Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Etja, Olej z pestek granatu Bio

Etja, Olej z pestek granatu Bio

Średnia ocena użytkowników: 5 /5

Pojemność 50 ml
Cena 38,00 zł

Opis produktu

Zgłoś do moderacji

Tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion drzew Granatowca właściwego. Głównym kwasem tłuszczowym w tym oleju jest kwas punikowy w ilości ponad 72% odpowiadający za właściwości przeciwzapalne. Zawiera także, bioaktywne składniki: garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy. Ze względu na swoje silne właściwości odżywcze uelastyczniające i odżywcze wykorzystywany jest coraz częściej w kosmetyce naturalnej .Ze względu na dużą zawartość nienasyconych skoniugowanych kwasów tłuszczowych łagodzi bóle mięśniowe i zmniejsza powstałe opuchlizny. Polecany dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej oraz starzejącej się (szczególnie w okresie przekwitania) Działa wspomagająco w trądziku zwyczajnym i różowatym.
UWAGA! Prosimy o ocenianie i recenzowanie właściwości wyłącznie jako samodzielnego kosmetyku, a nie składnika innych kosmetyków lub suplementu diety

Skład: Punica Granatum Seed Oil

Recenzje 1

Średnia ocena użytkowników: 5 /5
Wydajność:
Zgodność z opisem producenta:
Stosunek jakości do ceny:
Opakowanie:
Zapach:
Więcej ocen Schowaj

5 /5 HIT!

Kupi ponownie

Używa produktu od: rok lub dłużej

Bombowy!

Olej kryje się w ciemnej,szklanej buteleczce pojemności 50ml. Jest rzadszy od swoich rówieśników,a jego kolor mogę określić jako słomkowy. Do gustu przypadł mi jego zapach- bardzo charakterystyczny, przypominający zapach dojrzałego granatu. Ten olej także dodaję do balsamu, kąpieli czy też masazu skóry. Po kilku aplikacjach moja skóra wygląda na nawilżoną i jędrną. Kąpiel z jego dodatkiem oprócz własciwości pielęgnacyjnych, jest także rewelacyjnym doznaniem aromaterapeutycznym. Skóra dzięki niemu staje się mniej podatna na urazy słoneczne i jest bardziej odporna na bakterie. Zarówno skóra sucha,wrażliwa czy dojrzała znajdzie w nim ukojenie- od nawilżenia,przez odżywienie po efekt odmłodzenie. Kilka kropli dodaję do maseczek czy glinek. Wtedy skóra jest jeszcze bardziej aksamitna,a maseczka zyskuje dodatkowe działanie. Olej nie zatyka porów,a wręcz przeciwnie, oczyszcza ją i powoduje,że zaskórniki z czasem znikają. Przypadkiem w sumie znalazłam jeszcze jedno zastosowanie oleju z pestek granatu- stosowany na wszelkiego rodzaju blizny (rozstępy oraz blizny powstale przez urazy) powoduje ich widoczne zmiejszenie i powolne,ale rewelacyjne zabliźnianie.


Używam tego produktu od: 1 miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie

Najaktywniejsze recenzentki

  1. 1

    7
    produktów

    30
    recenzji

    299
    pochwał

    10,00

  2. 2

    18
    produktów

    39
    recenzji

    268
    pochwał

    9,57

  3. 3

    19
    produktów

    24
    recenzji

    233
    pochwał

    7,92

Zobacz cały ranking