Avon Solutions, Beautiful Hydration, Perfecting Tint Release Moisturiser SPF 20 (Koloryzująco - nawilżający krem na dzień SPF 20 `Blask nawilżenia`)
- 18
- Marka: Avon
- Kategoria: Pielęgnacja twarzy - Kremy brązujące i tonujące - Kremy BB i tonujące
- Średnia ocen: (3.98/5 z 41 opinii)
Rozkład ocen
- 68%
- 12%
- 19%
Zgłoszony przez CzarnaMamba1907
Nawilżający krem na dzień z filtrami SPF 20, który nadaje skórze lekko opalony odcień.
Sposób użycia: równomiernie wmasować krem na skórę twarzy i szyi. Stosować rano jako samodzielny produkt lub pod makijaż.
Cena: 25zł / 50ml
/m/
- Ideał - pielęgnacja i makijaż w jednym.
Mam bardzo bladą twarz ze względu na chorobę, jednak ten krem poradził sobie z tym doskonale i rozświetlił ją a przy okazji nadał takiego naturalnego ciemniejszego odcienia.
To lepsze niż pudry, podkłady, bronzery i róże razem wzięte.
Każdego ranka używam tylko i wyłącznie tego! ;-)
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Mój idealny krem na dzień
Dlaczego kupiłam:
Moja cera, szczególnie zimą i wiosną, często wygląda na zmęczoną, pozbawioną blasku i koloru dlatego lubię użyc kremu poprawiającego koloryt przed nałożeniem podkładu. Zanim sięgnęłam po ten krem używałam L'oreal Nutri Bronze, ale zostal on wycofany więc musiałam poszukac czegoś innego. Zupelnie w ciemno postawiłam na krem z Avonu.
Wrażenia:
Wiemy o tym, że Avon miewa różne produkty, mniej lub bardziej udane więc byłam przygotowana na najgorsze. Na szczęście ten krem okzazł się byc bardzo pozytywnym zaskoczeniem! W tym przypadku Avon spisał się świetnie. Do tego stopnia, że krem stał się stałym elementem mojej codziennej pielęgnacji i nie szukam już niczego innego na dzień.
Plusy:
- moja cera lubi negatywnie reagowac na kremy (wypryski, kaszka i inne niespodzianki) więc niewiele jest takich, które mogę bez problemu używac. Wiele kremów tego typu musiałam odstawic bo moja cera ich nie mogła zniesc. A ten mogę uzywac codziennie! Nie zapycha, nie przetłuszcza, nic mi nie wyskakuje, no poprostu cudo
- ma lekką przyjemna konsystencję, nie za gęstą, nie zbyt lejącą, taką w sam raz,
- ładnie i szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy,
- łatwo się rozprowadza, nie pozostawia smug, plam czy nienaturalnego koloru,
- nadaje się pod makijaż,
- wyrównuje koloryt, ożywia i ociepla twarz,
- spf 20 - super!
- cena szczególnie w promocji - bardzo przystępna,
- opakowanie poręczne, wygodne w użyciu,
- jest całkiem wydajny.
Minusy:
- piękny efekt nie utrzymuje się cały dzień i po południu bywa że skórze znów nieco brakuje koloru
Ogólnie:
Krem jak narazie najlepszy ze wszystkich jakich próbowałam używac na dzień. Cenię go za jego wielofunkcyjnośc: nawilża, wyrównuje koloryt, ożywia twarz, chroni przed promieniami słonecznymi. Nie jest to typowy krem BB i nie zastąpi nam podkładu, ale do codziennej porannej pielęgnacji jak najbardziej sie sprawdza. I najważniejsze dla mnie: nie zapycha i w żaden inny sposób nie działa negatywnie na moją cerę więc już zaopatrzyłam się w kolejne opakowanie.
Używam tego produktu od: 2 lata
Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania -
- nie polecam
Niestety ale krem się nie sprawdził tak jak i cała seria ;/
Zalety
-Zaletą jest cena
Wady
-skóra po użyciu świeci się i wygląda nieestetycznie
-baaardzo podrażnia, powoduje uczucie pieczenia
-wysusza
-źle się rozprowadza, po użyciu widać smugi
-chociaż nie mam skłonności do wyprysków to po użyciu tego kremu pojawiły się one i to w sporych ilościach
Z tym kremem miałam kilka podejść i za każdym razem żałowałam zakupu ;(
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: początek pierwszego -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- ładnie ociepla koloryt skóry
+dobrze nawilża
+łatwo się rozprowadza nie tworząc smug
+ociepla koloryt skóry
+nie zapycha
+nie podrażnia
+cena w promocji
+wydajność
+bardzo ładny zapach
+fitr SPF 20
- skóra się po nim trochę świeci i czuć na niej lekki film
Dobry kosmetyk, jednak nie dla mnie. Mam nierównomierny koloryt cery i on podkreśla to i inne niedoskonałości mojej skóry.
Do stosowania samodzielnego absolutnie nie dla mnie.
Fajny dla osób z ładną cerą,które nie mają potrzeby używać podkładów
Używam tego produktu od: 2 tyg.
Ilość zużytych opakowań: kilka użyć -
- Chyba jeden z najlepszych BB
Krem kupiłam dobrych parę lat temu przez przypadek, poleciła mi mama. W tym roku kupiłam drugą tubkę - jest po prostu rewelacyjny szczególnie na wiosnę lato, nie obciąża skóry, delikatnie brązuje i upiększa. Przede wszystkim nie zostawia grubego fitru kremu.
Minus - krótko się utrzymuje, ale to chyba specyfika tego typów kosmetyków
Używam tego produktu od: 8 lat
Ilość zużytych opakowań: 2 całe -
- dobry
kremik jest fajny, daje ladny efekt lekko brazowej skóry, dosyc dobrze nawilża,nie zapycha. minusów raczej nie znam;p Mysle ze jest to fajny krem na okres wiosenny i letni, ponieważ daje ładny efekt zdrowej skóry. Uwazam ze na zimowe mrozy to raczej sie nie daje, przynajmniej ja go nie stosuje o takiej porze roku.
Używam tego produktu od: 2 lata
Ilość zużytych opakowań: 2 cale opakowania -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Wspaniale stapia się ze skórą
Ogólnie jestem zadowolona z tego produktu, dobrze wchłania sie w skórę, wyrównuje koloryt skóry.
Najczęściej używam go rano pod podkład i idealnie spełnia swoje zadanie.
Obcinam pół gwiazdki za szczypanie w oczy, staram się nie rozsmarowywać w okolicach oczów, ale czasami potrafi podraznić przypadkiem ...
Używam tego produktu od: 2012
Ilość zużytych opakowań: 2 duże -
- słabo
Niestety moja trudna cera był po nim jescze bardziej trudna. Tzn. więcej wyprysków, tłusta i świecąca. Mnie odrzuca także zapach. Ale faktycznie koloryt poprawia i pewnie nawilża tylko, że mnie natłuszcza nie nawilża.
Używam tego produktu od: pół roku
Ilość zużytych opakowań: 1/2 -
- rewelacja
moim zdaniem najlepszy krem z tego gatunku
próbowałam już kilka kremów typu BB i żaden nawet nie umywał się do tego
mam wrażliwą cerę ,a pomimo to nie podrażnił mojej skóry. Używam go jako baze pod podkład bo dobre wyrównuje koloryt
Zalety:
- fajny zapach
- dobra, lekka konsystencja
- szybko się wchłania
- wyrównuje koloryt
- dobry jako baza pod makijaż
- dobra cena
- fajne opakowanie
- wydajny
- daję naturalny kolorek- w porównaniu z innymi tego typu kremami
Używam tego produktu od: 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: trzy, jestem w trakcie czwartego
- Perfekcyjny!
Bardzo długo zastanawiałam się czy zdecydowac się na jego zakup, w końcu skuszona promocją postanowiłam spróbowac.
Jeszcze przed zakupem czytając jego recenzje i oglądając swatche nie bardzo byłam w stanie wyobrazic sobie te koloryzujące granulki, obawiałam się kłopotliwej aplikacji, jednak, jak się potem okazało, zupełnie niepotrzebnie.
Oceniam krem w kilku ważnych dla mnie aspektach:
* konsystencja - lekka, ale nie lejąca, zwarta, nie przecieka przez palce, krem ma biały kolor a w nim zanurzone są brązowe granulki
* granulki - jak już pisałam, ich właśnie obawiałam się najbardziej, sądziłam, że będzie ich niewiele i będą dośc duże przez co mogłyby dawac nierównomierny efekt; w rzeczywistości jednak granulki są maleńkie, ledwo dostrzegalne i jest ich naprawdę dużo, fakt, że nie są równomiernie rozmieszczone, ale nie przekłada się na to na jakośc aplikacji
* aplikacja - w zasadzie bezproblemowa, krem równiutko się rozprowadza, granulki łatwo się rozpuszczają uwalniając kolor, nie zdarzyło mi się, aby powstały smugi czy plamy, naprawdę łatwo go zaaplikowac, nawet amatorska ręka da sobie radę
* kolor - oczywiście zdjęcie w katalogu nijak ma się do rzeczywistości, krem nie brązuje mocno, nie daje sztucznego efektu; zgadzam się z obietnicą producenta, że \\\\\\\'opalenizna\\\\\\\' dostosowuje się do naturalnego koloru cery, nadaje jej cieplejszy odcień i promienny wygląd
* efekt na twarzy/krycie/mat - bardzo naturalny, twarz wygląda zdrowo, promiennie, znikają wszelkie oznaki zmęczenia, ma słoneczny kolor; o kryciu niedoskonałości, nawet tych najmniejszych, nie ma mowy, ale koloryt skóry jej poprawiony; krem nie matuje, ponieważ nie taka jego rola, ładnie rozświetla, nie przetłuszcza nawet mojej mieszanej cery, skóra wygląda na rozświetlona a nie zlaną sebum
* trwałośc - od rana do wieczora wygląda równie dobrze, nie ściera się, nie ciemnieje
* wpływ na cerę - mam cerę skłonną do wyprysków, dlatego bałam się, że krem mnie zapcha, ale na szczęście nic takiego się nie wydarzyło; ładnie nawilża, nie wiem jak sprawdziłby się w przypadku cery suchej, ale mojej mieszanej w zupełności wystarcza
* opakowanie - miękka tubka, ładny design, energiczne kolory, krem wygodnie się dozuje, choc tubka mogłaby byc mniejsza, pod światło widac, że nie jest pełna
Dodatkowe plusy:
- ładny zapach - świeży, delikatny, kremowo - owocowy, zdecywoanie umila aplikację
- spf 20 - przyzwoicie, wyższą ochronnę zapewniają tylko apteczne kremy
- dobrze stapia się z moim korektorem
Używam go zamiast podkładu i w najbliższym czasie nie zamienię go na nic innego.
Wydajny (50 ml) a w promocji niedrogi. Polecam
Używam tego produktu od: ok. 1,5 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 -
- Nie, nie, nie!
Ten krem kupiłam razem z innym kremem z tej samej serii i żałuję.
Jak dla mnie niestety ma same wady. Pierwszy raz zdarzyło mi się, żeby jakiś krem tak bardzo podrażnił mi skórę, a to się jeszcze nie zdarzyło!
Wady
-zaraz po nałożeniuświeciłam się jak koszykarz po treningu
-brzydki zapach
-nierównomiernie się rozprowadza pomimo starań
-wysusza skóre
-dziwna konsustencja
-zrobil więcej szkód niż pożytku
-podrażnia
Zaletą jest cena.
- szczypie w oczy
kupiłam go kiedyś w jakiejś promocji z kremem na noc i żelem do mycia twarzy,tylko żel mi przypasował

-No więc po rozsmarowaniu świeciłam się jak kula dyskotekowa,wawet po przypudrowaniu było brzydko bo krem robił plamy.
-migrował do oczu,strasznie szczypały i piekły
-okropny zapach,taki chemiczny bardzo
-wchodził w pory i je podkreślał
do plusów można zaliczy jedynie filtr i opakowanie
Używam tego produktu od: nie używam
Ilość zużytych opakowań: troche jednego i poszło do pieca
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- Bardzo go lubię!
Przede wszystkim lubię w nim to,że tak cudownie stapia się ze skórą, ujednolica jej kolor o każdej porze roku. Ja stosuje go zawsze rano sam lub pod podkład. Nawilża moją skórę, ale jej nie przetłuszcza, a mam tłustą strefę T. Ślicznie pachnie, jest niedrogi i mega wydajny! Osobiście zachęcam do kupna=)
Używam tego produktu od: 1 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowabie -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Bardzo go lubię, ale...
... za bardzo tłuści skórę
... zatyka strasznie pory
To jedyne 2 minusy jak dla mnie.
Poza tym, że faktycznie stapia się z cerą i nadaje efekt naturalnej opalenizny. Ponadto przyjemnie pachnie i łatwo się go aplikuje. Jak dla mnie dobry, ale nie ma co przesadzać i zachwalać nadto. Uważam ,że znakomicie sprawdzi się latem, zamiast ciężkich podkładów i pudrów, bo też daje efekt brązowej skóry. Nie polecam do skóry tłustej.
Używam tego produktu od: roku.
Ilość zużytych opakowań: W trakcie drugiego. -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- Dobry nabytek
Moim zdaniem ten produkt to dobry nabytek.
Dobrze odświeża i wyrównuje koloryt skóry.
Widać jednak, jeżeli został rozprowadzony źle.
Troszeczkę przy rzadki moim zdaniem.
Polecam jednak przetestować.
Używam tego produktu od: około roku
Ilość zużytych opakowań: >5 -
- Naturalny efekt!
Bardzo ładnie wyrównuje koloryt, nigdy nie miałam problemu ze smugami, mi bardzo odpowiada lekko brązowa, naturalna poświata jaką zostawia na twarzy.
Filtr +20 - super!
Bardzo trwały, nakładam rano, zostaje do wieczora nienaruszony.
Zostawia lekkie błyszczenie na twarzy, które się wtapia z czasem ale nigdy do końca.
W starym opakowaniu wydawał się wydajniejszy ale podejrzewam, że to może być jedynie moje subiektywne odczucie.
Jestem mu wierna od lat, na pewno kupię następne opakowania.
Używam tego produktu od: paru lat
Ilość zużytych opakowań: sporo, kilka opakowań -
- uwielbiam od lat
Trafiłam na niego przypadkowo,ale odrazu się zakochałam.Wyrównuje koloryt twarzy i nadaje leki ciepły kolor,ale nie jest to krem bb bądź podkład!!To jest krem i też tak się zachowuje.Wysoki filtr dlatego chętnie używałam go przed wyjściem na palże.Co jakiś czas robię sobie przerwę od tego kosmetyku,ale zawsze wracam bo to mój KWC.Zaraziłam już wiele osób tym produktem.POLECAM.
Używam tego produktu od: paru ładnych lat
Ilość zużytych opakowań: niezliczona ilość -
- może byc
kupiłam pod wpływem dobrych opinii koleżanek.
stosuje zamiast podkładu.. nie jestem jakoś mega zadowolona, ale może byc.
koloryt wyrównuje, lecz z sińcami pod oczami juz sobie nie radzi, skóra się po nim świeci okropnie, więc musze przypudrowywac, wtedy jest dośc fajny efekt, zimą będe go stosowac pod fluid, więc zobaczymy.
zapach ma ładny, mi osobiście te granulki nie przeszkadzają bo przynajmniej wiem, że coś w tym kremie jest.
Używam tego produktu od: tygodnia
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie -
- bez szału
Nic szczególnego.
MINUSY:
- czasem zostawia ciemne smugi, gdy niedokładnie się go rozporowadzi
- nie działa jak kremy typu BB, a tego się spodziewałam
- nie nawilża mojej skóry
- kiepski dozownik
PLUS:
- zapach
- cena
- nie przesusza
Używam tego produktu od: 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 nieskończone -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- Wyrównuje koloryt. Fajny i delikatny.
Mam aktualnie dość zżółkniętą cerę i pogłębiły mi się cienie pod oczami - wszystko za sprawą ciążowych hormonów... Kremik ten dostałam w prezencie od koleżanki, podeszłam do niego z dystansem, jednak bardzo mile mnie zaskoczył. Pięknie wyrównuje koloryt mojej skóry, przebarwienia znikają, a cienie pod oczami redukują się do minimum. Cera wygląda świeżo i promiennie. Wydaje się odżywiona, nawilżona. Dodatkowo krem przepięknie pachnie - cytrusowo-kwiatowy zapach, który z rana pobudza.
Odejmuję pół gwiazdki za to, że krem zostawia film na twarzy - taki tłusto-lepki, ale nie jest on mocno wyczuwalny.
Używam tego produktu od: miesiąca.
Ilość zużytych opakowań: 1/2. -
- Lubię
W promocji kosztuje 12 zł więc bardzo fajnie. Za cenę katalogową bym nie kupiła jednak.
+ nadaje ładny kolor buźce
+ cera robi się delikatna, zadbana
+ świetne zabezpieczenie przez wiatrem, słońcem
+ SPF 20
+ mimo dziwnej tubki nie ma problemu z wyciskaniem kremu, nawet gdy się kończy
+/- cena - katalogowa nie, promocyjna tak
- jak nałożymy ciut za dużo buzia świeci się
Używam tego produktu od: nie pamiętam
Ilość zużytych opakowań: jedno -
- bardzo mi się podoba
Krem zamówiłam w promocji za 12,90. Często można go nabyć w zestawie z kremem na dzień i na noc z tej samej serii. Krem rzeczywiście nieco ocieplił koloryt mojej cery,wygląda na nieco bardziej zdrowszą i rozpromienioną. Nie uczula. Krem bardzo wydajny,50 ml do tego w tubce. Moja cera tętni blaskiem
bardzo dobry produkt jak dla mnie.
Używam tego produktu od: od pół roku
Ilość zużytych opakowań: jedna tubka -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- fajny, lekki krem koloryzujący
Jestem osobą młodą, mam dopiero 17 lat i staram się omijać fluidy i podkłady z daleka. Zazwyczaj ograniczam się do pudru, no ale od czasu do czasu moja buzia potrzebuje jakiegoś koloru. Z polecenia koleżanki zamówiłam ten krem i baaardzo go polubiłam. Ładnie rozświetla buzię, nadaje jej delikatnego koloru. Rzeczywiście, przy nakładaniu czasem na początku widać smugi, ale ja zawsze dokładnie rozprowadzam cokolwiek na mojej twarzy, także nie mam z tym większych problemów. Dodatkowym plusem jest SPF 20. Krem jest wydajny, mi jedno opakowanie starczyło na ponad 6 miesięcy [nie codziennego użytkowania, ale bardzo częstego]
Używam tego produktu od: 4 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowawnie -
- Bardzo fajny produkt
Jest to produkt, do którego wracam co roku latem

+ nadaje ładny koloryt mojej bladej twarzy, której staram się nie opalać
+ nowa wersja jest mniej tłusta od poprzedniej - idealna nawet dla mojej mieszanej cery
+ jeżeli wychodzę do sklepu czy gdzieś się spieszę, wiem że mogę podarować sobie podkład, bo ładnie tonuje - wystarczy przypudrować twarz, żeby się nie świeciła
+ fajnie nawilża
+ wygodne opakowanie z fajnym dozownikiem
+ wydajny
- granulki w nowej wersji są czasem "przeładowane" - po naciśnięciu, na twarzy mamy wtedy czekoladową smugę, którą trzeba dokładnie rozetrzeć
Używam tego produktu od: 2 lat
Ilość zużytych opakowań: 2 w trakcie -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- idealny na lato i nie tylko
Używam tego kremu od dłuższego czasu i jestem z niego bardzo zadowolona.
Ma lekką konsystencję i dość szybko się wchłania.
Jest doskonały pod makijaż bądź jako samodzielny produkt - szczególnie latem.
Systematyczne używanie tego kremu sprawia, że moja buzia jest delikatnie muśnięta słońcem ;-)
Z natury jestem blada, więc taki krem jest dla mnie idealnym rozwiązaniem również zimą, gdyż wtedy nie straszę trupią twarzą
Latem często używam go zamiast fluidu, gdyż jest lekki, nie zapycha porów i ma filtr SPV 20.
Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to - > granulki są nie za duże, ale trzeba dokładnie rozprowadzać krem, żeby którejś nie pominąć bo wtedy zostawi nam brązową kreskę na twarzy.
Ogólnie z czystym sumieniem polecam ten krem
Używam tego produktu od: 1,5 roku
Ilość zużytych opakowań: cztery -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
Galenic, Aquasublime, Creme Teintee Hydra-Lumiere (Nawilżający krem koloryzujący z pigmentami mineralnymi)
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.63 na 5Ilość recenzji: 34 -
Eveline, Blemish Base BB Cream (Matujący krem BB 8w1)
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.25 na 5Ilość recenzji: 30 -
SKIN79, Hot Pink Collection, Super Plus BB Cream Triple Functions (3 - funkcjonalny krem na dzień)
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.98 na 5Ilość recenzji: 80 -
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.98 na 5Ilość recenzji: 41
Eveline, BioHyaluron 4D, Przeciwzmarszczkowy krem nawilżający BB Anti-Age 9w1
Data dodania: 2013-05-24 14:54:05Ocena:Ilość recenzji: 1 -
Guerlain, Lingerie de Peau, BB Beauty Booster Invisible Skin-Fusion Multi-Perfecting Makeup SPF30 PA +++ (Krem BB do twarzy)
Data dodania: 2013-05-22 14:38:47Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Urban Decay, Naked Skin Beauty Balm SPF 20 (Krem BB do twarzy)
Data dodania: 2013-05-15 12:53:42Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Holika Holika, Baby Bloom Moisture BB Cream (Nawilżający krem BB)
Data dodania: 2013-05-14 09:44:09Ocena:Ilość recenzji: 1