Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Zrób sobie krem, Olej z rokitnika naturalny

Zrób sobie krem, Olej z rokitnika naturalny

Średnia ocena użytkowników: 0 /5

Pojemność 15 ml
Cena 12,90 zł

Opis produktu

Zgłoś do moderacji

Ciemno pomarańczowy olej z rokitnika zwyczajnego Hippophae rhamnoides otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno z pomarańczowych owoców i filtracji. Jest olejem tłustym wykorzystywanym w leczeniu oparzeń, odmrożeń i stanów zapalnych. Ma właściwości regenerujące, przeciwstarzeniowe, ochronne. Uśmierza ból. Jest cenionym naturalnym kosmetykiem znajdującym zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, popękanej, dojrzałej, podrażnionej oraz włosów. Używany jest, jako składnik preparatów nawilżających, przeciw łysieniu i przeciw łupieżowi. Oleje z rokitnika zawierają wysokie stężenie kwasu palmitynowego, składnika wchodzącego w skład związków budulcowych ludzkiej skóry. Kwas palmitynowy odpowiedzialny jest za szybsze ziarninowanie ran i regenerację naskórka. Olej wspomaga leczenie blizn pourazowych potrądzikowych, rozstępów, egzem, stanów zapalnych i alergicznych skóry.
Owoc rokitnika zawiera tłusty olej oraz bogactwo witamin z grupy B, witaminy E, K, P, kwas foliowy, karotenoidy (pomarańczowy kolor oleju), antocjany, flawonoidy, fosfolipidy, garbniki, cukry, kwasy organiczne i mikro i makroelementy (żelazo, mangan, bor i inne). Obecne w oleju kumaryny wzmacniają naczynka i poprawiają przepływ krwi, a kwasy urosolowy i oleinolowy działają przeciwzapalnie, wzmacniająco i ułatwiają gojenie się ran.

UWAGA! Prosimy o ocenianie i recenzowanie właściwości wyłącznie jako samodzielnego kosmetyku, a nie składnika innych kosmetyków lub suplementu diety.

Recenzje 0

Średnia ocena użytkowników: 0 /5

Najaktywniejsze recenzentki

  1. 1

    6
    produktów

    29
    recenzji

    274
    pochwał

    10,00

  2. 2

    15
    produktów

    38
    recenzji

    249
    pochwał

    9,71

  3. 3

    19
    produktów

    22
    recenzji

    210
    pochwał

    7,77

Zobacz cały ranking