WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Joko Multicolour (Puder prasowany)

• 15 sierpnia 2013 o 23:58
    Duży Plus..
    Bardzo dobry puder. Prócz tego,ze ładnie stapia się z cera i jest na niej niewidoczny (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), matowi (jak na moją tłusta cerę, niezle) do dwóch, trzech godzin, to jeszcze cieszy oko swym mozaikowym wyglądem oraz eleganckim, poręcznym pudełeczkiem. Fajny produkt, kupię ponownie:) Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 29 grudnia 2012 o 17:38
    Cudeńko
    Polska firma proponuje nam piękny, mozaikowy puder, inspirowany Guerlain. Rzeczywiście, może Joko nie powala ale utrzymuje bon ton. Oceniam ciemniejszy odcień. + Na pierwszy rzut oka – puder zapakowany jest w futerał, dzięki czemu opakowanie nie ściera się nieestetycznie (spotykam się z tym pierwszy raz!), pudełeczko jest solidne, w eleganckich kolorach (złoto, czerń), w środku znajduje się lusterko, dość duże, by wykonać nim makijażowe „poprawki”. Mieści się w nim również gąbeczka (miły dodatek, choć nie jestem zwolenniczką ów gąbeczek – niepotrzebne przenoszenie bakterii), folia ochronna. Producent wręcz rozpieszcza nas takim wykonaniem! + Puder pachnie przepięknie! Uwielbiam pachnące, kolorowe kosmetyki, toteż zwracam na takie szczegóły uwagę. Drobiazg ale na pewno sprawia, że aplikacja jest przyjemna + Produkt aplikuję pędzlem - położony równomiernie na twarzy pięknie się w nią „wtapia”, odpowiednio nałożony (nie szpachlą, z umiarem) nie tworzy plam, nie podkreśla suchych skórek, drobnych zmarszczek + Puder daje naturalny, zdrowy efekt rozświetlonej skóry. Twarz nabiera ‘wymiaru’, dzięki bardzo jasnym, różowym i brązowym pigmentom. + Mimo zmiany pory roku (pudru używałam namiętnie latem, gdy skóra miała ciemniejszy odcień), można go nadal używać – teraz, gdy jestem ‘jaśniejsza’, nakładam go mniejszym pędzlem na kości policzkowe – pięknie rozświetla, działa jak bronzer czy róż – jest więc wielofunkcyjny. + zostawia na twarzy przyjemną powłoczkę – czuć zapach, chociaż pudru nie czuć wcale:) nie zapycha porów. + Puder jest wydajny – używam go od lipca i mam jeszcze ¼ produktu. - Moja mieszana cera (strefa T) cierpi, że matowi ją tylko na 3-4 godziny. Z jednej strony jest to dużo – z drugiej niewiele. - Aplikowany zbyt twardym pędzlem osypuje się ( podobnie jak matowe, inglotowe cienie). Zalecam więc używanie miękkiego włosia - Dostępność – różna, tak jak różna jest dostępność produktów JOKO. Myślę, ze jednak warto się natrudzić i poszukać pięknej mozaiki – nawet przez internet. Podsumowując: z kosmetyku jestem zadowolona. Przyzwyczajona do nieco droższych produktów, podchodziłam do niego dość sceptycznie jednak wizażanki przekonały mnie do zakupu. I nie żałuję. Nie dostanie on 5 gwiazdek za jeden minus (ów właściwości matujące), jednak plusy takie jak piękna ekspozycja kości policzkowych, rozświetlenie, świeży efekt, piękne opakowanie i zapach przekonują mnie do zakupu kolejnego opakowania. Mimo częstszych poprawek – warto! Używam tego produktu od: lipca br. Ilość zużytych opakowań: 1, w trakcie używania
  • 3 września 2012 o 19:13
    kiepsko
    Kupiłam ten puder na Allegro oczywiście skuszona pozytywnymi opiniami. Gdy pierwszy raz go użyłam pomyślałam, że mam jakiś przeterminowany produkt. Po pierwsze ten puder strasznie się osypuje. Jest wszędzie, i na gąbeczce i dookoła po drugie i to jest najgorsze, że strasznie widać go na twarzy. Jest zwyczajnie upudrowana i na wszystkich włoskach go widać. Po recenzjach spodziewałam się, że będzie matowił ale tak satynowo, niewidocznie (w taki sposób działa ELDW Powder). To straszne, że puder może być tak widoczny na twarzy. Dawałąm mu szanse - najpierw nakładałam najmniejszą ilość jaką mogłam nałożyć gąbeczką, a po chwili zdejmowałam z włosków nadmiar pędzlem. Ale chyba nie oto chodzi, żeby tak się bawić...Szczerze powiem, że po 5 użyciach po prostu go wyrzuciłam do kosza. Jedna z pań napisała, ze nie można z nim przesadzić...No nie wiem. Moim zdaniem to jakiieś dziwne, że większość mówi, że coś jest dobre a ja uważam inaczej. To nie jest pierwszy raz gdy zaufałam opinii na wizażu. Ale pierwszy gdy się tak zawiodłam. Dobrze, że chodziło o 20 pln a nie o 200. Cena niewysoka jak na puder (Allegro 20 pln) ale jak na takie badziewie to za wysoka. Nie chciałabym go więcej użyć nawet gdyby ktoś dał mi go za darmo. Nie polecam jeżeli ktoś lubi dobrze wyglądać....
    K4rina
    29 lipca 2012 o 9:35
    bardzo dobry
    Ja jestem zakochana w tym pudrze. Oto dlaczego: - pięknie stapia się ze skórą, - zostawia matową, pudrową powłoczkę, - cudnie pachnie, uwielbiam ten zapach! - ma śliczne opakowanie (dla mnie się bardzo to liczy), Jedyny minusik jest taki że chyba będzie mało wydajny... ale coś za coś. Żałuję że nie wzięłam jeszcze tego pudru w wersji ciemniejszej bo mam narazie jasną. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 25 lipca 2012 o 13:53
    Niestaty ROZCZAROWANIE
    Oceniam jasną mozaikę. Zacznę od tego że puder ma przeobrzydliwy RÓŻOWY kolor !!!! i to w zasadzie go u mnie dyskwalifikuje ponieważ jestem posiadaczką żółtego odcienia cery. Plusy: * nie matuje * nadaje aksamitną powłoczkę i tu by było na tyle :/ Minusy: * podkreśla cienie pod oczami i zmarszczki których tak naprawdę nie mam :/ * czuć go na twarzy , masakra jakby tynk zasechł :/ * podkreśla suche skórki * obrzydliwie RÓŻOWI twarz * śmierdzi * jakość = cena czyli totalny bubel ! * osypuje się * ktoś tu pisał że starcza mu na rok,za przeproszeniem gówno prawda, po miesiącu go nie było , oczywiście większość wchłonął dywan tak się strasznie osypuje *nic a nic nie kryje ! NIE POLECAM totalny bubel,który wylądował w koszu szkoda pieniędzy,czasu, NIGDY W ŻYCIU Używam tego produktu od: miesiąc i na tym koniec ! Ilość zużytych opakowań: jedno