Pędzel do podkładu H50S, Hakuro
- 36
- Marka: Hakuro
- Kategoria: Akcesoria kosmetyczne - Twarz
- Średnia ocen: (4.59/5 z 53 opinii)
Rozkład ocen
- 86%
- 7%
- 5%
Zgłoszony przez CryBebe
Gęste włosie, bardzo miłe w dotyku.
Pędzel H50S to mała wersja pędzla H50. Pędzel idealny do bardzo dokładnego nakładania podkładów o płynnej konsystencji, różów w kremie. Rozprowadza produkt nie pozostawiając smug. Umożliwia równomierne nałożenie kosmetyku i uzyskanie naturalnego efektu.
Polecamy stosować pędzle H50 oraz H50S jednocześnie. Większym pędzlem o numerze H50 nałożyć podkład na całą twarz, natomiast mniejszym pędzlem o numerze H50S `wykończyć` makijaż, nakładając podkład w trudno dostępne obszary twarzy (np. skrzydełka nosa, okolice oczu).
Nakładanie podkładu o płynnej konsystencji: przed użyciem spryskaj pędzel odrobiną wody, aby nie pochłaniał zbyt wiele kosmetyku. Wyciśnij odrobinę podkładu na zewnętrzną stronę dłoni. Delikatnie `mocząc` pędzel w podkładzie nanieś kosmetyk miejscowo na całą twarz. Na koniec okrężnymi ruchami rozprowadź podkład na twarzy, aż do uzyskania naturalnego efektu.
Cena: 26zł
/m/
- Fantastyczny gadżet!
Coraz bardziej się przekonuję, że pędzle z Hakuro biją na głowę swą jakością inne, markowe akcesoria, które często są nawet trzy razy droższe.
Jest to mój pierwszy pędzel tego typu, wcześniej zatrzymałam się na tych języczkowych, które zostawiały smugi i w zasadzie wcale nie były bardziej efektywne od palców nakładających podkład
Jestem miło zaskoczona tym, jak idealnie za pomocą tego pędzla można go nałożyć. Mam wrażenie, że lepiej pokrywa całą twarz i nie ma mowy o żadnych smugach. Ponadto pędzelek jest mocno zbity, ale jednocześnie miękki, nie drapie nam skóry
Oczywiście- czasem trzeba pomóc sobie palcami, np. w strefie koło nosa czy brwi, ale tutaj raczej nie ma innego sposobu.
Pędzel myję codziennie, po każdym użyciu i do tej pory nie wypadł z niego ani jeden włosek, rączka jest ciągle w niezmienionym stanie.
Za tą jakość i taką cenę polecam
Ilość zużytych opakowań: 1 pędzel -
- Super!
Naprawdę genialny pędzel, który bardzo dobrze rozprowadza podkład na twarzy. Najpierw stosowałam oczywiście swoich dłoni do nakładania podkładu, efekt byl troszke sztuczny. Potem zaopatrzylam się w gąbeczki. Rezultat równiesz mnie nie zadowolił. Natomiast ten pędzel wręcz mnie zachwycił. To mój pierwszy pędzel do podkładu, oczywiście zakupiony pod wpływem recenzji na KWC
Podkład rozprowadza równomiernie, dając naprąwdę bardzo naturalny efekt.
Pół gwiazdki odejmuję mu za trudności w rozprowadzeniu podkładu wokół ust. Robią mi się tam smugi. Być może to kwestia wprawy, zobaczymy jak się będzie dalej sprawował.
Niemniej jednak, serdecznie polecam!
Używam tego produktu od: tygodnia
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 -
- BARDZO DOBRY- Polecam
- To mój pierwszy pędzel do nakładania podkładu. Jestem pod wrażeniem, pędzel bardzo fajnie rozprowadza podkład, czy też krem BB. Z włosiem nic się nie dzieje, piorę go raz w tygodniu i można go domyć do czysta. Jedyny mankamanet to długi trzonek, którym czasem uderzam o lustro przy aplikacji/
- Idealny do pudru
Pędzel kupiłam z ciekawości. Jest miękki, NIE UCZULA (uwieżcie mi, na wiele produktów jestem uczulona, przez co oddałam już chyba z 5 różnych pędzki), włoski z niego nie wypadają, cena jest przystępna, łatwo się go pierze. Niestety mój spadł mi na ziemię co spowodowało, że metalowa skówka wypadła z rączki, ale podczas nakładania pudru można ją włożyć bez problemu, a w przypadku wyjazdu można go "rozłożyć" więc mieści mi się do każdej kosmetyczki (z tego powodu nie kleiłam go do rączki)
Używam tego produktu od: 2011
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- niezastapiony przy aplikacji podkładu
To mój pierwszy pędzel do podkładu. Martwiłam się, że nie będe umiała się nim posługiwać, ale już za pierwszym razem makijaż wyszedł i byłam niesamowicie zaskoczona efektem.
Plusy:
+ szybka, wygodna aplikacja podkładu, nie trzeba babrać w podkładzie palcow;
+ jest miekki, nie podrażnia skory;
+aplikacja jest łatwa, buzia wygląda nieskazitelnie;
+dobrze rozprowadza podkład;
+ nie pozostawia smug;
+włosie jest zbite, dopasowuje się do cery;
+ makijaż tym pędzlem sprawia wręcz przyjemnośc, nie jest męczący, tylko miły, szybki a efekt bardzo dobry;
+ pędzel nie zjada duzo podkładu;
+ bez problemy dopieram go wszelkimi szamponami;
+nie traci kształtu;
+ napis nie ściera się, trzonek wydaje się byc solidny, wizualnie bardzo dobrze wygląda;
+ na taki efekt nie jest drogi.
MInusy:
- największy: baaardzo długo schnie po myciu;
- straci wloski, a mam go nie długo, nie wiem jak bedzie dalej;
- trzonek mógłby być krótszy.
Od kiedy go mam bardziej lubie malować buzię podkładem, teraz nie jest to uciązliwa czynność, a coś miłego. Efekt jest zachwycający, nie uzyskałam takiego ani za pomocą palców czy gąbeczki.
Używam tego produktu od: 2 tygodni
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- solidny, pomagjący uzyskać naturalny efekt, niedrogi
Jest to jeden z moich ulubionych pędzli, jakich kiedykolwiek używałam. Pierwsze co mnie do niego przyciagnęlo, to niska cena - szczerze mówiąc nie spodziewałam się że pędzel będzie tak dobry. Efekt jaki można uzyskać podczas nakładania podkładu tym pędzlem, poprzez "stęplowanie" jest wręcz HD. Cera jest wyrównana, nie ma mozlwości o nadmiernej ilosci podkładu na twarzy, buzia wygląda wręcz jak "wypolerowana".
Jedyny mały minus po pół roku codziennego mycia i użytkowania? Zaczynają wypadać pojedyncze włoski. Ale nie jest to dla mnie uciążliwe, zdarza sie raz na jakiś czas.
Bardzo polecam ten pędzel, zwłaszcza dziewczynom, które nigdy nie używały innych "narzędzi" niż własne palce do nakładania podkładu. Nie tylko uzyskacie super efekt, to jeszcze przedłuzycie trwałość nałożonego produktu na cerze.
Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie aplikowania podkładu czymś innym.
Ilość zużytych opakowań: 1 sztuka -
- Najlepszy !!!!!
doskonały pędzel do podkładu. Pięknie rozprowadza podkład płynny metodą stemplową. Dobry również do pudru mineralnego. IDEAŁ, Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia ; D
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jeden pędzel -
- Lubię!
Zalety:
+ odpowiednia szerokość i długość trzonka, łatwe operowanie
+ łatwe mycie, ale tylko proszkiem do prania mi się udaje dokładnie
+ napis firmy się nie ściera
+ nie zostawia smug
+ miłe włosie, chociaż syntetyczne, jak jest świeżo umyty - malowanie to czysta przyjemność, jak masaż twarzy
+ polska firma
Wady:
- po pół roku odpadła mi część metalowa od drewnianej, ale to mały problem, skleiłam i jest ok
- podczas mycia wypada mu włosie
Ogólnie jest fajny, przyjemny w użyciu, odkąd go mam nie nakładam podkładu palcami. Kupiłam go na dużej promocji za jedynie 15 zł. Polecam!
Używam tego produktu od: 1,5 roku
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- Zachwyt !!!
Zakupilam pedzel po tym jak moj stary juz sie zużył ( everyday minerals) zastanawialam sie nad rozmiarem 50 czy 50s, wybor padl jednak na 50 s gdyz stwierdzialm ze mniejszy wszedzie lepiej dotrze i dodatkowo nie wjade na linię wlosow ( mam blond wiec wszystko widac) i wybor ten okazal sie strzalem w 10 gdyz rozmiar jest idealny, pedziel jest tez niezwykle mieciutki a jednoczesnie zbity, poprostu cudo - robienie makijazu stalo sie naprawde przyjemnoscia, swietnie rozprowadza podklad i zapewnia idelane krycie, jedynie raczka moglaby byc troche krotsza bo czasem uderze o lustro jak za bardzo sie przysune aby sprawdzic czy podklad ladnie rozprowadzony. Dla mnie pedzel jest idelany i zamierzam kupic jeszcze do pudru i rozu.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1 sztuka -
- mi się podoba
Pędzel kupiłam do nakładania podkładów mineralnych, w tej roli sprawdza się bardzo dobrze.Chociaż szczerze mówiąc, z racji ,że jest to mój pierwszy pędzel nie mam jako takiego porównania.Prałam go wielokrotnie, włosy nie wychodzą, pędzel jest nadal jaki był.Jedyna rzecz,która mi przeszkadza to to,że często we włosach zostaje podkład i ciężko go stamtąd usunąć, a nie zawsze mam czas prać go po każdym użyciu.Ma bardzo miękkie i delikatne włosie.Jest dostępny na allegro i w porównaniu do innych pędzli całkiem tani.Ja osobiście polecam
Używam tego produktu od: kilka miesięcyIlość zużytych opakowań: jedno
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- CUDO!
Zakupiony ze względu na rozpoczęcie używania podkładu mineralnego, jednak dotarł do mnie przed podkładem mineralnym, więc poużywałam sobie trochę z tradycyjnym - SZOK! Ja, która zawsze twierdziła, że nie będzie wydawać pieniędzy na pędzle, skoro mogę sobie paluszkami wklepać podkład zwracam honor! Dużo mniej podkładu zużywałam, a do tego jakoś tak krycie się poprawiło i ogólnie ładniej buzia wyglądała z jego pomocą. Później przyszły minerały - kolejny SZOK! Pędzelek wyśmienicie sobie z nimi radzi, ja delikatnie zwilżam go przed aplikacją.
Nie gubi włosa, którego jest bardzo dużo. Jest sztywny, ale delikatny dla cery, nie traci swojego kształtu, bardzo wygodnie się trzyma (podoba mi się ten gruby trzon
), rozmiary włosia powodują, że dosięga wszędzie tam, gdzie chcę, a jednocześnie szybko "ogarnia" większe partie twarzy.
Jedyne co mi się nie podoba to długość trzonka. Ledwo się mieści do mojej torebkowej kosmetyczki, jako jedyna rzecz. Ponieważ maluję się przy małym lusterku, które często muszę trzymać w jednej ręce, to zdarzyło mi się stuknąć o lusterko, zahaczyć. Mógłby być krótszy. Ale nie jestem w stanie zabrać za to nawet pół gwiazdki, bo kocham go miłością wielką i za nic na świecie nie zamienię
Cena się waha, zależy gdzie się kupuje, ja znalazłam sklep internetowy gdzie zakupiłam go sporo taniej niż na innych stronach i mimo, iż myślałam, że to i tak dużo jak na pędzel, to jednak cofam to - warto wydać na niego te parę groszy, na pewno dłuuuuuuuuugo posłuży.
Ogólnie - świetny produkt wart swojej ceny!
Używam tego produktu od: ponad 4 miesięcy
- Brakuje tylko świateł fleszy

Świetny pędzel w rozsądnej cenie
Buzia pomalowana podkladem,który Hakuro serwuje na moje lico-jest 100 razy perfekcyjniejsza i ładniejsza ,nizeli pomalowana -palcami
Długo sie opierałam tej metodzie,mysląc-no chce mi się jeszcze pędzle prać,miziać-kiedy czas goni..A jednak warto.Makijaż wykonany tą metodą nie zajmuje więcej czasu,a czyszczenie pędzla jest łatwe i nic-a nic mu po tym -nie dolega
Nie gubi włosia,nie traci konturu..Wygodny trzonek do trzymania i czuję sie jak gwiazda,malowana -przez vizażystów..Brakuje tylko świateł fleszy
- Extra!
Naprawdę wspaniały pędzel! Świetnie rozprowadza podkład. Nie nabiera się zbyt duża ilość kosmetyku. Makijaż wykonuje się łatwo i przyjemnie. Fajny rozmiar pozwala na dokładny makijaż w zakamarkach. Łatwo się myje i nie gubi włosów. Nic dodać nic ująć! Polecam wszystkim niedowiarkom!
Używam tego produktu od: 3 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1 szt. -
- Godny polecenia !

Mój ulubiony pędzel do nakładania podkładu w płynie.
Posiada delikatne, gęste włosie pozwalające precyzyjnie wykonać makijaż dający naturalny efekt bez smug.
Solidne wykonanie i jakość użytkowania sprawiają, że można go spokojnie porównać do dużo droższych pędzli (w moim przypadku do firmy MAC ).
Polecam każdemu kto nie chce wydawać ponad 100zł na pędzel, a ceni sobie wysoką jakość.
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: nie dot. -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Nie zamienię na żaden inny
Mam ten pędzel już od kilku lat, co tydzień myję go wodą z mydłem, musicie wiedzieć, że nie robię tego jakoś bardzo starannie tzn. zamaczam cały pędzel, trę włosie itp.
Jak do tej pory nie zauważyłam, żeby włosie się odbarwiało od podkładu, włoski wypadały, czy pędzel odkleił się od trzonka.
Wydaje mi się że podkład rozprowadzany tym pędzlem dużej się trzyma.
Kocham go, bo jest delikatny i trwały.
Używam tego produktu od: 2 lat
Ilość zużytych opakowań: jeden pędzel i wciąż jak nowy -
- Bardzo dobre pędzle
Jak najbardziej tak dla tych pędzli posiadam w swojej kolekcji narazie 4, ten używam do nakładania podkładu, włosie jest bardzo mieciutkie, włoski nie wypadają, cena też w miare, bardzo dobrze się je myje bez problemowo, daje 4 i pół gwiazdki

Używam tego produktu od: pół roku
Ilość zużytych opakowań: póki co jeden z tej wersji -
- Polecam
Bardzo fajny pedzel do podkladu i nie tylko.
Nie polecam go do revlon colorstay- podklad w niego wchodzi tak że ciężko go domyć.
Uzywam go czasem do brązera- super rozciera i blenduje.
Do pudru też jest bardzo przyzwoity.
Warto go kupić bo naprawde spęłnia wszytskie obietnice producenta.
Jest także świetnie wykonany, a co dla mnie jest najważniejsze- nie gubi wlosia.
Używam tego produktu od: 1 miesiaca
Ilość zużytych opakowań: 1 szt -
- Pędzel idelany
Mój pierwszy zestaw pędzli kupiłam około 1,5 roku temu przy okazji zakupu płynnego podkładu revlon colorstay. Jakiś czas szukałam pędzli w przyzwoitej cenie i jakości. Na hakuro zdecydowałam się dzięki YT, gdzie miał bardzo dobre opinie. Już po pierwszym nałożeniu podkładu wiedziałam, że jest to strzał w 10.
Plusy:
+ delikatne, bardzo solidnie zbite włosie, nie podrażnia skóry
+ dobrze rozprowadza płynny podkład
+ bardzo precyzyjny, można nim rozprowadzać nawet korektor
+cena
+ łatwe czyszczenia
+ani jeden włosek nie wypadł z żadnego pędzla
Co do minusów to ja nie widzę żadnych większych wad pędzla. Odnosząc się do opinii dotyczących długiego czasu schnięcia to muszę przyznać, że ja piorę pędzel wieczorem, dobrze odsączając wodę, a rano jest już suchy jak pieprz. Ja moje pędzle myję delikatnymi szamponami, nakładam również odżywkę i tyle bez większych wysiłków.
Bardzo ładny efekt wykończenia makijażu można uzyskać nakładając podkład wilgotnym pędzlem.
Używam tego produktu od: mnij więcej dwóch lat
Ilość zużytych opakowań: mam kilka pędzli -
- super pędzel
Zawsze stosowałam jedynie placów lub gąbki do nakładania podkładu, ale od kiedy zaczęłam oglądać Hanię na youtube a potem w tv zdecydowałam się zobaczyć najpierw recenzję o tym pędzlu na wizażu i dzięki temu też zdecydowałam się że go kupię.
Pędzel jest rewelacyjny. Ja osobiście go moczę przed nałożeniem podkładu i naprawdę potrzeba niewiele tego produktu żeby równomiernie pędzel rozprowadził go na twarzy.
Używam tego produktu od: miesiąca 12.2012
Ilość zużytych opakowań: 1 -
- Pędzel idealny!
Już od dawna planowałam zakup profesjonalnych pędzli do makijażu, ale zawsze było coś ważniejszego po drodze. Gdy przypadkiem zobaczyłam go gdzieś na You tube, od razu mnie zauroczył. Stwierdziłam wiec, że to "ten moment", nie ma co dłużej zwlekać
Zastanawiałam się, który wybrać: H50S, czy H50. Obawiałam sie, że H50S może być zbyt mały, za to H50 mógłby być zbyt duży. Ostatecznie padło na H50S i cieszę sie z tego wyboru. Pędzel jest niezwykle mięciutki. Aż chce sie nim malować. Sam jego dotyk sprawia ogromną przyjemnośc
Włosie zbite, solidne wykonczenie. Jak na razie, nie wypadł mi żaden włosek. Z myciem też nie ma problemu.
Pędzel jest naprawdę świetny, podkład idealnie rozprowadzony, nie tworzy smug. Cena również przystępna, jak na tak dobry pędzel.
Informuję, że nie miałam wcześniej pędzla do podkładu, a i do pudru posiadałam jedynie taki tani i tandetny, więc nie mam porównania z innymi profesjonalnymi pędzlami. Mimo wszystko uważam Hakuro H50S za cudowny produkt i każdemu polecam.
Kupiłam jeszcze H55 do pudru i także jest rewelacyjny.
Używam tego produktu od: dwóch tygodni
- Świetny wybór
Dlugo zastanawialam sie nad zakupieniem pedzla do podkaldu , po długich namysłach zdecydowalam sie własnie na ten i byl to siwtny wybor . Ma idealne wlosie ktore nie jest zbyt twarte ani za miekkie , jest bardzo zbity ma duzo wlosia co sprawia ze nie pozostaje w nim nadmierna ilosc kosmetyku . Pralam go juz wielokronie nic sie z nim nie dzieje , nie wypadl ani jeden wlos .
Czytalam opinie ze sie deforumuje , ale to nie prawda wystarczy ze po kazdym praniu mokry pedzel przecisniemy przez piesc i pozostaje przy swoim pierwotnym ksztalcie . Do czyszczenia uzywam zwyklego szamponu do wlosow
. POLECAM
Używam tego produktu od: 3 miesiecy
Ilość zużytych opakowań: 1 pedzel -
- pierwszy pedzel
nigdy nie uzywalam pedzla do nakladania podkladu, najpierw nakladalam go palcami pozniej gabeczka, ale nakladanie podkladu takim pedzlem to czysta przyjemnosc! podklad naklada sie cieniutka warstwa, dluzej sie trzyma, bardzo rownomiernie i zdecydowanie mniej sie go zuzywa przy kazdej aplikacji. nie mam porownania do innych pedzli ale aplikacja tym jestem zachwycona.
Używam tego produktu od: miesiaca
Ilość zużytych opakowań: pierwszy pedzel -
- genialny!
Oglądając makijaże na yt podobało mi się jak szybko i równomiernie dziewczyny rozprowadzają podkłady na swoich twarzach, później jednak czytałam opinie o pędzlach że pochłaniają mnóstwo podkładu i zbierałam się do kupienia tego pędzla ze 3 miesiące. Wcześniej kupiłam pędzel do podkładu w rossmanie i to była masakra ale miał on zupełnie inną budowę, dlatego też byłam zniechęcona tym bardziej, że na allegro w najtańszych opcjach Hakuro był za ok 50zł z przesyłką i bałam się, że wyrzucę pieniądze w błoto. Teraz nie wyobrażam sobie wykonywać makijaż bez tego pędzla. Biorąc pod uwagę jakość i to w jaki sposób wygląda makijaż nim wykonany jest więcej wart niż 50 zł. Nie wchłania podkładu- wyczytałam że warto spryskiwać go na początku wodą termalną i tak też robię, ba, nawet zużywam go mniej niż zwykle a efekt jest lepszy!- do tego stopnia, że moja mama kazała sobie zamówić taki sam, jak zobaczyła jak prosto i pięknie wykonuje się nim makijaż!
Makijaż utrzymuje się dłużej i w lepszej okazałości. Pędzel myję ciepłą wodą z mydłem po każdym użyciu i nic się z nim nie dzieje- włoski nie wypadają nie zmieniają swojej postaci, pędzel jest zgrabny, wygodnie się go trzyma, schnie dość szybko- po kilku godzinach od umycia jest gotowy do pracy.
Jeśli ktoś się zastanawia tak jak ja, czy warto-nie marnujcie czasu!Używam tego produktu od: miesiącaIlość zużytych opakowań: pierwszy pędzel -
- jestem na TAK
Kupiłam ten pędzel stosunkowo niedawno ale mogę powiedzieć, że już jestem zadowolona. Gd tylko o otrzymałam przsyłkę postanowiłam go przetestować i jeszcze tego samego dnia wykonałam 3 makijaże. Muszę przyznać, że jestem zachwycona. Wczześniej używałam podobnego pędzla ale na krótszym trzonku i z dłuższym włosiem z Douglasa(w dodatku dwa razy droższego :/). No i nie ma porównania. Ten ma delikatne włosie, mocno do siebie przylegające. Jest bardzo precyzyjny, nie pozostawia smug. Nie zauważyłam aby gubił włosie. Prałam go już kilka razy. Ciężko było pozbyć się podkładu, który znajdował się w głębi więc postanowiłam wyprać go w Vanishu. Okazało się to świetnym rozwiązaniem. Wszystek podkład znajdujący się w środku bez problemu został wypłukany. Później porządnie go wypłukałam i jest jak nowy.
Używam tego produktu od: niedawna
- Polecam
Bardzo porządne pędzle w niskiej cenie.
Zacznę od dwóch minusów. Pierwszy: długo schnie, co mnie akurat nie dziwi przy takiej ilości włosia. Drugi: niekiedy ciężko go doprać z podkładu, ale po drugim praniu znowu jest idealnie czysty i tak historia powtarza się co jakiś czas.
Za to plusów co nie miara:
-ładnie rozprowadza podkład, nie tworząc efektu maski
-dociera do każdego zakamarka twarzy
-nie pochłania dużych ilości produktu
-wygodny w użyciu
-nie gubi włosia, zachowuje swój kształt
-porządny, profesjonalny wygląd
-mięciutkie włosie