Iwostin, Solecrin, Wodoodporny krem ochronny SPF 50+
- 8
- Marka: Iwostin
- Kategoria: Pielęgnacja ogólna - Kremy ochronne - ultrawysoka ochrona anty-UV
- Średnia ocen: (3.56/5 z 93 opinii)
Rozkład ocen
- 46%
- 27%
- 25%
Zgłaszająca osoba: jowisia
Krem ochronny Iwostin Solecrin SPF 50+ jest przeznaczony do przeciwsłonecznej ochrony skóry wrażliwej, delikatnej i alergicznej. Zawiera kompleks filtrów chemicznych i mineralnych, które zapewniają ultrawysoką ochronę przed promieniowaniem UVA i UVB. Zatrzymuje promieniowanie UV w 98%.
Znajdujący się w kremie filtr mineralny (dwutlenek tytanu) jest pokryty specjalną otoczką hydrofobową, dzięki czemu preparat zapewnia wodoodpornośćna pot. Jego działanie wspomaga zestaw starannie dobranych fotostabilnych filtrów chemicznych (Tinosorb S, Parsol 1789). W prepapacie zastosowano także Tinosorb M - filtr nowej generacji, który łączy w sobie cechy filtrów chemicznych i mineralnych.
Skóra jest skutecznie chroniona przed powstawaniem stanów zapalnych, oparzeń skóry(rumieniem), działaniem wolnych rodników oraz nadmierną pigmentacją.
Krem ochronny SPF 50 został wzbogacony o innowacyjny, opatentowany imminologiczny filtr Antileukine 6, który chroni skórę od wewnątrz, wzmacniając naturalny system obrony przeciwsłonecznej. Ogranicza liczbę uszkodzonych komórek skóryi chroni DNA. Dodatkowo zabezpieczaprzed fotouczuleniami i wraz z witaminą E chroni przed działaniem wolnych rodników odpowiedzialnych za starzenie się skóry tzn. fotostarzenie.
Preparat nie pozostawia białego osadu na skórze. Deklarowana ochrona UVA/UVB jest osiągana przy ilości filtra 2 mg/1 cm2 skóry (czyli minimum 1-1,25 ml na samą twarz; 1,5-1,8 ml na twarz i szyję; ok. 30 ml na całe ciało).
Skład: Aqua, Iwonicz Aqua, Octyl Methoxycinnamate, C12-15 Alkyl Benzoate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Isopropyl Palmitate, Titanium Dioxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Ethoxydiglycol, Potassium Cetyl Phosphate, Bis-Ethylhexyloxyphenol
Methoxyphenyl Triazine, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Hydrogenated Polydecene, Hydroxystearic Acid, PVP/Eicosene Copolymer, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Laminaria Ochroleuca Extract, Hydroxyethylacrylate/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Squalane, Polysorbate 60, Hydrogenated Stearyl Olive Esters,
Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Propylparaben, Butylparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylates
Crosspolymer, TEA, Disodium Edta, PEG-8, Tocopherol, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid.
Cena: 25zł/ 50ml
- jednak zapycha
- Krem sam w sobie nie jest zły,czytajac inne opinie zauwazylam ze u mnie było podobnie,na poczatku stosowania tego kremu myslalam ze to ideał,cera wygladala po nim swiezo,promiennie,byla bardzo fajnie nawilzona co nie zdarzało mi sie po zadnych kremie,ale oczywiscie to wszystko do czasu ;( mialam juz taka ładną cere dzieki peelingom z kwasami ale niestety ten krem tak zapycha pory ze masakra,na policzkach i brodzi zaczely mi wyskakiwac wielkie pryszcze,dlatego odradzam ten krem osobom ktore maja sklonnosci do zapychania bo ten kremik zniszczy wszystkie efekty leczenia tradziku ;/Używam tego produktu od: miesiącaIlość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
- Zapycha i podrażnia
Szukam kremu z wysokim filtrem już dość długo. Iwostin to kolejny zapychacz.
Mimo iż producent podaje,że jest to krem do cery wrażliwej - to na pewno nie jest. Kilka godzin po nałożeniu dostałam małych krostek, twarz mnie swędziała niemiłosernie. Po raz 1 styknęłam się z tym kremem na feriach zimowych, więc pomyślałam, że to może od wody na kwaterze i dałam mu jeszcze jedną szansę w wakacje, wszak kupiłam pełnowymiarowe opakowanie..spotkało mnie to samo +dodatkowo spowodował zaskórniki. Nie sprawdził się.
Pominę fakt że bieli starsznie, bo przeważnie kremy z wysokimi filtrami bielą, jednak tego że uczulił i zapchał - nie jestem mu w stanie wybaczyć. -
- brudzi i paskudzi
Nakładam filtr w "przepisowej ilości" ok.1,25ml na samą twarz - krem nie wchłania się zbyt dobrze i nie wysycha. Chodzi mi o to, że nawet po kilku godzinach można tę białą pastę przesuwać po twarzy, w związku z czym ubrudził mi kołnierze ubrań, szaliki itd. Już nawet nie chcę szyi smarować, bo i tak wszystko z niej wetrze się w ubrania
Lepi się strasznie. Bez pudru ani rusz bo włosy się przyklejają.
Bielenie jest dosyć mocne, po matowieniu pudrem, kiedy wszystko powinno być ok, słyszę pytania "Czy jestem chora?" i "Co mam na twarzy?". Zresztą Ruboril spf30 z tej serii też bieli. Wyjątkowo krem Acne Solecrin spf25 nie bielił.
Krem jest dla mnie zbyt "bogaty" (ciężki). Nałożony w prawidłowej ilości tworzy warstwę, pod którą jest mi czasami gorąco i dostaję "wypieków"
Oczywiście ma też zalety (bo mogłoby być gorzej...
Nie ma alkoholu, jest delikatny, bezzapachowy, pielęgnuje, można go równomiernie nałożyć i wszelkie smugi rozetrzeć. Nie roluje się ( tak jak to potrafi nowy anthelios).
Reasumując:
+dobra cena (choć emulsja wyjdzie jeszcze korzystniej)
+łatwo się nakłada: nie roluje się i nie tworzy smug
+delikatny: nie ma alk. i jest bezzapachowy
+pielęgnuje skórę
-brudzi ubrania, nawet po pudrowaniu
-bieli bardzo (przy 2mg/cm2 skóry)
-tworzy mało komfortową barierę na skórze
Mimo wszystko uważam, że w swojej topornej aptecznej kategorii to przyzwoity filtr. Może został wymyślony do czegoś innego niż codzienna ochrona w miejskich warunkach. Jak znajdę do niego dobry puder to może się jeszcze przekonam. Na razie szukam dalej.
Używam tego produktu od: 2 tygodnieIlość zużytych opakowań: 1 tubka -
- Dba o mnie

Jak dla mnie, bardzo fajny krem do twarzy.
Przede wszystkim jeden z niewielu na polskim rynku, który zawiera tak wysoki filtr i jest do twarzy (szkoda tylko, że nie ma też ochrony PA).
Cena w porządku. Tym bardziej, że z kartą zniżkową w pewnej aptece, przy zakupie kilku innych rzeczy, wyszedł mi praktycznie za darmo.
Konsystencja idealna. Nie jest lejący się, ani zbyt gęsty, przez co bardzo dobrze, równomiernie rozprowadza się po twarzy.
Zostawia na twarzy lekko biały film, ale mnie to odpowiada, ponieważ dodatkowo rozświetla i ujednolica koloryt bladej cery. Nie mam również problemów z wkomponowaniem go w codzienny makijaż. Zawsze nakładam krem nawilżający, na to tenże krem z filtrem, a na górę krem BB. Wszystko bardzo dobrze ze sobą współpracuje, a w połączeniu z kremem BB, mam pięknie rozświetloną, promienną cerę w chłodnym odcieniu (co uwielbiam!).
Jedyną rzeczą, którą można uznać za minus, to lekkie świecenie się twarzy, aczkolwiek mnie to również nie przeszkadza, ponieważ nie wygląda to jak przetłuszczona, spocona cera, a naturalnie rozświetlona buzia. (Dodam tylko, że mam cerę mieszaną.)
Krem dodatkowo jest strrraszliwie wydajny - kapka wielkości małego ziarenka grochu wystarcza całkowicie na dokładne pokrycie twarzy. Naprawdę nie wiem, kiedy go zużyję, aczkolwiek dla mnie to ogromny plus, ponieważ nie lubię niewydajnych kosmetyków.
Generalnie, jak za taką cenę dostajemy ogromny kawał dobrego kosmetyku! Na pewno będę go kupować ponownie (jeśli mi się kiedyś skończy)
Warto zainwestować w krem tego typu i stosować go codziennie, przez cały rok. Bo jak wiemy, słońce ponosi 90% winy za jakiekolwiek starzenie się naszej skóry. Dlatego warto sięgnąć po niego jak najwcześniej w ramach profilaktyki przeciwzmarszczkowej.
Używam tego produktu od: dwa miesiące
- dobry ale bez szału
Ocena w skali od 1 do 5
Jakość: 4 spełnia obietnicę producenta chroni, jednak ma minusy.
Cena: 4 37zł to przyzwoita cena
Wygląd: 2 niestety zostawia białą poświatę wyglądałam jak chora
Łatwość stosowania i Opakowanie : 3 Doś lekko rozprowadza się na twarzy, niestety gdy krem się kończy ciężko było go wydostać nie niszcząc opakowania
Trwałość: 5 ale nie wiem czy traktować to jak + czy – jest dość ciężki, trudno się wchłania a twarz się świeci
Zapach: 5
Konsystencja: 4
Dostępność: 5
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- Bardzo dobry krem z filtrami
Krem Iwostinu był pierwszym kremem z filtrami jaki miałam okazję wypróbować i szczęśliwie od razu przypadł mi do gustu. Spełnia wszystkie moje wymagania wobec kremu z filtrami na codzień:
+ nawilża,
+ praktycznie nie bieli, jeśli już to bardzo delikatnie (mam porównanie np. z próbką kremu z filtrami LRP, który pod tym względem był koszmarny)
+ idealna konsystencja, ani nie za gęsty (tutaj znowu odwołam się do LRP, który tworzył na twarzy okropne, tłuste smugi), ani nie za rzadki
+ faktycznie chroni przed słońcem, jestem równie blada co przed wakacjami
Osobiście po aplikacji kremu nakładam na twarz niewielką ilość pudru bambusowego - razem daje to całkiem przyjemny efekt, mam wrażenie, że skóra jest rozświetlona, a rysy twarzy wygłądzone
(inna sprawa, że bez pudru by się raczej nie obyło, sam krem powoduje nieestetyczne świecenie)
Plusem jest także niewygórowana cena.
Używam tego produktu od: trzech miesięcy
Ilość zużytych opakowań: Jedno, zaczynam drugie -
- Jestem na tak!
Jestem bardzo zadowolona z tego kremu. Trudno mi znaleźć jakiekolwiek minusy
Widzę, ze sporo osób narzekało na zapychanie, mi to się nie przydarzyło a używam go już ponad 2 miesiące. Zaraz po nałożeniu może się wydawać, że lekko bieli jednak krem szybko się wchłania i biel znika. Pozostawia troszkę tłustą powłoczkę, która się po pewnym czasie wchłania (może to zasługa mojej bardzo suchej cery). Oczywiście nie można przesadzić z ilością, bo wtedy możemy czekać cały dzień a tłusta i biała powłoczka zostanie. Krem ładnie nawilża. Kolejnym plusem jest jego cena, która w porównaniu z kosmetykami innych firm tego typu, jest naprawdę niska. Osobiście nie miałam też problemów z nakładaniem podkładu na omawiany krem. Zanim go się jednak nałoży, trzeba odczekać aż Solecrin dobrze się wchłonie. Tak jak wspomniałam na początku, nie potrafię znaleźć jakichkolwiek minusów, krem naprawdę przypadł mi do gustu, ponadto uważam, że trzeba wspierać rodzime marki skoro w niczym nie ustępują tym zagranicznym
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
- nie chroni!
Krem odporny na ścieranie i pot. Podoba mi się jego konsystencja. Nie przeszkadza mi bielenie, ale uciążliwe jest to, że tworzy na twarzy nieestetyczne smugi.
Niestety nasilił występowanie wykwitów ropnych. Nie tylko na twarzy, ale i na dekolcie i szyi.
Mimo deklarowanej przez producenta delikatności, bardzo podrażnia moje oczy, chociaż nigdy nie smarowałam nim ich okolic.
Wydaje mi się, że także wysuszył nieco moją twarz.
Jednak największą jego wadą jest to, że nie zapewnia pełnej ochrony przed słońcem. Pomimo nakładania przepisowej ilości oraz obfitej, częstej reaplikacji (co około godzinę, góra dwie) moja skóra opaliła się.
Używam tego produktu od: roku
- bardzo dobry
Dopiero zaczynam swoją przygodę z filtrami, doświadczenie mam małe, żeby nie napisać, że żadne, ale jakiś tam instynkt mam, więc postaram się go dobrze ocenić.
Kupiłam w aptece w promocji z wodą termalną 50ml za 37zł. Cena bardzo dobra,dostępność też.
Krem zamknięty w tubie. Ma konsystencję śmietanki, jest dość gęsty, ale nie klei się. Mam cerę mieszaną, ze skłonnością do przetłuszczania się. Testowałam go w mega ekstremalnych warunkach, nad morzem śródziemnym, przy temperaturze +35st.C.
Konsystencja jak już pisałam dość gęsta, ale dobrze się wchłania i fajnie się go nosi. Ja stosowałam go na "gołą" skórę, nie dawałam też na niego żadnego podkładu.
Wiadomo, że typowego działania jak ochrona przed wolnymi rodnikami i promieniami uv gołym okiem nie widać, ale naprawdę bardzo przyjemnie nosiło się go na buzi. Nie było po nim ani wrażenia przesuszenia, ani nadmiernego błyszczenia. Nie podrażnił i nie uczulił. Nie uwydatniał rozszerzonych porów. Wydajność standardowa, wystarczył na ponad miesiąc. Polecam. Pewnie jeszcze kiedyś do niego wrócę.
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie -
- Lubię
Mam cerę mieszaną,skłonną do zapychania i podrażnień, trądzikową. Używam go codziennie lub raz na dwa dni.
Plusy:
- chroni przed słońcem
-nawilża
- mnie nie zapycha
-wydajność
Minusy:
-cena
-bieli
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 całe -
- Ideał, który zapycha
Dlaczego?!
O tym kremie mogę powiedzieć wiele dobrego, ale co z tego skoro mnie zapycha jak żaden inny kosmetyk? Używałam go codziennie rano, a następnego dnia pojawiała mi się nowa niespodzianka na twarzy. Codziennie, przynajmniej jedna. Zamierzam go wykończyć i niegdy więcej nie wracać.
W temacie nazwałam go jednak ideałem, a oto dlaczego:
+ ma przyjemną konsystencję,
+ nie wysusza, ale nawilżenie jest nieznaczne,
+ nie bieli,
+ lekko rozświetla,
+ dobrzez się rozprowadza,
+ nie pozostawia tłustej warstwy,
+ nie przyspiesza błyszczenia etc,
+ ma przyjazną cenę,
+ jest łatwo dostępny.
Ale cóż z tego, skoro (jeszcze raz to napiszę) ZAPYCHA!
Polecam spróbować, bo to naprawdę dobry produkt i u kogoś innego może sprawdzić się dużo lepiej.
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
- Polubiliśmy się
Kupiłam ten krem pod na początku września, podczas kuracji kwasami. Nie chciałam wydawać zbyt wiele pieniędzy na filtry ochronne, bo 50 zł za jeden kremik to trochę za wiele jak na kieszeń przeciętnej nastolatki.
Przede wszystkim - spełnia swoje zadanie, chroni przed słońcem, na mojej twarzy nie pojawiły się rzadne przebarwienia.
Jak dla mnie filtr ma prawie same plusy.
+ chroni
+ przyjemnie się rozprowadza,
+ szybko wchłania,
+ nawilża, skóra po nim jest promienniejsza i odżywiona,
+ nie zapycha, ale działa trochę kryjąco, bo wszelkie wągry/małe pryszcze są pod nim mniej widoczne
Znalazły się jednak dwa minusy:
- twarz się po nim trochę świeci,
- trochę bieli, ale dla mnie to nie był minus, bo jestem blada i tego nie było widać
Myślę, że warto kupić jeżeli ktoś nie chce wydawać za dużo pieniędzy na filtr.
Używam tego produktu od: 5 miesięcy
- sama nie wiem..
- używałam tego kremu przez całe lato. efektu bielenia nie zauważyłam, jednak wydaje mi się, że nie chronił bardzo dokładnie mojej skóry. pojawiły się na niej drobne przebarwienia po słońcu, a nie ruszałam się bez filtru z domu, nawet przy delikatnym słońcu. aczkolwiek było to nic w porównaniu z poparzeniami jakich doznawałam zanim go miałam. jest wydajny. jest to mój najlepszy krem z filtrem i za to dam mu 4 gwiazdki
- Niezbyt
Iwostin to był mój pierwszy filtr - ze względu na cenę, która jest pierwszym plusem, bo jest bardzo przyjazna

Na początku w ogóle nie umiałam się nim obsłużyć. Po rozsmarowaniu i wklepaniu zostawiał nie dość, że kompletnie białą twarz, to jeszcze białe smugi. Dopiero potem odkryłam, że trzeba go dość długo i bardzo dokładnie wklepywać [z innymi filtrami idzie mi o wiele szybciej]. Smugi zniknęły, białość była trochę mniejsza, ale jednak dalej była. Nie dało się tak wyjść do ludzi, więc kładłam solidny tynk na twarz
- filtr, podkład i puder. Dodam, że podkład wygląda na nim koszmarnie. Nawet po jak najstaranniejszym rozprowadzeniu, wklepaniu widać było, że mam coś na twarzy [i to coś nie było zbyt ładne]. Tak samo wyglądał puder - ze względu na to, że po tym filtrze zostaje na twarzy dość solidna tłusta powłoka [która utrzymuje się przez cały dzień] puder zamiast normalnie się rozprowadzić wręcz przyklejał się do niego i tworzył malownicze plamy. Koszmar!
Plusem jest to, że wspaniale nawilża i odżywia twarz. Po pewnym czasie jego stosowania zauważyłam, że cera jest super nawilżona i promienna.
W ogóle nie podrażnia, nawet w okolicach oczu [w odróżnieniu do innych filtrów]. Nie ma zapachu.
Będę go używać ewentualnie w domu albo w sytuacjach awaryjnych, bo wygląda na mojej buźce tragicznie.Używam tego produktu od: ponad miesiącIlość zużytych opakowań: jedno -
- Póki co najlepszy
Bardzo dobry kosmetyk! Jak na krem z tak wysoką ochroną przeciwsłoneczną bardzo dobrze się rozsmarowuje na twarzy. Ma bardzo przyjemną konsystencję. Nie uczula, nie podrażnia i nie ma zapachu! Jest bardzo wydajny. Cena w porównaniu z innymi kremami jest atrakcyjna. Rewelacyjnie nadaje się również pod makijaż.
Krem zapewnia całkowitą ochronę i jak dla mnie, na razie jest najlepszy jeśli chodzi o tego typu kremy. Z pewnością będę go nadal kupować.
Używam tego produktu od: 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 3 opakowania -
- uwielbiam ten krem
Używałam wcześniej innych kremów z filtrem, ale żaden nie był tak dobry jak ten. Ten jako jedyny nie jest zbyt tłusty i nie zostawia tłustego filmu na skórze. Świetnie się rozprowadza, szybko wchłania, nie uczula, nie podrażnia. Poza tym działa oczywiście.

Nadaje się pod podkład.
Nie zapycha.
Chroni przed uczuleniem na słońce.
Używam go i do twarzy, i na całe ciało. Jest bardzo wydajny, niewielka tubeczka starczy na całe lato.
Używam tego produktu od: 2 lat
Ilość zużytych opakowań: drugie w trakcie -
- Treściwy i skuteczny
Solecrin przez długi czas był moim faworytem i zamiennikiem Avene.
Wrażenia
+ przyjemna konsystencja, konsystencja bogata
+ lekko bieli z uwagi na titanium dioxide(filtr chemiczno-mineralny)
+ stabilny filtr chemiczno-mineralny(Titanium Dioxide, Ethylhexyl Triazone, Butyl Methoxydibenzoylmethane)
+ zawartośc wody termalnej z Iwonicza Zdroju
+ wydajny
+ niedrogi
+ nie uczula
+ nie zapycha (ja tego nie zauważyłam a mam cerę mieszaną)
+ formuła pielęgnująca skórę
+ bezzapachowy
+/- w związku z zawartością filtra chemiczno-mineralnego może być destabilizowany przez podklad lub puder (talk i mika)
+/- z uwagi na obecnośc filtra chemicznego moze zabarwiac tkaniny biale na zolto, a polyester trwale
+/- tłuści jak każdy filtr (wystarczy matowić pudrem bambusowym)
+/- trochę wolniej sie wchłania z uwagi na bogata konsystencję
Filtr Iwostin bardzo lubię, nie miałąm z jego strony żadnych przykrych niespodzianek. Efekt bielenia i natłuszczenia w przypadku filtrów jest dla mnie oczywisty i nie obniżam za to not (zauwazyłm ze kazdy filtr w mniejszym lub wiekszym stopniu to robił).Wadą w moim przypadku byłby filtr chemiczno-mineralny, gdy potrzebuje użyć pudru i/lub podkładu.Niemniej nie obniżam za to noty, gdyż większośc spotykanych u nas filtrów ma w przeważającej większości kompozycję (zresztą bardzo skuteczną) chemiczno-mineralną. W moim przypadku ochrona przed słoncem była skuteczna.
Ogólnie polecam.
Zaznaczam,że nie wiem czy kupię ponownie gdyż preferuję i szukam filtra 100% mineralnego.
Obecnie moim faworytem jest Klorane.
Używam tego produktu od: rok
Ilość zużytych opakowań: 2x50ml
_____________________________________________________________
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione. -
- Mieszane odczucia.
Jako, że na mojej twarzy istnieje trochę potrądzikowych przebarwień, wolę nie opalać twarzy i nie pogłębiać blizn. I jeśli o to chodzi, krem z Iwostinu daje mi pełną ochronę. Używając go, mam świadomość, że żadne szkodliwe działania słoneczne mnie nie dosięgną
Niestety, mam cerę mieszaną, tłustą w strefie T, a krem bardzo, ale to bardzo natłuszcza! Przez pierwsze pół godziny czekam aż krem się wchłonie, bo świecę się jak bombka na choince
Już nie wspomnę o tym, co się dzieje w upalne dni, moja twarz zupełnie sobie wtedy nie radzi. Wzmożone pocenie się, zatkane pory. Niestety.
Podsmumowując:
+ świetne działanie przeciwko UVA/UVB
+ cena jest dobra jak na spf 50+
+ emulsja 100 ml nie bieli ani nie tłuści
- krem w tradycyjnym, malym opakowaniu jest zbyt tłusty i powoduje zaskórniki
Używam tego produktu od: 2 lata
Ilość zużytych opakowań: 3 - stosuję tylko podczas lata
Edit: w te wakacje kupiłam emulsję 100 ml, nie krem który jest mniejszy, i muszę przyznać: REWELACJA! Emulsja mnie nie bieli, nie zapycha ani nie tłuści. Skóra oczywiście się świeci, ale w końcu to spf50. -
- dobry
Plusy:
-najtańszy z wszystkich filtrów 50+
-dobra ochrona (nie zauważyłam przebarwień po stosowaniu kwasów)
-nie zapycha
-nie powoduje wyprysków
-nadaje się pod makijaż! - Ja go używałam pod podkład z Vichy
Minusy:
-trochę bieli
-skóra się po nim świeci
Nie wiem czy go kupię bo chcę wypróbować z La Roche Posay.Używam tego produktu od: 3 miesięcyIlość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego -
- Bardzo fajny
Według mnie jest to bardzo fajny kosmetyk. Nie zapycha, nie ma żadnych substancji zapachowych, nadaje się również dla dzieci i niemowląt od 6 roku życia. Podczas smarowania jest biały, ale jak się wchłonie nie pozostawia żadnej białej powłoki na twarzy.
Polecam nakładać go 15 - 20 min wcześniej, aby dać mu się całkowicie wchłonąć.
Używam tego produktu od: miesiąca
- Lubię go

Miałam kidyś filtr z la roche posay i był okropny, tłusty i włosy mi się do twarzy kleiły i brzydko pachniał...
Ten jest super
Dobrze się rozprowadza, nie pachnie, nie powoduje łzawienia jak się go da w okół oczu, leko bieli na początku, ale to nie problem, no ale jak to filtr po nim szybciej zaczynam się świecić :P nie zapycha, dobrze chroni przed spaleniem mój dekolt i nos
. Jak dla mnie super, i cena ok
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: trochę pierwszego -
- nie polubiliśmy się
Co tu dużo mówić, produkt jest słaby. Nie spełnia swojej podstawowej funkcji czyli bardzo mocnej ochrony przed słońcem. Jeżeli ktoś, ma przebarwienia na twarzy i w żadnym wypadku nie może się opalić to nie powinien kupować tego kremu.
Po kilku godzinach przebywania na słońcu (nie mam na myśli opalania) skóra była lekko zaczerwieniona. Co nie zdarzało się przy innych krem z ochroną 50+.
Można dodać, że jest toporny w aplikacji, powoli się wchłania, skóra się świeci ale dla mnie to tylko efekt uboczny. Najważniejsze jest działanie a w tym wypadku jego brak.
Używam tego produktu od: miesiąca
- ://okropnosc
nie znalazlam zadnego plusu! no moze to, ze jest lepszy od filtru avene 50+, ktory wiecej bielil, zapychal, a w dodatku zapach jego (avene) mnie draznil
minusy:
- BIELI - po co mi filtr do twarzy, po ktorym nie mozna wyjsc z domu?
- zapycha
- powoduje swiecenie skory
Używam tego produktu od: kilka razy i kasa w bloto
Ilość zużytych opakowań: 1 i wiecej nie mam zamiaru -
- dobry
to dobry filtr,
nie podrażnia mojej skóry, nie wywołuje uczulenia,
spełnia dobrze swoją funkcję,
jest porównywalny z filtrami innych firm aptecznych
jak vichy, natomiast jest sporo tańszy,
dla mnie lepszy jest lirene, więc ten ma 3+
Używam tego produktu od: miesiącaIlość zużytych opakowań: 1 opakowanie -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- Zapycha skórę, nie chroni przed dermatozami
Kupiłam krem żeby uchronić się przed przebarwieniami po głębokim peelingu. Niestety, tydzień stosowania sprawił, że oczyszczona skóra totalnie się zapchała i nastąpił wysyp zaskórników i ropnych krostek. W najbardziej delikatnych miejscach powstało kilka przebarwień. Nie wiem jak to możliwe, że mimo deklarowanego filtru 50+ nie uchronił mojej skóry przed słońcem. A trzeba jeszcze dodać, że było to słońce marcowe! W moim przypadku absolutnie się nie sprawdził.
Używam tego produktu od: już nie używam
Ilość zużytych opakowań: 1/4 tubki -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
Vichy, Capital Soleil, Emulsion Anti-Brillance Toucher Sec SPF 50, Matująca emulsja do twarzy SPF 50 (wersja 2012r.)
Ducray, Melascreen Sun Cream SPF 50+ (Krem przeciwsłoneczny)
SVR, SVR 50 Ecran Teinte, Krem tonujący z mineralnymi filtrami przeciwsłonecznymi SPF 50
Pollena-Ewa, Eva Sun, Krem ochronny na superwrażliwe miejsca SPF50+
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.30 na 5Ilość recenzji: 32 -
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.77 na 5Ilość recenzji: 88 -
Bioderma, Photoderm AR SPF 50 / UVA 33
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.62 na 5Ilość recenzji: 42 -
Iwostin, Solecrin, Wodoodporny krem ochronny SPF 50+
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.56 na 5Ilość recenzji: 93
Dr Irena Eris, Prosystem Home Care, BB Formula SPF 50+ Kompleksowy krem peptydowy
Data dodania: 2013-05-13 14:23:05Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Alverde, Sensitiv Sonnencreme Jojoba LSF 30 (Łagodny krem przeciwsłoneczny jojoba z filtrem LSF 30)
Data dodania: 2013-04-29 10:12:26Ocena:Ilość recenzji: 0 -
La Roche Posay, Anthelios 50 Daily Anti-Aging Primer with Sunscreen SPF 50 (Baza z filtrem przeciwsłonecznym SPF 50)
Data dodania: 2013-04-28 13:03:47Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Lierac, Sunific 1, Poudre Irisee (Rozswietlający puder ochronny naturalny SPF 30)
Data dodania: 2013-04-22 13:38:22Ocena:Ilość recenzji: 0