Włącz obsługę Javaskryptu w przeglądarce!

Jeżli widzisz ten tekst, oznacza to, że Twoja przeglądarka nie obsługuje skryptów java. Bez włączonej Javy nie możesz korzystać z wielu funkcji KWC.

Zdjęcia

Ziaja, Masło Kakaowe, Balsam do ciała (nowa formuła)

• 56
Powiększ Ziaja, Masło Kakaowe, Balsam do ciała (nowa formuła)

Zgłaszająca osoba: jowisia

Odżywczy balsam do pielęgnacji skóry normalnej i suchej. Zawiera masło kakaowe, witaminę E i prowitaminę B5 (D-panthenol). Głęboko i intensywnie nawilża skórę i zapobiega nadmiernej utracie wody. Skutecznie łagodzi podrażnienia i zmniejsza skłonność do ich występowania. Wygładza, uelastycznia i aktywnie regeneruje naskórek. Lekko natłuszcza i likwiduje uczucie szorstkości.
Regularnie stosowany przywraca skórze piękny wygląd i wyraźnie poprawia jej koloryt.
Pozwala na długo zachować brązowy odcień opalenizny.

Skład : Aqua, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Cetearyl Ethylhexanoate, Petrolatum, GLycerin, Sorbitan Sesquioleate, Theobroma Cacao Seed Butter, Polyglyceryl-3, Polyricinoleate, Dimethicone, Magnesium Sulfate, Panthenol, Tocopheryl Acelate, Ceresin, Hydrogenated Castor Oil, Ethylparaben, Methylparaben, Parfum, Citric Acid.

Cena: 6,98zł / 200ml

• Sortowanie:
  • Ocena recenzji
  • Data
  • Ocena
  • Nick recenzentki
  • Uwielbiam!
  • Stosuję go od wielu lat. Jak dla mnie najlepszy!

+ bardzo dobrze nawilża,natłuszcza i wygładza
    + nadaje piękny odcień skórze
    + ma cudowny zapach
    + odpowiednia konsystencja
    + wydajny
    + niska cena

- troszkę długo się wchłania, gdyż jest odrobinę za tłusty

Używam tego produktu od: zawsze
    Ilość zużytych opakowań: bardzo bardzo dużo

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić LittleChocolate za czytelną i pomocną recenzję?
  • Najlepszy z najlepszych
  • Zaskakująca miła niespodzianka. Zdecydowanie sprawdza się w upalne dni . Skóra jest nawilżona,muśnięta słońcem...a jaki zapach !

Bardzo mnie zaskoczył podczas wyjazdu do Włoch.Zawsze marzyłam o brązowej opaleniźnie ,jednak zawsze opalałam się na czerwono.Zaryzykowałam.Pojechałam do upalnego kraju i nie smarowałam się niczym innym prócz tego balsamu ! Przyjechałam brązowa. Miałam taką opaleniznę,o której zawsze marzyłam.

Używam tego produktu od: roku
    Ilość zużytych opakowań: użyłam dziesiątki opakowań i będę używała do końca życia

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Alicexx za czytelną i pomocną recenzję?
  • PLUS / MINUS
  • Mam bardzo mieszane uczucia co do tego balsamu.

1. Lubie tak gęstą konsystencję, jednak w tym przypadku bardzo trudno balsam rozsmarować

2. Zapach! Przyprawia mnie o mdłości. Nie podoba mi się, bardzo mnie denerwuje i bardzo długo się utrzymuje. Jestem na NIE

3. Balsam jest bardzo mało wydajny, na jedną aplikację zużywam go bardzo dużo

4. U mnie spowodował wysyp krost na ramionach i przedramionach oraz dekolcie. Jestem na NIE

5. Na pewno nie nawilża, za to natłuszcza. Zdarzają się dni, kiedy np. po goleniu nóg, suchość po posmarowaniu balsamem wcale nie maleje....

A teraz kilka pozytywnych stron:

1. Po użyciu moja skóra jest miękka i kolor na prawdę się poprawił. Ale poprawa koloru to następstwo zawartości olei mineralnych w tym mazidle.

2. Cena. Chociaż jeżeli zestawić ją z wydajnością, to wcale tak dobrze to nie wygląda....

3. Dostępność

4. Produkt produkcji polskiej

Po podsumowaniu zużyję do końca swoje opakowanie i nie będę się katowała już nigdy więcej tym mdłym smrodkiem i wysypką krost na ramionach.
    Szkoda, bo kolor skóry po nim wart byłby tego produktu, ale ogólnie jestem na NIE
    Używam tego produktu od: Kilku tygodniIlość zużytych opakowań: Jedno

Oceniono na 3.00 na 5 gwiazdek.

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
Chcesz pochwalić baniorek za czytelną i pomocną recenzję?
  • Balsam jest super.

Zalety produktu:

- dość dobrze nawilża w przypadku skóry normalnej
    - znakomity balsam na noc bowiem rano skóra po jego użyciu wygląda zdecydowanie lepiej
    - jest idealny do tego by ukoić skórę po opalaniu
    - zapach utrzymuje się bardzo długo
    - zmiękcza skórę
    - poprawia elastyczność skóry
    - bardzo niska cena
    - piękny zapach
    - dobrze regeneruje
    - nie zapycha
    - nie uczula
    - łagodzi podrażnienia
    - nadaje skórze delikatnie brązowy odcień
    - wygładza

Jedyną wadą jest to że bardzo długo się wchłania, ale to jest nic przy tak wielu zaletach

Polecam!

Używam tego produktu od: 2 lat
    Ilość zużytych opakowań: 4 wykończone

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Recenzja otrzymała 1 pochwał. Chcesz pochwalić stokrotkaxxx za czytelną i pomocną recenzję?
  • Bardzo fajny balsam
  • Ogólnie uwielbiam produkty Ziaji.
    Ten balsam jest świetny choć ma też malutkie minusy.

Plusy:
    -świetny zapach
    -nawilża
    -wygodne opakowanie
    -gładka skóra
    -cena

Minusy:
    -mało wydajny
    -długo się wchłania

Używam tego produktu od: 5 miesięcy
    Ilość zużytych opakowań: kończe pierwsze

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Testerkaa za czytelną i pomocną recenzję?
  • Uwielbiam ten zapach
  • Używam wszystkich balsamów i mleczek do ciała Ziaja z masłem kakaowym na zmianę ponieważ uwielbiam ich zapach, natomiast konsystencja mogłaby być trochę lżejsza, ponieważ ten balsam trudno się rozsmarowuje i długo się wchłania, ale i tak uwielbiam wszystkie produkty z tej linii.

Używam tego produktu od: 2-3 miesiące
    Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić begborroworsteal za czytelną i pomocną recenzję?
  • nic dodać nic ująć
  • uwielbiam go za wszystko - za zapach, za konsystencję. idealnie nawilża, latem poprawia opaleniznę i powoduje że utrzymuje się ona dłużej! rewelacja! odejmuję tylko pół gwiazdki za to że długo się wchłania i wtedy czasami zostawia plamy na ubraniach

Używam tego produktu od: kilku lat
    Ilość zużytych opakowań: nie pamiętam, na pewno ponad 10

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Maryvonne za czytelną i pomocną recenzję?
  • Na lato jak znalazł!
  • Przejdę od razu do zalet i wad

+ piękny zapach
    + można stosować przed opalaniem zarówno na słońcu jak i na solarium
    + łądnie podkreśla i utrzymuje opaleniznę i ładny koloryt skóry
    + cena
    + faktycznie nawilża i zapach pozostaje na skórze a nie ulatnia się od razu

- konsystencja, bardzo nie lubię aplikować go na ciało. Z jednej strony dobrze, gdyż nie jest on jak niektóre balsamy, że od razu się wchłonie i skórę pozostawi nienawilżoną jednak troszkę czasu mu zajmuje wchłonięcie się
    - raczej mało wydajny

Pomimo to lubię do niego wracać i zalety zdecydowanie górują nad wadami

Używam tego produktu od: 2 lat
    Ilość zużytych opakowań: 3 opakowania

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Blondi_088 za czytelną i pomocną recenzję?
  • Super
  • Jeden z moich ulubionych balsamów do ciała

Plusy:
    - obłędny zapach
    - nawilża skórę
    - świetna konsystencja
    - poprawia koloryt
    - szybko się wchłania
    - łatwo dostępny
    - tani

Minusy:
    - szybko się kończy

Używam tego produktu od: kilku lat
    Ilość zużytych opakowań: dużo

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Shannon_16 za czytelną i pomocną recenzję?
  • Super
  • Z reguły nie zużywam balsamów do końca tylko rzucam w kąt otwarte opakowanie i zapominam o nim na zawsze, kupując kilka nowych. A to jest wyjątek. Zużyty do ostatniej kropelki, pięknie pachnący, doskonale nawilżający. Cudo i to za grosze.

Używam tego produktu od: Używałam w wakacje.
    Ilość zużytych opakowań: Jedno, ale do ostatniej kropli. I to na wakacjach w ciepłych krajach, doskonale nawilżał wszelkie słoneczne podrażnienia.

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Pamoison za czytelną i pomocną recenzję?
  • Genialny
  • Bardzo dobry balsam. Nawilża skórę dogłębnie. Jest gęsty i dość tłusty, ale po jakimś czasie całkowicie się wchłania. Skóra jest po nim miękka , delikatna. Ma zabójczy zapach Można wykorzystać do masażu. Pobudza zmysły. Niezwykle wydajny i tani. Poprawia koloryt skóry-skóra nabiera zdrowego wyglądu.

Używam tego produktu od: 2 miesięcy
    Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić rapgirl za czytelną i pomocną recenzję?
  • Przyjemny
  • Bardzo fajny balsamik Największym jego atutem jest bez wątpienia nieziemski zapach - aż ma się ochotę go zjeść Pomimo, iż nie lubię tłustych kremów/balsamów balsam Ziaji stanowi dla mnie wyjątek. Co prawda powoli się wchłania, ale skóra jest nawilżona. Jest łatwo dostępny, i kolejnym jego atutem jest śmieszna cena. Wydajny - korzystam z niego od kilku miesięcy i jest jeszcze go dużo.
    Idealny na zimę Polecam

Używam tego produktu od: jesieni 2012
    Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić bzonia za czytelną i pomocną recenzję?
  • w ekstremalnych sytuacjach
  • Stosowałam go już kiedyś tak dla przyjemności.
    Cudownie otulał skórę po kąpieli pozostawiając ją napiętą, nawilżoną i taką 'dokarmioną' :P i ten zapach
    Jest ciężki, to fakt, ale to jego ogromna zaleta gdy potrzebny jest specjalny ratunek.
    Kupiłam go znowu jak właśnie takiego specjalnego ratunku spowodowanego nadzwyczajnymi okolicznościami degradującymi skórę i bardzo pomógł!
    Skóra odbudowywała się, nie była ściągnięta i naprawdę 'piła' go i była wdzięczna za tę jego tłustą formułę.
    Naprawdę polecam!
    Chociaż minusem jest to, że przy długotrwałym stosowaniu skóra staje się przeładowana tym balsamem i potrzebuje przerwy.
    I zdecydowanie latem potrafi sływać i być nieprzyjemny w użyciu, bo zbyt ciężki.
    Na pewno jednak regeneruje wymagającą, przesuszoną skórę zimą.

Używam tego produktu od: gdzieś 2007
    Ilość zużytych opakowań: dwa lub trzy

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Palina za czytelną i pomocną recenzję?
  • fajny
  • + :
    pięęęęęęęęęęknie, nieziemsko pachnie
    latem nadaje się idealnie na opalone nogi, podkreśla opaleniznę

- :
    pozostawia tłusty film
    troszeczkę ciężki
    nie przypominam sobie żeby jakoś specjalnie super nawilzał

Używam tego produktu od: 2lat
    Ilość zużytych opakowań: kilka

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Kamila9090 za czytelną i pomocną recenzję?
  • Genialny produkt!
  • Na początek - cena.
    Za takie cudo, to tyle co nic!
    Ten balsam jest rewelacyjny! Prześlicznie pachnie, cudnie nawilża skórę. Ma bardzo przyjemną konsystencję i jest wydajny.

Używam tego produktu od: 1,5 roku
    Ilość zużytych opakowań: 3, 200ml

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Expert za czytelną i pomocną recenzję?
  • Bardzo dobry balsam.
  • + przystępna cena
    \n+ doskonale nawilża
    \n+ dobry na słońce, w lato jest moim ulubionym kosmetykiem
    \n+ wspaniale pachnie
    \n+ jest wydajny
    \n
    \n
    \n- słabo się wchłania, ale coś za coś - słabe wchłanianie za świetne nawilżenie
    \n- plami ubrania

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić suchy_chleb_dla_konia za czytelną i pomocną recenzję?
  • nawilżenie na maksa
  • Świetnie nawilża, zostawia tłusty film, wchłania się powoli...ale skóra po nim jest miękka i przyjemna w dotyku. Używam go na noc i raczej nie przed wyjściem - w obawie, że poplami ubrania.

Muszę zawsze uważać z aplikacją, żeby nie nałożyć go za dużo. Nic jednak nie zmienia faktu, że jest świetny do nawilżania / natłuszczania suchej skóry (zimą to zbawienie).

Używam tego produktu od: z przerwami od dawna
    Ilość zużytych opakowań: nie pamiętam ile

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Lady_Daisy za czytelną i pomocną recenzję?
  • Zbyt tłusty
  • Zgodzę się ze wszystkimi, że zapach jest cudowny!

Jednak jest ciężki i tłusty, co sprawia, że ciężko się wchłania i zostawia na skórze tłusty filtr, który mi bardzo przeszkadza.. Jeśli już używam to tylko zimą i tylko przed snem. Pewnie będę go stosować jako krem do stóp.

Plusem jest zdecydowanie cena!

Oceniono na 3.50 na 5 gwiazdek.

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
Chcesz pochwalić love_milo za czytelną i pomocną recenzję?
  • Kokosowe ciasteczko
  • Pierwszy raz zakupiłam głównie z uwagi na zapach - kojarzy się z kokosowym, słodziutkim ciastkiem z kremem i ogromną porcją bitej śmietany. Nie da się go nie kochać!
    Balsam dobrze nawilża, łagodzi podrażnienia, skóra jest po nim gładka, lekko natłuszczona. Czego chcieć więcej?

Używam tego produktu od: paru lat
    Ilość zużytych opakowań: wiele, wiele

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić achilles last stand za czytelną i pomocną recenzję?
  • zimą sprawdza się doskonale
  • Balsam kupiłam razem z mydłem pod prysznic, urzekła mnie fenomenalna linia zapachowa i przystępna cena. Spotkać go można wszędzie, naprawdę nie ma żadnych problemów z dostępnością. Opakowanie jest w porządku, minimalistyczne, poręczne, trwałe. Natomiast kosmetyk sam w sobie jest … hmmm zdecydowanie lepszy niż przeciętny, jednak do dobrego trochę mu brakuje. Dam jednak 4 gwiazdki, gdyż to kosmetyk za niecałe 10zł, nie będę wymagać od niego cudów. Mam bardzo wrażliwą skórę, na wiele kosmetyków reaguje świądem czy zaczerwienieniem, ta wersja Ziaji mnie nie uczula, skóra nie jest ściągnięta i nie pojawiają się żadne problemy skórne. Konsystencja balsamu jest bardzo wodnista, produkt dosłownie wylewa się nam na dłoń i przecieka przez palce. Mimo to jest bardzo wydajny, wystarczył na 1,5 miesiąca częstego stosowania. W kontakcie ze skórą balsam staje się bardzo tłusty, dokładne wsmarowanie go w nasze ciało jest bardziej pracochłonne niż w przypadku lżejszych balsamów. Mimo to aplikacja jest bardzo przyjemna. Po pomieszczeniu rozchodzi się bardzo intensywna woń, która długo utrzymuje się na skórze (bynajmniej na mojej ). Niestety z czasem dla wrażliwego powonienia może stać się mdła i drażniąca, toteż nie polecam stosować go codziennie. Wchłania się 5-10 minut, po czym moje ciało jest naprawdę natłuszczone i nawilżone. Uczucie miękkiego naskórka utrzymuje się dosyć długo. Balsam widocznie wygładza i uelastycznia skórę. Niestety mimo deklaracji producenta nie wyrównuje kolorytu skóry. Stosowałam produkt w wakacje przed, w trakcie i po opalaniu -spisywał się całkiem nieźle, chociaż tłusty film na skórze był troszkę uciążliwy. Duży plus za to, że koił podrażnioną skórę(zawiera w sobie D-panthenol). Zimą niweluje uczucie szorstkości spowodowane suchym powietrzem, noszeniem ubrań z grubych materiałów itp. O tej porze roku porządne natłuszczenie jest u mnie mile widziane. Zaznaczam, że nie wiem czy kupię ponownie, gdyż lubię zmieniać kosmetyki. Na pewno skuszę się na inne wersje zapachowe Ziaji, np. kokosową.

Używam tego produktu od: 8 miesięcy
    Ilość zużytych opakowań: dwa całe

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
Chcesz pochwalić evolette za czytelną i pomocną recenzję?
  • Całkiem dobry.
  • Uważam, że balsam ma cuuudowny zapach-to chyba najlepszy element tego kosmetyku Poza tym jest dość wydajny, nawilża ciało, jednak nie na długi czas, może przez 1-2 dni można odczuć jego efekty. Zaletą jest jeszcze jego łatwa dostępność.

Używam tego produktu od: Jeden rok
    Ilość zużytych opakowań: Jedno

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić madi1996 za czytelną i pomocną recenzję?
  • Uwielbiam!
  • Kosmetyk bardzo fajny, skóra staje się wyjątkowo miekka, pachnąca, jędrna, nawilżona. Zapach jets powalający! Pachnie przecudownie. Konsystencja też nie najgorsza, dobrze sie rozprowadza. Troszkę długo się wchłania ale mimo to nie brudzi garderoby.
    Zdecydowanie polecam!

Używam tego produktu od: 1,5 roku
    Ilość zużytych opakowań: 2 w trakcie

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić karomalia za czytelną i pomocną recenzję?
  • Ten zapach, aż zjeść by sie chciało;D
  • Fajny na lato szczególnie nawet do opalania. Zapach ma boski, konsystencja jest minusem - taka oleista ciężka do rozprowadzenia, ale przy tej cenie można kupować więcej opakowań
    Szczerze wole masła z tej serii

Używam tego produktu od: latem
    Ilość zużytych opakowań: 5 opakowań

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić JOna92 za czytelną i pomocną recenzję?
  • Dla mnie świetny
  • Przy mojej suchej skórze balsam sprawdza sie wręcz idealnie
    - nawilża skórę
    - znosi uczucie napięcia skóry
    - u mnie nie pozostawia tłustej warstwy
    - nawilża w czasie letnich kapieli słonecznych jak i czasem w solarium
    - ogólnodostępny
    - odpowiednia cena
    - wielkim plusem jest zapach balsamu
    - troszkę za gęsty ale nie narzekam
    - wygodne opakowanie
    - mnie nie uczula

Po prostu dla mnie idealny

Używam tego produktu od: bardzo dawna
    Ilość zużytych opakowań: wiele

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić Marika_1987 za czytelną i pomocną recenzję?
  • gdyby był ciut lzejszy...
  • Balsam stosuje juz od ładnych paru lat,na przemian z innymi,w zimie fajnie natłuszcza a lecie podkresla kolorek opalenizny i pozwala opalac sie rownomiernie.

Opakowanie-Ziajowe
    Zapach-cudny,czekoladowy,kakaowy,słodki,relaksujacy,po prostu mniemniusny,na skorze wyczuwalny dosc długo
    Działanie-na moja skore działa bardzo dobrze,natłuszcza,pozostawia ja miekka,gładka,odzywiona,bez podraznien,w ładnym,zdrowym kolorze,mam wrazenie ze nieco przedłuza trwałosc opalenizny.Faktycznie,pozostawia delikatny film na skorze ale mi to akurat nie przeszkadza bo i tak uzwywam go na noc.

Konsystencja-tutaj jestem zmuszona odjac gwiazdke, gdyby nie to byłby jednym z moich KWC-zbyt toporna,gesta,ciezko go rownomiernie rozesmarowac i trzeba sie napracowac zeby sie wchłonał.
    Nie wiem czy nadawałby sie dla osob ze skłonnoscia do zapychania,jest strasznie oleisty.

Ponad to do plusow zaliczyc mozna cene-bardzo przystepna oraz dostepnosc-jak to u Ziaji

Polecam

Używam tego produktu od: kilka lat
    Ilość zużytych opakowań: około 7

• Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Chcesz pochwalić ethernalmagic za czytelną i pomocną recenzję?