Essence, Pure Skin, Anti-Spot Gel (Żel przeciw wypryskom)
- 1
- Marka: Essence
- Kategoria: Pielęgnacja specjalna - Problemy skórne - preparaty punktowe na wypryski
- Średnia ocen: (2.80/5 z 5 opinii)
Rozkład ocen
- Nie wiem
- Nie polecam
- 80%
Zgłaszająca osoba: lady opium
Przeźroczysty żel o antybakteryjnych właściwościach. Niweluje wypryski i absorbuje nadmiar sebum, ale nie podrażnia. W razie konieczności nakładaj kilka razy dziennie.
Skład: Aqua, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Acrylates/C 10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Salicyloyl Phytosphingosine, Zinc PCA, Panthenol, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Water, Ethylhexyl Glycerin, Alcohol, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehtdroacetic Acid, Polyaminpropyl Biguanide, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Sodium Benzoate.
Cena: 9zł / 15ml
/s/
- nie wiele
Nie robi za wiele, trzeba go urzyc kilka razyw ciagu dnia by nastepnego bylo widac jakis efekt na szczescie nie wysusza i nie podraznia jak wiekszosc kosmetykow z "gornej polki" i to jego ogromny plus. Cena jest nie wielka, ale da sie bez niego obejsc
Używam tego produktu od: 1 miesiac
Ilość zużytych opakowań: jedno niecale -
- Nic specjalnego
Kupiłam go przypadkowo w Naturze, kiedy byłam na dość dużych zakupach. Chciałam sobie coś niedrogiego dokupić i znalazłam ten żel.
Czy ja wiem czy to coś robi. Jedyne to tylko to że może wysusza te pryszcze szybciej i tyle. Pod makijaż raczej sie nie nadaje bo ma taka tłustą, świecącą konsystencje. Raczej tylko nadaje się na smarowanie na noc, ale tak jak pisałam wcześniej nie widzę jakiś powalających efektów.
Używam tego produktu od: 1 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 -
- średni, 'szału ni ma'
Produkt oceniam na średni- coś tam robi, jednak nie jest to jakieś widoczne, odczuwalne działanie.
Nie popisał się jakąś ekstra skutecznością. Może być, po prostu
Pryszcze nie znikają szybciej. Może lekko się zmniejszają, ale różnica jest na prawdę niewielka. Nie zmniejsza zaczerwienienia.
Wysusza skórę (drugi w składzie jest alkohol)
Raczej nie polecam go pod makijaż- używałam go na noc. Pod makijaż się buntował i łuszczył.
Nie podrażnił, nie uczulił.
Zapach mi nie przeszkadzał.
Nie polecam, robi niewiele.
Używam tego produktu od: lutego
Ilość zużytych opakowań: jedno -
- Rewelacja!!!
plusy:
+ cena
+ poręczne, wygodne opakowanie
+bardzo dobre działanie, mniejsze krostki znikają już na
drugi dzień (po użyciu na noc)
minusy:
- po nałożeniu zbyt dużej warstwy, po wyschnięciu
wygląda jak zaschnięty klej i się odrywa od skóry...
-trochę wysusza skórę
Używam tego produktu od: 1 rok
Ilość zużytych opakowań: w trakcie trzeciego -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Zbędny
Żel jest gęsty, bezbarwny, wsiąka całkowicie bez warstwy typu peel-off. Niestety nie przyspiesza gojenia, nie zmniejsza zaczerwienień, może minimalnie podsusza, ale to na prawdę jedyny efekt. Na szczęście nie podrażnia, choć alkohol czuć wyraźnie.
Syfek potraktowany tym żelem goi się mniej więcej w takim samym tempie co zwykle, czyli bez żadnych "przyspieszaczy". Produkt neutralny, a więc niepotrzebny.
Używam tego produktu od: pół roku, w razie potrzeby
Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
Garnier, Czysta Skóra Active [Pure Activ], Roll - on przeciw niedoskonałościom 2 w 1
Garnier, Czysta Skóra Active [Pure Active], Roll-on przeciw niedoskonałościom
Garnier, Czysta Skóra Active [Pure Active], Roll-on przeciw niedoskonałościom
Oriflame, Tea Tree, Purifying Oil (Olejek oczyszczający)
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.86 na 5Ilość recenzji: 47 -
Jadwiga, Polska papka do cery trądzikowej
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.84 na 5Ilość recenzji: 73 -
Ziołolek, Linoderm Acne
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.83 na 5Ilość recenzji: 43 -
Asa, Acnefan
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.76 na 5Ilość recenzji: 170
Ava, Acne Control, Antybakteryjny krem punktowy
Data dodania: 2012-05-08 13:45:31Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Avon, Clearskin Professional, Blemish Mark Treatment (Roll on redukujący ślady po trądziku z kwasem 2% salicylowym)
Data dodania: 2012-04-26 11:49:59Ocena:Ilość recenzji: 2