
25 kwietnia 2018, o 19:40
Do zadań specjalnych
Używam tego podkładu tylko na wielkie okazje typu wesele czy osiemnastka, kiedy wiem, że potrzebuje bardzo mocnego krycia i długiej trwałości - ten podkład to zapewnia. Jedyny minus to to, że jest dosyć mocno widoczny na twarzy i może podkreślać włoski oraz kolory, dla bladziochów najjaśniejszy kolor jest niestety różowy.
ZALETY: - trwałość
- duże krycie
- można go budować
WADY: - brak BARDZO jasnego, żółtego odcienia
- bardzo widoczny na twarzy
- nie do codziennego stosownia
25 kwietnia 2018, o 18:40
1 /5
25 kwietnia 2018, o 16:42
25 kwietnia 2018, o 15:59
Wcześniej był lepszy
Miałam okazję używać tego podkładu zarówno w starej, jak i nowej wersji. Niestety ta nowa nie jest tak fajna. Różni się wieloma cechami. Nowa formuła podkładu jest lżejsza od poprzedniej (jest to plusem), ale jest również mniej trwała (stara wersja utrzymywała się na prawdę długo - całonocna impreza nie była jej straszna), krycie też było mocniejsze. Fajny podkład na codzień, ale niestety nie na długie wyjścia. Dość szybko się wyświeca i znika z twarzy. Plus za opakowanie z pompką, jest o wiele wygodniejsze niż poprzedniej wersji.
24 kwietnia 2018, o 22:33
5 /5 HIT!
24 kwietnia 2018, o 19:05
Nic to nie ruszy
Dostałam to od siostry, bo źle się u niej sprawdzał. U mnie spisał się bardzo dobrze, czym byłam bardzo zdziwiona. Ale do rzeczy, kolor dopasowany był idealnie, podkład jak każdy inny nakładam gąbką na mokro, co daje piękne dość naturalne wykończenie. Utrwalony transparentnym pudrem bez problemu utrzymywał się nietknięty cały dzień na buzi. U mnie lepiej sprawdzał się zimą, na lato okazał się nieco za ciężki. Bardzo wydajny i świetnie kryjący.
4 /5 HIT!
24 kwietnia 2018, o 17:43
revlon colorstay
witam, jestem tu nowa ale postanowiłam podzielić się swoją opinią.
Revlona kupiłam w sumie niedawno ale muszę przyznać, że mile mnie zaskoczył.
w ciepłe dni trzyma mat, nie roluje się i ładnie kryje niedoskonałości, dobrze rozprowadza się na twarzy. Ma wygodne opakowanie. W mniejszych drogeriach można go kupić za ok 35 zł. Z mojej strony polecam :)
ZALETY: krycie
konsystencja
trzyma mat
opakowanie
1 /5
23 kwietnia 2018, o 17:48
Beznadzieja
Jeden z gorszych podkładów jakich używałam. Podkreśla suche skórki, nie wtapia się w skórę przez co tworzy maskę ( musiałam mieszać z innym podkładem lub kremem ), bardzo wysusza skórę po kilku dniach noszenia i szybko się utlenia przez co kolor jest dużo ciemniejszy niż wybieram. Tandetny produkt. Opakowanie wygląda tanio.
WADY: podkreśla suche skórki
wysusza skórę
tworzy maskę
ciemnieje
5 /5 HIT!
22 kwietnia 2018, o 08:15
Ok
Używam odcienia 180 sand beige i jest dla mnie idealny. Skóra wygląda naturalnie, bez efektu maski, używam w połączeniu z pudrem Creme Puff. Jego poprzednik był zdecydowanie gęstszy i chyba jednak bardziej kryjący. Podkład w obecnej wersji nie wysusza skóry i nie zapycha porów, ale nie używam go też codziennie. Dobrze utrzymuje się na skórze, ale nie jak poprzednik. Duży plus za pompkę. Mimo wszystko jest to dobry podkład.
ZALETY: Posiada pompkę
Nie wysusza
Trwały
Nie tworzy maski
Ładne, satynowe wykończenie
Średnio kryjący
WADY: Myślę, myślę i chyba nic nie wymyślę ;-)
5 /5
19 kwietnia 2018, o 21:43
jak dla mnie jest ok
Używam tego podkładu od jakiegoś czasu, jak dla mnie na razie najlepszy ale nadal szukam swojego ideału. Fajnie się rozprowadza, nie tworzy smug, nie ciemnieje, dobrze kryje. Czasami na większe wypryski trzeba użyć korektora ale ogólnie krycie na +. Cena też przystępna, w promocji można kupić go za 30 zł. Duży wybór kolorów, każdy znajdzie odcień dla siebie. Kolor buff dla mnie idealny. No i w końcu jest do niego pompka, duży plus za to :)
ZALETY: +krycie
+cena
+kolory