Garnier, Ultra Doux, Szampon z oliwą z oliwek i cytryną do włosów suchych i matowych
- 1
- Marka: Garnier
- Kategoria: Włosy: Pielęgnacja - szampony - do włosów suchych, zniszczonych i koloryzowanych
- Średnia ocen: (4.41/5 z 17 recenzji)
Rozkład ocen
- 82%
- 11%
- 5%
Zgłaszająca osoba: iceflower
Nawilżający szampon przeznaczony do pielęgnacji suchych i matowych włosów. Zawiera naturalne ekstrakty z oliwek oraz cytryny, które pielęgnują włosy suche, wygładzają i nadają im blask.
Produkt niedostępny w Polsce. Inne nazwy serii Ultra Doux to Ultra Dolce i Natural Beauty.
Skład: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Citric Acid, Cocamidopropyl Beatine, Sodium Chloride, Hexylene Glycol, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Olea Europaea Oil/Olive Fruit Oil, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-10, Salicylic Acid, Limonene, Linalool, Propylene Glycol, Tartaric Acid, Geraniol, Citronellol, Citrus Medica Limonum Extract/Lemon Fruit Extract, Hexyl Cinnamal, Glyceryl Laurate, Parfum Fragrance. (C28920/1)
Cena: 2EUR / 300ml
/ic/
- bez rewelacji
Nie zachwycił mnie działaniem na włosy chociaż nie oszukujmy się, szampon ma myć a nie odżywiać więc nie wiem czego ja oczekiwałam. Za to ma wspaniały zapach i dobrze oczyszcza włosy, czyli spełnia swoje zadanie jako szampon. Nie zauważyłam aby włosy po nim były gładsze, zdrowsze ponieważ ma SLS w swoim składzie ale o ile się nie mylę to nie ma silikonów za co spory plus. Szkoda, że jest niedostępny w Polsce ale Garnier ma kilka dobrych szamponów, które mogą mi go zastąpić. Nie zauważyłam też aby kiedykolwiek obciążył mi włosy bo nawet po jednokrotnym umyciu po olejowaniu włosów włosy aż skrzypiały

Używam tego produktu od: niecały rok.
Ilość zużytych opakowań: ok 2 -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- mój ukochany szamponik
Używam bez przerwy od czterech lat. Niedostępny w Polsce, lecz ja mam dostęp do tej perełki wsród szamponów. Zdecydowanie mój hit. Zapach nieziemski. Naprawdę warto mieć. Brak minusów. Kosztuje ok. 2.50 euro.
Używam tego produktu od: czterech lat
Ilość zużytych opakowań: kilka -
- Nieziemska doskonałość
Kiedy natrafiam na taką kosmetyczną perełkę jak ten szampon, to zaczynam się zastanawiać, czy to możliwe, że takie cudo powstało tu na Ziemi?! A może kosmici podesłali trochę pyłu gwiezdnego do fabryki Garniera i stąd coś tak niepospolicie doskonałego w niej stworzono.
Ale do rzeczy: szampon spełnia wszystkie obietnice producenta, a nawet jeszcze więcej. Jeżeli ktoś ma włosy suche i zniszczone, to ten szampon zdziała z nimi więcej niż niejedna odżywka. Nie wiem, jak on to robi, ale naprawdę potrafi zdziałać cuda, poprawia kondycję i wygląd włosów już po pierwszym użyciu. Nawet moja grzywka, która lubi być zmierzwiona i niesforna, a nawet (zwłaszcza pod czapką) potrafi stworzyć sobie tzw. wicherki, po użyciu tego specyfiku jest grzeczniutka i dostosowana jak dziewiętnastowieczna pensjonarka
Jakby bała się, że więcej jej mogę takiej regeneracji i pomocy nie zafundować. Ale bez obaw, myślę, że nie rozstanę się już z tym szamponem, no chyba, że przestaną go produkować.
Plusy:
- idealnie pielęgnuje włosy (jego właściwości kondycjonująco- regenerujące są lepsze niż wielu odżywek czy olejków pielęgnacyjnych)
- szybko działa (już po pierwszym myciu zauważyłam, że włosy stały się bardziej błyszczące, lśniące, sprężyste, miękkie, a nawet bardziej współpracowały przy układaniu, tzn. były bardziej podatne niż zwykle)
- wspaniała żelowa , lekko silikonowana konsystencja (przypomina mi nawet trochę delikatne emulsje do higieny intymnej)
- ładnie pachnie (coś jak świeżo wyciśnięta, dojrzała cytryna)
- dobra wydajność (myślę, że to właśnie ta gęstawa żelowa konsystencja przyczynia się do tego, że już niewielka ilość szamponu pozwala na dokładne umycie włosów)
- pięknie się pieni
- nie powoduje łupieżu
Minusy:
- klapka w butelce ciężko się otwiera i trzeba uważać, żeby sobie paznokci nie połamać, ale ostatnio, gdy dużo podróżuję, zaczynam dostrzegać też plusy takiego zamknięcia, bo przynajmniej nie muszę się obawiać, że otworzy się w kosmetyczce i zaleje mi coś w walizce.
- cena i dystrybucja (ale za to nie odejmę mu gwiazdki, bo to przecież nie jego wina, że w Polsce dostępny jest tylko na aukcjach internetowych, co po dodaniu kosztów przesyłki zwiększa niestety jego cenę)
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1x 300ml (w trakcie) -
- Bardzo fajny, ale niedostępny w Polsce
Bardzo dobrze służył mi ten szampon. Ma same zalety: dobrze sie pieni, uroczo pachnie i jest dość wydajny. Włosy są po nim miękkie, dobrze się układają i nawet ja z moimi cienkimi i plączącymi się włosami nie musiałam używać odżywki. Nie obciąża włosów.
Niestety nie widziałam go w Polsce, a szkoda, bo chętnie bym go znów kupiła.
Jedyny minus, jak we wszystkich szamponach Garniera z serii Ultra Doux, to niewygodna butelka.
Używam tego produktu od: kilka miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jeno opakowanie - 300 ml -
- no niech będzie
Kupiłam pod wpływem opinii na Wizażu i mam mieszane uczucia.
Po pierwsze dostępność - obecnie Allegro, więc kiepska plus dokładam do kosztów za wysyłkę.
Po drugie - swędzi mnie skóra głowy po nim. O łupież nie chcę podejrzewać, bo stosuję też inne produkty, jednak MAM.
Po trzecie - nienawidzę otwierania butelki, paznokcie zdarte i połamane na bank. Trzymałam butlę otwartą, żeby tego nie robić.
na plus:
- wydajność
- zapach
- włosy są ładne
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno całe -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- zakochalam sie...
pierwszego użycia tego szamponu nie zapomni się!..
Zapach jest niesamowity! dodaje energii, i myjąc nim włosy można odnieść wrażenie ze z swej łazienki przeniosłaś się do gaju cytrynowego w Grecji, gdzie jesteś na zabiegach spa
ja po prostu odlatuje...
Szampon jest po prostu rewelacyjny. Jest wydajny
Po umyciu nie są splątane z dodatkiem dobrej odzywki powoduje niesamowite efekty, włosy są puszyste miękkie i jakby ' nie moje'
Cena jest w porządku,
na pewno się z nim nie rozstanę!
PS. chyba ze zdradzę go dla innych z tej serii
Używam tego produktu od: miesiaca
Ilość zużytych opakowań: niecale jedno -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Dawno temu zniknął z polskich półek
Nie rozumiem, dlaczego często dobre kosmetyczne produkty znijają u nas. Zakochałam się w tym szamponie dawno temu, ładny zapach, bezproblemowe mycie, czesanie, układanie. Ale wycofano go. Czasem udaje się znaleźć za granicą, ale trzeba pamiętać będąc "gdzieś" i poszukać.
Używam tego produktu od: długo
Ilość zużytych opakowań: całkiem wiele -
- doskonały
Szampon jest doskonały pod względem pielęgnacji włosów suchych. Jeśli ktoś uważa, że Garnier z oliwą obciąża włosy, widocznie suchych / zniszczonych nie posiada a wówczas rzeczywiście można zaobserwować efekt braku puszystości.
Tej wersji używam od 5 lat, w zasadzie bez przerw dłuższych niż 2, 3 tygodnie wyjazdów lub nocowania u kogoś, kto preferuje inne firmy. Dostępny na allegro w cenie 10 - 15 zł za 300 ml.
Podsumowując - dla włosów suchych, kręconych idealny. Dla włosów normalnych, przetłuszczających się u nasady ale suchych na końcach będzie za ciężki. A negatywne recenzje mogą być w tym przypadku efektem niedobrania produktu do potrzeb skóry głowy i włosów.
Używam tego produktu od:5 lat
Ilość zużytych opakowań:30 - 40 x 300 ml. -
- Dobry, ale bez rewelacji
Zadowalający kosmetyk
Plusy:
+ świetny zapach
+ doskonałe pienienie
+ dobre mycie
+ łatwe spłukiwanie
+ nie obciąża włosów
Minusy:
- niedostępny w Polsce (jedynie na aukcjach)
Używam tego produktu od: 2 lata
Ilość zużytych opakowań: 3 -
- nie!
Szampon owszem ładnie pachnie, ale co z tego skoro tak strasznie obciąża włosy, ze mozna to wyczuć juz przy suszeniu. Wlosy sa oklapniete zaraz po myciu, a kilka godzin pozniej wygladaja jakby nie były myte kilka dni. Moim włosom ten szampon nie odpowiada. Zdecydowanie za cieżki, czego sie po nim nie spodziewałam.
Używam tego produktu od: poł roku
Ilość zużytych opakowań: 1 -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- świetny, czyli doskonały
Strasznie go lubie za zapach, za działanie i za to, że kojarzy mi sie z latem. To jeden z nielicznych szamponów, do którego nie musze używać żadnych balsamów. A, i nie mam po nim łupieżu. Ma lekką konsystencję, świetnie sie pieni, dobrze oczyszcza i spłukuje bez problemów. Pachnie słońcem
Jedyny feler, to to, że nie ma go w sklepach. Ale w sumie od czego mamy Allegro?
Ale nie będę mu odejmować za to gwiazdki, w końcu to nie wina szamponu.
Używam tego produktu od:1 rok
Ilość zużytych opakowań:4 -
- szkoda ze niedostepny

Ech.. strasznie szkoda ze nie mozna ich kupic w Polsce. Kiedys byly dostepne przez jakis czas.. potem na wczasach w niemczech ich uzywalam. Szamponow mialam milion.. ale do konca zycia nie zapomne tego zapachu i miekkosci wlosow :P (moze dlatego ze kojarzy mi sie z wakacjami) Szampon naprawde ekstra! Dokladnie myl wlosy, nie obciazal ich i nadawal taki efekt jak po zastosowaniu odzywki i jedwabiu.
Używam tego produktu od: kiedystam...
Ilość zużytych opakowań: kilka -
- Lekkie i lśniące włosy
Szampon nadaje blask i zdrowy wygląd włosom,nie obciąża ich,jest bardzo wydajny,a zapach jest świeży i bardzo przyjemny. Pieni się świetnie i już przy spłukiwaniu czuć,że włosy są lśniące i niesplątane.
Szkoda tylko,że nie jest dostępny w Polsce-ja kupuję go na allegro.pl za ok.12 zł/300 ml.
Używam tego produktu od: około roku
Ilość zużytych opakowań: 4-5 -
- Cudny.
Genialny szampon, fantastycznie oczyszcza włosy i skórę głowy, jednocześnie nie przesuszając ich i nie powodując podrażnień skóry. Dodaje włosom blasku, sprawia, że świetnie się układają, nie plącze ich. Ma piękny, odświeżający zapach i nie obciąża włosów. Razem z maską z tej samej serii stanowią doskonały zestaw do pielegnacji włosów. Bardzo go lubię i na pewno kupię ponownie przy najbliższej okazji.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1 -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Blask i świeżość włosów
Szampon jest po prostu rewelacyjny. Ma konsystencję gęstego żelu (co sprawia, że jest bardzo wydajny), świetnie się pieni i czuć, że oczyszcza włosy i skórę głowy, ale jednocześnie jest dla niej bardzo delikatny.
Zapach jest niesamowicie odświeżający, dodaje energii i bardzo uprzyjemnia czas mycia włosów. Dla mnie to ogromna zaleta tego szamponu.
Po umyciu nie są splątane, łatwo mogę nałożyć na nie maskę z tej samej serii. Dodaje im niesamowitego blasku, są miękkie i gładkie.
Cena niewysoka, spora pojemność, ładne opakowanie - mam ogromną nadzieję, że kupię go ponownie
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 -
- Jak dla mnie najlepszy
Włosy błyszczące, nieobciążone, świeże, czyste. W moim przypadku również puszyste i lekkie.
W połączeniu z maską z tej samej serii- jak dla mnie KWC.
Dodam, że mam włosy ciężkie i zależy mi na tym, żeby włosy były miękkie, puszyste, nie oklapły po 2 godzinach i nie były szopą. Właśnie ten szampon to umie
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 5 -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- świeżynka nie tylko na zime
bardzo lubię ten szampon. nie będę się rozpisywać, krótko i rzeczowo wygląda to tak:
- świetnie oczyszcza i nie obciąża włosów - a mam mocno przetłuszczające się, więc wiem, co piszę
- połysk jest, prawdopodobnie dlatego, że włosy są czyściutkie. nie wiem, jak na suchych to by się sprawdziło...
- cenowo bajka, wydajność super
- świeży zapach
używałam często w okresach zimowych, tak profilaktycznie, żeby włosy się nie wysuszyły przez ogrzewanie itp. włosy były ok, nie wiem, na ile to jego zasługa, ale mogłabym go też stosować latem, bo mimo wszystko jest "lekki"
-edycja-
no i stalo sie... wrocilam do niego. i jeszcze bardziej mnie do siebie przekonal. moj facet z wlosami suchymi tez go zaczal uzywac i jest zadowolony. zmieniam na 5 gwiazdek, bo po prostu nie znam lepszego i od niego nie zycze sobie nic wiecej - wlosy wypielegnowane na calej dlugosci, a skora glowy bez przesuszen, podraznien czy innych dziwolagow
Używam tego produktu od: paru lat z przerwami (teraz chyba przerw juz nie bedzie)
Ilość zużytych opakowań: kilka butelek - coraz wiecej -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Rossmann, Alterra, Glanz Shampoo Aprikose & Weizen (Szampon do włosów matowych i zniszczonych `Morela i pszenica`)
Syoss, Silicone Free, Repair & Fullness, Szampon do włosów normalnych po zniszczone
Ziaja, Intensywna Pielęgnacja Włosów, Szampon do włosów farbowanych `Intensywny kolor olej rycynowy`
Recenzentka:
coraOcena:Data: 2012-05-22 18:26:58Recenzja: przyjemny szampon o ciekawym składzie, cena niewielka -
Yves Rocher, Nutrition, Shampooing Nourrissant (Szampon odżywczy do włosów suchych)
Fitomed, Mydlnica Lekarska, Szampon ziołowy do włosów suchych i normalnych
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.40 na 5Ilość recenzji: 47 -
Joanna, Professional, Szampon rewitalizujący kolor 'Popielaty'
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.07 na 5Ilość recenzji: 35 -
Garnier Fructis, Color Resist, Szampon do włosów farbowanych i pasemek z ekstraktem winogron
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.06 na 5Ilość recenzji: 35 -
Klorane, Szampon odżywczy na bazie wyciągu z mango
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.94 na 5Ilość recenzji: 32
L`Oreal Professionnel, Inoa Color Care, Protective Conditioning Shampoo (Szampon do włosów koloryzowanych)
Data dodania: 2012-05-22 21:59:38Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Alterna, Bamboo Smooth, Anti Frizz Shampoo (Szampon wygłądzający do włosów)
Data dodania: 2012-05-14 10:13:05Ocena:Ilość recenzji: 1 -
Guhl, Color Schutz & Pflege, Shampoo Goji - Beere (Szampon do włosów farbowanych)
Data dodania: 2012-05-08 11:55:04Ocena:Ilość recenzji: 0 -
TRESemme, Naturals, Nourishing Moisture Shampoo (Szampon naturalnie odżywiający i nawilżający)
Data dodania: 2012-05-08 10:54:21Ocena:Ilość recenzji: 0