Lancome, Teint Miracle (Podkład rozświetlający)
- 34
- Marka: Lancome
- Kategoria: Makijaż - Twarz: podkłady - fluidy
- Średnia ocen: (3.76/5 z 91 opinii)
Rozkład ocen
- 58%
- 15%
- 26%
Zgłaszająca osoba: Semifredo
Podkład Teint Miracle - kreator naturalnego światła - efekt naturalnej, perfekcyjnej cery. Technologia AURA-INSIDE dla odtworzenia i zintensyfikowania naturalnej świetlistości. Naukowcy marki Lancome zdefiniowali istotę naturalnego światła, które sprawia,że każda cera emanuje zdrowym blaskiem. 10 razy mniejpudrowych substancji wypełniających ( niż klasyczny podkład Lancome) wysoka koncentracja wody. Skóra staje się ujednolicona i wygładzona. Efekt nawilżenia 18h, 12-godzinny efekt makijażu ( samoocena 112 kobiet).
Przeznaczony dla każdego rodzaju skóry, nawet wrażliwej. Nietłusty. Nie powoduje powstawania zaskórników. SPF 15. Stworzenie tego podkładu zajęło ekspertom Lancome podobno 10 lat.Zgłoszone 7 patentów międzynarodowych
Cena: 180zł / 30ml
/s/
- Fantastyczny
To jest podkład podkładów.
Cudownie rozświetla, jest lekki, idealnie stapia się ze skórą, nie przesusza, trzyma się długo.
Nie mam żadnych zastrzeżeń. Uwielbiam.
Lancomowego zapachu nie lubię, ale na szczęście nie jest zbyt trwały.
Używam tego produktu od: kiku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: prawie skończyłam jedno -
- Hmm
Droższy wake me up.
Podkład do złudzenia przypomina wake me up rimela( kosztujacego 40 zł).
Różnice są takie ze ten podkład ma subtelniejsze rozswietlenie a wake me up mocniejsze krycie.
Podkład pięknie pachnie, ma ładna buteleczke, jest łatwy w rozprowadzeniu i ma przepiękne wykończenie niestety efekt jest niezbyt trwały.
Wracam do niego od 3lat ale chyba poszukam innego... Może rozswietlajacego diora.
Od 3lat jestem nie przekonana... Chyba trochę za długo.
On jest super ale u mnie sie nie trzyma.
Używam tego produktu od: 3lat
Ilość zużytych opakowań: Z 4 -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- POLECAM MIŁOŚNICZKOM NATURALNEGO I ŚWIETLISTEGO MAKIJAŻU!
Zacznę od tego, że mam skórę mieszaną, świecącą się w strefie T, z przebarwieniami, zaskórnikami i dużą ilością suchych skórek (mieszanka wybuchowa)
PLUSY:
+ rewelacyjnie kryje wszelkie przebarwienia, krostki i nierówności na twarzy a przy tym nie sprawia wrażenia tapety na buzi, oczywiście na większe niespodzianki konieczny będzie korektor, ale Teint Miracle jak na fluid rozświetlający bardzo dobrze kryje,
+delikatnie i subtelnie rozświetla, daje efekt wypoczętej i zdrowej buzi,
+buzia nie świeci się nieestetycznie,
+nie podkreśla suchych skórek,
+ idealnie wtapia się i dopasowuje do karnacji (mam odcień 010, najjaśniejszy dostępny w Polsce i choć początkowo wydawał mi się zbyt ciemny, ładnie zlewa się z twarzą i nie odznacza od szyi),
+ jest mega wydajny, jedna pompka wystarcza na calutką twarz,
+ pięknie pachnie,
+ ma doskonałą konsystencję,
+absolutnie nie zapycha porów, nie tworzą się pod nim zaskórniki ani krostki ,
+ nie zbiera się w zmarszczkach i załamaniach skóry,
+ optycznie odmładza twarz.
MINUSY:
- cena (aczkolwiek biorąc pod uwagę, że wystarcza na bardzo długo nie jest jeszcze taki drogi).
Ja kupuję go zwykle w promocjach, ostatnio upolowałam go w Marrionaund za 130zł
Szczerze polecam!
Używam tego produktu od: 9 miesiący
Ilość zużytych opakowań: 2 pełnowymiarowe opakowania -
- Super!
Teint Miracle używam od roku, ale doceniłam go dopiero teraz kiedy zaczęłam szukać nowego idealnego podkładu. Testowałam różne, aż w końcu zdradziłam go i kupiłam pełny produkt Clarins Everlasting i sie mega zawiodłam.
Ale do rzeczy.
Mam cerę tłustą, jednak nie lubię u siebie matu na twarzy wolę delikatny glow co uzyskuję dzięki Miracle.
Konsystencja podkładu jest rewelacyjne - idealnie się rozsmarowuje, jest lekka, jak dla mnie krycie jest w sam raz - jeżeli chcę uzyskać większe krycie nakładam kolejną warstwę. Ciężko z nim przesadzić.
Nie podkreśla suchych skórek i "zmarszczek", nie wchodzi w pory i nie osadza się w nich, nie robi placków a skóra po nim jest nawilzona i gladka.
Idealnie wspolgra z różem clarinsa.
Jest bardzo wydajny, zużyłam 1 opakowanie w rok - może nie używałam go codziennie ale i tak jest to rewelacyjny wynik.
Co prawda nie utrzymuje się na twarzy wyjatkowo długo - ale nie taki był zamiar producenta.
Byłby moim ideałem gdyby jeszcze zmiejszał widoczność porów, no ale nie mozna miec wszystkiego
Reasumując - warty wydania każdej złotówki
Używam tego produktu od: roku
- Ulubiony podkład
Co tu dużo mówić, to mój ulubiony podkład.
Raz jeden zdradziłam go z Unifiance LRP ale żałowałam bardzo i wróciłam do niego. Zawsze wracam.
Używam koloru 03, jasny beż, bardzo naturalny, acz bardziej na lato gdy cera nabierze trochę koloru.
Podkład daje bardzo naturalny efekt rozświetlonej cery.
Jak na podkład który z regóły nie ma być matujący, matuje aż nadto dobrze.
Co dla mnie bardzo istotne to to, że nie podkreśla suchych skórek - niestety mam z tym problem(a Unifiance robił to niemiłosiernie).
Odejmuje pół gwiazki za to, że po paru godzinach ściera się jednak i cera zaczyna się lekko świecić (ale to może tylko ja tak mam).
Zresztą, nie ma podkładu idealnego.
Dla mnie jak dotąd Teint Miracle jest najlepszy, ale może a czasem będę szukać dalej w górnopółkowych markach.
Ale to kiedy będę już zarabić, bo jak na studencką kieszeń Teint Miracle to aż nadto
polecam gorąco!
Używam tego produktu od: 2 latIlość zużytych opakowań: 3 buteleczki -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Najlepszy jakiego do tej pory używałam
Cera po tym podkładzie jest pięknie rozświetlona, nawilżona, promienna, podkład ma lekką konsystencję, super się go nakłada i jest bardzo wydajny.
Jedyny mały minus to taki że po paru godzinach lekko się ściera.
Używam tego produktu od: 1 roku
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie -
- nowa skóra B-)
Kupiłabym ten produkt ponownie mimo jego nienajszczęśliwszej ceny: w Sephorze 169 zł-czyli jak za darmo !
Oczywiście cene zaliczam do minusów, natomiast...
Mimo kilku wad oprócz ceny:
- ciemnieje na twarzy kilka minut po nałożeniu (mam najjasniejszy odcień: Porcelanowy beż bodajże) - dla mnie to malutki minusik, ponieważ mam cerę brzoskwiniową i nawet bardziej mi odpowiada ta zmiana koloru z jasnego chłodnego beżu- natomiast strzeżcie się porcelanowe laleczki
- troszkę mało trafiony wybór odcieni-ale chyba akurat lancome, gurleain i paru innych tak akurat mają
- sciera się troszkę i potrafi nieżle nabrudzić :/
teraz troszkę o dobrych stronach:
+ naprawdę troszkę nawilża, a już na pewno nie wysusza mhm mimo alkoholu w składzie, w odróznieniu od Skin Illusion Clarins, który mnie swego czasu baaaardzo rozczarował!
+ uwielbiam lejące, wodniste konsystencje, a jeżeli dodamy do tego jeszcze dość długi czas pracy-nie zastyga "na zawsze"- mniam
+ ładny zapach, ale na całe szczęscie szybciutko ulatnia się- nie lubię jak cały dzień coś mi świdruje w nosie- tak piję znowu do Skin Illusion
+ ładnie rozświetla, taki delikatny efekt dewy-skin
+ nawet jeżeli troszkę wejdzie w skórki, których mam tonę i niestety nic nie pomaga, wystarczy przyłożyć bibułke i po kłopocie
+ nie przesusza mojej odwodnionej biednej w okresie grzewczym cery
+ powiedzmy, że ma filtr-wierzę na słowo
+naprawdę ładnie kryje-spodziewałam sie wyrównania kolorytu a zafundował mi całkiem niezły look-troszkę efekt cery laleczki
+ nie waży się
+ nie zatyka porów (co niestety uczynił The Oriental BB Cream SKIN79!-dzięki niemu przypomiałam sobie co to piekąca reakcja alergiczna)
+ baaaardzo wydajny mi wystarcza mała kropelka na całą buzię
Prawie CUD MIÓD I ORZESZKI- a mało który podkład mi odpowiada
SUPER
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1/10? pierwszego
- Bardzo dobry podkład
To chyba najlepszy podkład jaki dotąd używałam. Uwielbiam go:
sprawia, że cera wyglada idealnie- ja stosuję go w połączeniu z pudrem Ben Nye Luxury Powder Banana i powiem szczerze, że jeszcze nigdy moja cera nie wyglądała tak ładnie jak teraz
super wygładza
ładnie rozświetla
daje bardzo naturalny efekt, zero maski itp.
wyrównuje kolor skóry
świetnie się nakłada, idealnie dopasowuje do skóry- nie mogłam się zdecydować jaki odcień jest dla mnie lepszy, dostałam próbki dwóch- 01 i 02- choć wydają się zupełnie różne oba tak ładnie stapiały mi się ze skórą, że naprawdę bardzo trudno było wybrać. Ostatecznie zdecydowałam się na 02 lys rose
ładnie pachnie i jest przyjemny w użyciu
po delikatnym zagruntowaniu go wspomnianym pudrem Ben Nye trzyma się bardzo długo- w moim przypadku w ogóle się nie ściera i nie znika
nie podrażnia wrażliwej cery, wręcz odwrotnie- działa jak krem
nie zapycha (a mnie prawie wszystko zapycha)
wydajny
A teraz minusy, które łaskawie mu wybaczam
na pewno cena- nie da się ukryć, że tani nie jest. Nie cierpię dużo płacić, często wybieram równie dobre lecz znacznie tańsze odpowiedniki (np. cienie w kremie Essence zamiast podobnych z Make Up Forever- ale w przypadku podkładu robię wyjątek- myślę, że kto raz popełni dobry podkład nie wróci już do tańszych wersji
hmmm ...nic chyba więcej nie wymyślę...
PODSUMOWANIE
Rewelacyjny podkład!
** Moja skóra jest cienka, delikatna, wrażliwa a cera sucha- zawsze najpierw nakładam krem nawilżający lub nawet półtłusty, poza tym jest w dobrym stanie, bez trądziku, pryszczy itp., gładka ale za to z przebarwieniami- lekkie plamy pigmentowe po kiedyś nierozważnie nadmiernym opalaniu, no i lekkie zaczerwienienia w okolicy nosa, brody itp.
Na pewno nie jest to podkład dla osób które szukają
- mocnego krycia (nie przykryje pryszczy na pewno, ani innych poważniejszych niespodzianek)
- matowienia- to podkład rozświetlający, ładny macik uzyskamy delikatnie przypudrowując go
Teint Miracle to podkład luksusowy, kto nie wierzy niech zrobi sobie prosty eksperyment- na pół buzi nałoży podkład np. Maybelline czy Rimmla itp. a na drugą tego Lancomea. Kolosalna różnica od razu będzie widoczna!!!
Używam tego produktu od: Nie pamiętam- dwóch miesięcy?
Ilość zużytych opakowań: Jedno, ale zużyłam wcześniej kilka próbek -
- Daje radę...
Dobry podkład, dobrze się rozprowadza, jest wydajny, płynny więc wystarczy nie wielka ilość aby uzyskać zamierzony efekt. Dość dobrze kryje, nie lepi się, nie ściera zbyt szybko, ładnie pachnie.
Używam tego produktu od: 1 roku
Ilość zużytych opakowań: 2 x 30ml -
- Najlepszy do tej pory!
Podkład ten kupiłam w zasadzie przypadkowo, ale bardzo się z tego cieszę! W tym momencie mam już 3 buteleczkę i po prostu go uwielbiam - mimo że jest to kosmetyk z luksusowej firmy i kosztuje u mnie 34 Euro, to nie szkoda jest mi go używać, bo wygląda na mojej twarzy pięknie.
Zalety:
- świetnie dobrany kolor (posiadam 010, Beige Porcelain);
- bardzo dobrze kryje moje czerwone policzki i nawet te większe niedoskonałości;
- lekka, płynna konsystencja, łatwo się rozprowadza;
- wydajny;
- nie widać go na twarzy, zlewa się z cerą;
- pięknie pachnie;
- prezentuje się bardzo ładnie
;
Wady:
- jedyna jego wada to nietrwałość - po kilku godzinach troszkę się już świecę na policzkach (mam cerę mieszaną) i ściera się lekko...
Mimo wszystko lepszego jeszcze nie znalazłam i na razie będę kupować ten
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 2,5 -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- lekki, ale ładnie wyrównuje koloryt
Posiadam odcień 03 beige diaphane - ciepły beż.
Zacznę od tego, że podkład pięknie pachnie i ma opakowanie, które cieszy oko
Obawiałam się, że podkład będzie zle wyglądał na mojej mieszanej skórze - bowiem jest rozświetlający, potrzebowałam lekkiego podkładu na lato, rozświetlającego. Miałam dosyć ciężkich, kryjących podkładów, poza tym ostatnimi czasy mam ładną cerę, bez pryszczy, potrzebowałam jedynie lekkiego rozświetlenia i wyrównania kolorytu. Ten podkład spisuje się znakomicie! Cera wygląda zdrowo, świeżo i naturalnie, nawet jak dołożymy większą ilość podkładu, cera nadal wygląda lekko.
Wspaniały!
Cena - 27 funtów, drogo, ale warto bo to bardzo dobry produkt.
Używam tego produktu od: 8 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 3/4 opak. 30 ml -
- rewelacja
Wg mnie podkład jest świetny
+faktycznie rozświetla cerę,
+fajna lekka, dość płynna konsystencja, co mi odpowiada, bo nie lubię gęstych, tłustych podkładów,
+kolor idealnie stapia się ze skórą,
+świetnie wygląda na buzi, nie wiem jak to napisać, ale buzia wydaje się jaśnieja, zdrowsza itp.
+nawilża, mam skórę mieszaną, na nosie przesuszoną i podkład sobie z nim radzi,
+nie zgodzę się z opiniami, że podkreśla zmarszczki, skórki itp, bo konsystencja jest tak lekka, że od razu wchłania się w skórę, przynajmniej u mnie,
+podobnie jak koleżanka wcześniej napisała, nie wiem jak można kupić podkład rozświetlający i narzekać, że w ogóle nie matuje i nie kryje, skoro on nie jest do tego celu! dla mnie jest to plus,
+lekko matuje, skóra po nim jest bardziej rozjaśniona niż błyszcząca,
+wydajny.
-nie wiem czy można to nazwać minusem, ale podkład faktycznie sprawdzi się przy cerze bezproblemowej, pryszczy, krostek itp jak wczesniej wspomniałam nie przykryje,
-cena!
Używam tego produktu od: parę tygodni
Ilość zużytych opakowań: kilka próbek -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- Podkład dobry, ale nie idealny
MOJE WRAŻENIA:
Jest to podkład rozświetlający
i tak też wygląda na mojej twarzy.
Jednak w związku z tym, że posiadam cerę mieszaną,
staram się unikać takiego efektu.
Co nie zmienia faktu, że dzięki temu rozświetleniu,
cera wygląda na zdrowszą i bardziej wypoczętą.
Dowód, zawsze dostaję mnóstwo komplementów na temat mojej cery, jeśli mam go na sobie.
Niezbyt dobrze radzi sobie ze strefą T
i chyba to mi najbardziej przeszkadzało,
bo szukam takiego podkładu, który by ją trwale ujarzmił.
Nie tworzy efektu maski, nie obciąża,
jest to podkład oferujący krycie w stopniu średnim.
Bardzo ładnie wyrównuje koloryt, nie ściąga skóry,
brak pudrowego wykończenia.
Myślę, że będzie wyglądał idealnie na zdrowej, bezproblemowej skórze, bądź suchej.
Utrzymuje się kilka godzin,
potem dosłownie spływa ze strefy T.
Przez to nie nadaje się dla cery mieszanej i tłustej.
I właściwie oprócz tego, nie mam mu nic do zarzucenia.
Jednak nie kupię go zbyt prędko,
bo nie takiego rodzaju podkładu poszukuję.
Moim zdecydowanym faworytem będzie Teint Idole.
Używam tego produktu od: około roku
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- Najlepszy z dostepnych dzisiaj
Plusy:
Lekki, niewodoczny a jednoczesnie niezle kryje. Nie zapycha, delikatnie rozswietla. Fajny dozownik - mozna w pelni kontrolowac wyciskana ilosc. Elegancka , szklana buteleczka, gama kolorow - 005 , najjasniejszy dzis odcien na rynku, ktorego tyle czasu szukalam.
Nie tapetuje sie codziennie, ale po dniu w ktorym go nakladam cera jest fajnie odswiezona, wiec mozliwe, ze sa tam rzeczywiscie jakies witaminy lub inne cenne elementy.
Minusy : cena, oczywiscie. Na szczescie zdarzaja sie znizki i promocje. Ja kupilam we Francji za niecale 30 euro bodajze.
Używam tego produktu od: 6 miesiecy
- ok
Moim zdaniem ten podklad jest cudowny; swietnie kryje, ma szeroka game kolorow i latwo sie rozprowadza! Natomiast musze przyznac ze ten podklad jest przeznaczony tylko i wylacznie dla skory w DOSKONALEJ kondycji. Nie polecam go osoba z tradzikiem lub sucha skora, gdyz na suchej,wrazliwej skorze (jak moja) podklad ten wyglada okropnie. Ale na zdrowej skorze wyglada perfekcyjnie (mojej siostry) I nie da sie ukryc ze cena nie jest niska. Ja ogl nie mam absolutnie pretensji ze go kupilam, nawet faktz ze go nie uzywam mnie nie odstrasza, bo to tylko zmotywowalo mnie do poprawienia kondycji mojej skory
Używam tego produktu od: 2 msc
Ilość zużytych opakowań: jedna czwarta opakowania -
- Rewelacyjny podkład rozświetlający
Jak sama nazwa wskazuje kosmetyk ten - podkład marki lancome ma służyć rozświetleniu twarzy, nadaniu twarzy blasku i świeżośći i rzeczywiście spełnia swoje obietnice. Skóra wygląda promiennie, jest nawilżona, przed użyciem należy mocna wstrząsnąć buteleczką w celu zmieszania wszystkich aktywnych składników, w szczególności srebrengo pyłku, który czasami znajduje się na dnie buteleczi. Nie jest to z pewnością kosmetyk dobrze kryjący, ma on niezwykle lekką konsystencję, przy czym nie tworzy efektu maski, dobrze dobrany odcień, świetnie stapia się z kolorem naturalnej karnacji. Utrzymuje się bardzo długo, w moim przypadku, mam tendencję do przetłuszczania sie skóry w sferze T, zauważalne jest błyszczenie się skóry po kilku godzinach, ale mi to w niczym nie przeszkadza, zawsze mam pod ręką chusteczki lub bibułki matujące. Jest to mój zdecydowany faworyt w kategoriach podkładów, a wypróbowałam juz wiele z nich. Oczywiście znajdzie on swoje zwolenniczki jak i przeciwniczki, jak już wcześniej wspomniałam zdecydowanie odradzam podkład osobom z cerą trądzikową, z dość mocnymi przebarwieniami skórnymi, cerą mieszaną/tłustą, natomiast polecam osobom, które pragną naturalnego efektu rozświetlenia i nawilżenia skóry twarzy, podkład nieuwidacznia suchych skórek, nie tworzy zaskórników i nie zatyka porów. Ilość zużytych opakowań 2, w trakcie 3 odcień 02.
Używam tego produktu od: 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania -
- Rewelacja!
Podkład jest fenomenalny. Delikatny, lekki, pieknie pachnie i super rozswietla.
Nie rozumiem opinii na temat braku jego krycia, to nie jest podkład kryjacy z zalozenia! Ma wygladzac i rozswietlac.
Absolutnie nie ciemnieje na twarzy (?)
Cena nie jest niska, ale uwazam ze warto!
Używam tego produktu od: 2 tygodni
- Idealny na wiosen-lato

Polecam !!!!
Lekki o slicznym zapachu, nie powoduje uczucia maski, bardzo latwo sie go naklada i wlasciwie nie czuc go na twarzy. Dostepne jest kilka odcieni takze kazda z nas moze dopasowc go do swojego naturalnego koloru cery. Ja uwielbiam ten podklad, gdyz daje jednolity kolor i lekko rozswietla co daje wrazenie zdrowej i wyspanej buzi.
Używam tego produktu od: 8 miesiecy
Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania 3o ml -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Pięknie ujednolica i nie wysusza
Na razie najlepszy jakiego używałam. Wcześniej bazowałam głównie na Bourjois Healthy Mix (najjaśniejszym).
Świetnie zlewa się z kolorem mojej twarzy.
Nie wysusza, nie podkreśla skórek (w moim przypadku ani trochę).
Dobrze spisuje się również miejscowo na niewielkie przebarwienia. Zastosowany na całą twarz wyrównuje ładnie koloryt. Ale nie ma się co łudzić, że upora się z większymi prycholami czy innymi problemami wymagającymi konkretnego krycia. To lekki podkład ze średnią mocą i, co sugeruje zresztą nazwa.
Używam pod oczy dla rozjaśnienia worów i jestem bardzo zadowolona (nie mylić z całkowitym kryciem).
Mam skórę mieszaną więc wolałabym żeby zachowując swoje właściwości mniej się błyszczał, a raczej skóra pod nim, ale w końcu jest rozświetlający, więc nie mogę go za to winić, skoro już się zdecydowałam. Poprawiam się pudrem bambusowym i jest gicio. Na preparaty matujące się nie porywam, bo zawsze mnie przesuszają i podkreślają skórki.
Nie zapchał mnie, nic mi po nim nie wyskakuje, spisuje się pięknie.
Odejmuję za wystrzałową cenę.
Używam tego produktu od: 2 m-cyIlość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego -
- Zawiodłam się
Podkład daje faktyczne efekt rozświetlonej skóry- i to tyle plusów. Mam skórę lekko tłustą, troszkę zaskórników i małych czerwobych plamek. Kiepsko kryje, znik az twarzy już po 3-4 godzinach!
Dałam się namówić w sprzedawczyni w S i teraz płaczę
tyle kasy w błoto.
+śliczne okapowanie
+ładnie pachnie
+rozświetla skórę
-nie kryje!!!
-bardzo krótko utrzymuje się na buzi
-cena
-kolor podkładu utelnia sie i ciemnieje
Używam tego produktu od: 6 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego -
- Godny polecenia ....
A więc tak: Podkład - nakłada się, rozprowadza super.
Twarz jest rozświetlona, promienna, nie widać oznak zmeczenia,
Nie uwydatnia drobych zmarszczek, nie zatyka porów ani ich nie rozszerza
Łatwo się rozprowadza.
Zapach przyjemny, delikatny
Jedynym małym minem jest fakt iż niestety po kilku godzinach twarz zaczyna sie świecić dlatego wskazane są poprawki
Ponadto podkład ten nie daje efektu maski także śmiało mogę polecić go na sezon wiosenno - letni
A buteleczka ładna, wygodna
Używam tego produktu od: 5miesięcyIlość zużytych opakowań: 2 całe buteleczki -
- Nie ma WOW
Zachęcona recenzjami na Wizażu oraz peanami na jego temat moich koleżanek zakupiłam tenże fluid numer 02.
Wiele sobie po nim obiecywałam, bo skoro taki genialny to myślałam, że będę niczym gwiazda filmowa
No cóż, nic z tego. Fluidu dałam radę użyć może góra przez 3 tygodnie, pod różne kremy, bazy i co tam się jeszcze da, chcąc dać mu szanse oczywiście. Mam bardzo suchą skórę na czole i moim absolutnym priorytetem jeśli chodzi o fluid to nie powodowanie, że czoło zacznie mnie swędzieć, piec, łuszczyć się. No i na tym w zasadzie mogłabym skończyć moje wywody, bo i piekło i swędziało i łuszczyło się moje czoło. Do tego bezczelnie właził w moje zmarszczki mimiczne
co również nie działało na jego korzyść.
Średnio kryje, ale to mu moge wybaczyć, ładnie pachnie, ale od pachnienia to są perfumy
ma fajną konstystencję i dobrze się rozprowadza, ale to trochę za mało na to, żeby rozpływać się nad nim. Dla mnie to bezsensownie wydane prawie 200zł
Guerlain Rulez i tyle
Używam tego produktu od: dałam radę tylko 3 tygodnie
Ilość zużytych opakowań: nie dałam rady zużyć całego -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- absolutnie nie dla cery niedoskonałej
Piszę recenzję z punktu widzenia osoby z cerą problematyczną - z lekkimi bliznami, przebarwieniami i prowizorycznymi wypryskami. Totalnie go nie polecam. To bardzo lekki i pięknie pachnący podkład, ale sprawdza się prawdopodobnie tylko w przypadku osób z aksamitnie gładkimi i jednolitymi cerami. Na mojej skórze podkreślał suche skórki, zupełnie nie krył niedoskonałości, brzydko się świecił. Niestety, ale osobom z taką cerą jak moja zupełnie nie polecam.
Używam tego produktu od: używałam przez miesiąc
Ilość zużytych opakowań: nie zużyte jedno -
- Wart uwagi.
Bardzo ładny podkład.Jest dość płynny,ale bardzo łatwo się go nakłada,jest lekki prawie go nie czuć na twarzy.Ładnie wygładza skórę,skóra wygląda po nim zdrowo,i tak świeżo
Nie zapycha,ale czasami podkreśla suche skórki.Na pewno to nie jest podkład do cery z problemami,ale jeżeli ma ktoś ładną cerę i szuka czegoś co ujednolici kolor,czy da skórze taki ładny glow(ale nie efekt świecenia się jak bombka)czy świeżości to jak najbardziej polecam.
Jest bardzo wydajny jedna buteleczka starcza naprawdę na bardzo dłuuugo.
Kupić go na pewno jeszcze kupię,ale też będę szukała dalej,ponieważ moja skóra jest CRAZY
Czasem jest piękna bez problemów i wtedy ten podkład sprawdza się idealnie,ale czasem mi robi psikusy i już wtedy potrzebuję mocniejszego krycia.
Jeżeli chodzi o krycie to nie jest jakieś cudowne(ale jest OK). Jednak Mogło by być ciut lepsze jak na taką cenę.Ale i tak uwielbiam ten podkład.
I najważniejsze nie tworzy efektu maski.
Używam tego produktu od: 1,5 roku
Ilość zużytych opakowań: Jestem w trakcie kończenia drugiej buteleczki -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Rimmel, Wake Me Up Make Up Foundation (Podkład rozświetlający)
Rimmel, Stay Matte Foundation (Podkład matujący)
Smashbox, Studio Skin, 15 Hour Wear Hydrating Foundation SPF10 (Trwały podkład nawilżający)
Iwostin, Correctin Capillin, Fluid wzmacniający trwale kryjący dla skóry naczynkowej SPF 30
Recenzentka:
TwitterpatedOcena:Data: 2013-05-23 20:08:11Recenzja: Warto zdradzic dla niego stary podklad
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.11 na 5Ilość recenzji: 36 -
Clarins, Skin Illusion Natural Radiance Foundation SPF 10 (Nawilżający podkład mineralny)
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.05 na 5Ilość recenzji: 73 -
Vichy, Flexilift Teint (Podkład wygładzający zmarszczki)
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.98 na 5Ilość recenzji: 59 -
MAC, Pro Longwear Foundation (Długotrwały podkład do twarzy)
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.98 na 5Ilość recenzji: 55
Kevyn Aucoin, Sensual Skin Enhancer (Wielofunkcyjny krem koloryzujący do twarzy)
Data dodania: 2013-05-20 11:14:17Ocena:Ilość recenzji: 1 -
Mariza, Kremowy podkład z witaminą E