Pharmaceris F, Fluid matujący z laktoflawiną SPF 20
- 20
- Marka: Eris (Laboratorium Kosmetyczne Dr Irena Eris)
- Kategoria: Makijaż - Twarz: podkłady - fluidy
- Średnia ocen: (3.34/5 z 64 opinii)
Rozkład ocen
- 45%
- 28%
- 26%
Zgłoszony przez TOFUSIA07
Dostępny w 3 odcieniach: Ivory (kość słoniowa), Natural (naturalny) i Tanned (opalony).
Polecany do skóry normalnej, tłustej i mieszanej skłonnej do błyszczenia się i łojotoku w celu ukrycia jej niedoskonałości oraz zapewnienia efektu zmatowienia.
Fluid zapewnia efekt zmatowienia skóry i trwały 10 - godzinny makijaż. Zawiera kompleks współdziałających ze sobą składników długotrwale matujących i przywracających naturalną równowagę skóry nawet w warunkach stresowych. Unikalna kompozycja pigmentów doskonale wyrównuje koloryt skóry, maskuje niedoskonałości cery nie powodując efektu maski. Zawarta laktoflawina wpływa na zwiększenie energii komórkowej, stymuluje proces dogłębnej regeneracji i wygładzania skóry. Wzmacnia mechanizmy obronne skóry i sprawia, że jest mniej podatna na czynniki zewnętrze i podrażnienia. Lekka konsystencja fluidu opartego na technologii SoFTBase nie obciąża skóry oraz nie zatyka porów pozwalając jej oddychać. Zawartość fotostabilnych filtrów UVA i UVB zapewnia ochronę przed szkodliwymi skutkami promieniowania słonecznego.
Preparat równomiernie rozprowadzić cienką warstwą na oczyszczonej skórze twarzy. Pozostawić do wchłonięcia.
Beztłuszczowy. Niekomedogenny. Ochrona przed UVA/UVB
Skład: E1536 - 1538, Aqua, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Vinyl Dimethicone/ Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Triethylhexanoin, Lauryl PEG-9 Polydimethysiloxyethyl Dimethicone, Titanium Dioxide, Methyl Trimethicone, Dimethicone/ PEG-10/ 15 Crosspolymer, Acrylates/ Dimethicone Copolymer, Sodium Chloride, Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Aluminum Hydroxide, Stearic Acid, Triethoxycaprylylsilane, Sodium Citrate, Ethylhexylglycerin, Sorbitol, Glycerin, Lecithin, Tocopherol, Riboflavin, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Dipropylene Glycol, CI 77891,CI 77492, CI 77491, CI 77499.
Cena: 36,50zł / 30ml
/m/
- Produkt niestety zawiódł
Postanowiłam wypróbować ten podkład zachęcona tym, iż bardzo dobrze kryje niedoskonałości oraz fachową opinią przyjaciółki która doskonale zna się na składzie kosmetyków. Mimo wszystko jestem zawiedziona. Jak dla mnie same minusy:
- co prawda ma lekką konsystencję ale pozostawia straszne plamy!
- kiepsko kryje
- podkreśla suche skórki
- gama kolorystyczna pozostawia wiele do życzenia
- łatwo się zciera
- strasznie ''klejący'' a co za tym idzie brudzi
Na szczęście kupiłam jedynie próbkę a nie cale opakowanie. Do cery trądzikowej mimo wszystko się nie nadaje.
Używam tego produktu od: 1 raz
Ilość zużytych opakowań: tylko próbka -
- świetny... z minusami
Ten fluid działa!!! świetnie zakrył moje niedoskonałości. Koleżanki zasypywały komplementami, a facet nie mógł oderwać oczu
Sama zauważyłam ogromną poprawę, tak ładnej"buzi" dawno nie miałam
Działa świetnie, po użyciu fluidu nie muszę pudrować noska
Cudo to posiada jednak kilka wad;/
-Po 5 dniach ciągłego używania zapchał mi cerę i wywalił kilkoma krostkami,
-dużym problemem jest dobranie koloru. mam natural i na wakacjach się sprawdzi, jak spotykam się ze słonkiem,
- nie jest ogólnie dostępny (apteki, internet
- cena jest bardzo wysoka (w mojej aptece 44 zł!)
Używam tego produktu od: 3 tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego -
- Pół na pół
Pół na pół
+ładne , naturalne kolory (ja posiadam 01 i 02)
+praktyczne opakowanie z pompką
+przyjemna konsystencja
+nie robi smug
+ma neutralny zapach
+nie podkreśla suchych skórek
-podkład nie spełnia swojej podstawowej roli= nie matuje dobrze.
Poziom jego matowania jest taki sam jak w każdym innym nie matującym podkładzie.
Nie radzi sobie z mieszaną skórą.
Używam tego produktu od: rok
Ilość zużytych opakowań: 1 całe -
- rozczarowana
Używałam próbki podkładu intensywnie kryjącego i spodobała mi się lekka formuła tego produktu. Ponieważ posiadam skóre mieszaną, błyszczącą strefę T, wybrałam formułę matującą.
Po pierwszym użyciu stwierdzam, że ten fluid/podkład nie powinien nazywać sie matującym. Nie matuje nic a nic. Plus za kolor, wybrany w sumie w ciemno, ale jest jak najbardziej ok. Zobaczymy, czy nie zapycha...
Używam tego produktu od: tygodnia
Ilość zużytych opakowań: 1 małe -
- Naprawdę dobry
Nie mam zbyt dużego doświadczenia z fluidami, ale ten jest naprawdę dobry. Mam odcień nr 2 i bardzo mi odpowiada. Opakowanie jest poręczne, z pompką co jest higieniczne. Jedyny minus to to, że nie widzimy, ile produktu nam jeszcze zostało.
Konsystencja bardzo przyjemna, lekka, co jest bardzo ważne przy mojej problemowej skórze. Dobrze się rozprowadza, nie tworzy smug, nadaje się dla początkujących. Nie zapycha, z czego bardzo się cieszę, bo mam cerę trądzikową.
Zawiera dość wysokie filtry, co również działa na jego korzyść. Utrzymuje się cały dzień na twarzy.
Jedyne, co nie jest zbyt korzystne, to jego właściwości matujące. Kupiłam go właśnie dlatego, żeby ładnie matował moją tłustą cerę, a sprawdza się średnio. Matuje przez jakieś 3-4 godziny (nie liczyłam dokładnie, podaję tak średnio). Producent zapewnia, że matowi 10h, co jest bardzo na wyrost, wiadomo, ale mógłby chociaż matować przez te 5-6h. Ale to jedyny większy minus, poza tym bardzo polecam, szczególnie jak ktoś nie ma zbytniego problemu z przetłuszczającą się cerą.
Używam tego produktu od: 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- Jeden z moich lepszych fluidów.
Zacznę od tego, ze mam jasną karnację.
Poleciła mi go koleżanka. Zakupiłam z myslą, że w końcu będzie to mój faworyt.
Mój odcień - Ivory 01.
Plusy:
+ Matuje bardzo ładnie
+ Kryje dobrze, lecz żeby przetrwał caly dzien musimy nalozyć drugą warstwę
+ niekonieczne użycie pudru
+ cena jest adekwatna
+ ładna konsystencja
+ schnie szybko
Minusy:
- Utlenia się w ciągu dnia - przez co ciemnieje
- Jesli porządnie nie wklepiemy go w twarz to może sie wytrzeć
- Makijaż z nim troche czasu wymaga
4 gwiazdki - ponieważ ma wady.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie -
- Bardzo dobry
Plusy:
- u mnie nie podkreśla suchych skórek,
- nie tworzy efektu maski, twarz wygląda naturalnie,
- jak dla mnie mocno kryjący, co lubie,
-fajna konsystencja
-kolor dobrze dopasowuje się do skóry
- zawiera filtry
Minusów jakiś bardzo znaczących nie zauważyłam
Używam tego produktu od: jakiś czas temu, kilka miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 całe -
- zapycha!
Do zakupu zachęciła mnie Pani w aptece. Przekonywała, że nie zaszkodzi na pewno. Niestety - po 2 dniach używania byłam tak zapchana, jak dawno się to już nie zdarzało.
Poza tym, że zapycha (co już go całkowicie dyskfalifikuje) to
- nie matuje,
- jest ciężki,
- spływa, ściera się, po 2 godzinach nie ma po nim śladu,
- nie stapia się ze skórą,
- nienaturalny odcień.
Nigdy więcej
Używam tego produktu od: tydzień
Ilość zużytych opakowań: odrobina -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- To nie jest dobry kosmetyk
+ być może podkład będzie dobry dla nieproblematycznej, suchej skóry, ale do tłustej/mieszanej szczerze odradzam, ponieważ zrobi krzywdę;
+ nie posiada parabenów;
+ nie roluje się;
+ wygodne opakowanie;
+ dość wysoki spf
- zupełnie nie matuje, wręcz odwrotnie, robi z naszej twarzy świecącą żarówkę ;-) ;
- nie kryje;
- ciemnieje na twarzy;
- uboga gama odcieni (przy dość śniadej cerze kolor NATURAL 02 jest dla mnie zbyt ciemny);
- jak dla mnie zbyt wodnistwa konsystencja, niefajnie się nakłada
Ogólnie podkład nie jest zły, ale też nie jest dobry. Przeciętniak, na którego tak naprawdę szkoda wydać pieniędzy. Na pewno wiele podkładów z niższej półki cenowej sprawdzą się identycznie. Producent zapewnia nas, że produkt matuje - zupełnie się z tym nie zgadzam. Po godzinie musiałam matowić buzię. Należy nakładać go bardzo malutko, aby nie zrobić "efektu maski". Moim zdaniem ten produkt nadaje się tylko i wyłącznie do wyrównywaniu kolorytu cery bez problemów.
Używam tego produktu od: pół roku
Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno -
- Świetny
Główne atuty:
- nawilża, skóra nie jest wysuszona na wiór, jak po większości podkładów matujących,
- nie podkreśla suchych skórek,
- nie tworzy efektu maski, twarz wygląda naturalnie,
- kryje całkiem nieźle,
- nie zbiera się w porach,
- zawiera filtry
Minusy też są:
- uboga gama odcieni,
- może nie matuje rewelacyjnie, ale właśnie dzięki temu twarz wygląda naturalnie, a przypudrować nosek zawsze można
POLECAM
Używam tego produktu od: 1 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego -
- To jest to!
Wypróbowałam naprawdę wiele fluidów, jednak do tego zawsze wracam, jest to mój numer jeden jeśli chodzi o podkłady. Zdecydowanie spełnia swoje funkcję
Jednym słowem rewelacja.
Używam tego produktu od: z przerwami od trzech lat
Ilość zużytych opakowań: w trakcie piątego -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Nie matuje! straszny...
Zacznę od tego że mam skórę problemową - blizny potrądzikowe, niekiedy niechciane niespodzianki oraz z tendencja do "świecenia" się.
Kupiłam go z nadzieją, że się sprawdzi ale nawet w najmniejszym stopniu nie spełnił moich oczekiwań!
Obietnice producenta to chyba jakis głupi żart....
PLUSY:
+brak
MINUSY:
- nie matuje, po ok 30 min po nałożeniu go na twarz i przypudrowaniu buzia się odrażająco świeci, a po 2-3 h spływa...:-/
- waży się na twarzy:/
- zapycha
- nie kryje
- stwarza nieestetyczny efekt
- jakość nieadekwatna do ceny - teraz nawet za 1 zł bym go nie kupiła...
Zdecydowanie odradzam!
Używam tego produktu od: używałam 3 razy
Ilość zużytych opakowań: jedno -
- Dla każdej.
Fluid ten poleciła mi moja siostra. Na początku nie byłam zbyt przekonana, ale gdy zaczęłam używać zobaczyłam niesamowite efekty, których nie uzyskałam, gdy używałam inny fluid, te efekty to:
-idealne dopasowanie się do skóry
-pokrycie wszelkich niedoskonałości
-ładny zapach
-nie pozostawia zacieków
-łatwy w rozprowadzaniu
Ponadto starczał mi na długi okres czasu ok. 3-4 miesięcy, a do tego cena adekwatna do produktu.
Używam tego produktu od: Dwóch lat
Ilość zużytych opakowań: 4 pełne opakowania -
- To nie TO!
Myślałam , że będzie lepszy , ale do najgorszych nie należy. Niestety ma minusy , których nie jestem w stanie zaakceptować. A więc do rzeczy :
+ Opakowanie z pompką
+ Spełnia swoje zadanie - matuje
+ Długotrwały
+ Nie ściera się
+ Nie ciemnieje
+/- Delikatne krycie - w zależności kto czego potrzebuje , dla mnie jest za słabe - bardziej wyrównuje koloryt
+/- Widziałam tylko w aptekach i na allegro
- Odcienie - dostępne są tylko 3 a najjaśniejszy (Ivory 01) jest ciemny. Jednym słowem nie nadaje się do jasnej karnacji.
- Nie dość , że kolor jest ciemny to jest POMARAŃCZOWY! To jest coś co u mnie nie przejdzie !
- Po jakimś czasie skóra na twarzy robi się tłusta. Nigdy nie miałam tak z żadnym.
- Cena jest jednak trochę za wysoka.
Używam tego produktu od: 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: Jedno - trakcie -
- Dobry dla cery mieszanej
Wracam do tego fluidu już od pół roku i nie znalazłam przez ten czas lepszego dla mojej cery. Jest trwały, ale nie daje efektu maski. Bardzo wydajny. Podoba mi się również opakowanie, forma pompki jest bardzo dobrym pomysłem, w ten sposób nie wpuszczamy do kosmetyku tyle bakterii, jak przy zwykłych tubkach. Ładnie stapia się z naturalnym odcieniem skóry, choć firma moglaby poszerzyć ofertę o większą ilość odcieni. Obecnie używam najjaśniejszego (01 Ivory kość słoniowa) i mimo to czasem wydaje mi się za ciemny. Dobrze kryje drobne niedoskonałości i zaczerwienienia. Już nie raz mi skórę ratował przed wyjściem.
Jeśli chodzi o matowanie, to sprawdza się całkiem dobrze, choć nie wiem, czy osoby posiadające typowo tłustą cerę byłyby zadowolone. Moja skóra jest raczej sucha, jedynie w strefie T czasem coś ,,błyśnie" i w takich sytuacjach ten fluid sprawdza się bardzo dobrze.
Używam tego produktu od: ponad pół roku
Ilość zużytych opakowań: dwa -
- sama nie wiem.
Testuje go od świat bożego narodzenia (poprosiłam męża o prezent w postaci tego podkładu)
więc zaczne od plusów bo jest ich mało:
- dostepność
-cena
-nie jest komedogenny
minusy:
-o1 jest ciemnym kolorem ( w porównaniu wichy dermablend 12 opal jest idealny dla mnie )
- tłusta kosystencja
-ciemnieje na twarzy
-nie ma skłonności do matowania skóry( a do tego jest stworzony)
- uboga gama kolorystyczna
- efekt maski
zostawia tłusty film na skórze( trzeba troszke odczekać aż sie wchłonie)
Ogólnie jestem na nie. Może jego bracia (kryjący i nawilżający) będą lepsi ale narazie musze pomęczyć sie z tym
Używam tego produktu od: od grudnia
Ilość zużytych opakowań: 1 i cały czas to jedno męcze -
- nie matuje
- Bardzo niezadowalający podkład. Matowi na dosłownie 5 min. , ciemnieje i robi z twarzy maske. Uzywając go musiałam co pół godziny używac bibułki matującej. Pomagało na krótko. Zbyt ciezka konsystencja jak dla tlustych cer. Ogólnie nie polecam tłustym cerą.Używam tego produktu od: kilku miesięcyIlość zużytych opakowań: 1-2
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- Najlepszy podkład jaki miałam z przeciętnym składem
Bardzo lubię ten podklad. W mojej opinii jest najlepszym nienaturalnym podkładem z jakim dane mi sie było zetknąć. Ma bardzo dobre krycie, jest idealny na zimę, NIE TWORZY MASKI - wygląda naturalnie, stapia się z cerą. Co do efektu matu - nie jest długi.
W mojej opinii nie nadaje się na lato, jednak zupełnie mi to nie przeszkadza bo w miesiącach ciepłych używam innego (naturalnego) produktu.
Podkład nie wysusza co też jest dla mnie ważne zwłaszcza zimą, gdy moja cera nie reaguje dobrze na niskie temperatury. Czemu więc kupiłam fluid z serii matującej a nie na przykład intensywnie kryjącej ? Gdy kupowałam ten produkt był środek wiosny, moja cera była mieszana więc zależało mi na macie strefy T (w zimie, obecnie, mam cerę suchą).
Posiadam najjaśniejszy odcień (niby nazywa sie kość słoniowa ale moim zdaniem jest to po prostu wybitnie beżowy kolor, utrzymany w ciepłej tonacji) - dobrze współgra z moją cerą..
Jeśli chodzi o skład - najważniejsze dla mnie, że nie zawiera talku, parafiny, parabenów a także zapachu. Także w mojej ocenie jest przeciętny, ale nie najgorszy. Szkoda, że ma filtry, jak dla mnie są zbędne zwłaszcza że to filtry tzw organiczne. Zawiera silikony co nie szczególnie mi i mojej cerze przeszkadza- ważne żeby wieczorem dobrze zmyć podkład, etapowym oczyszczaniem, najlepiej z użyciem olejków. Wtedy z moją cerą nic złego się nie dzieje.
Inne zalety (dla mnie nieszczegolnie istotne, bo wszystko co najważniejsze wymieniłam powyżej): łatwo dostępny (do dostania w kazdej dobrej aptece), nie drogi (w mojej opinii biorąc pod uwagę wydajność i jakość), w praktycznym - higienicznym opakowaniu z pompką.
Zaznaczam, że kupiłabym ponownie jednak prawdopodobnie tego nie zrobię ponieważ mam na oku inny podkład na zimę (rozświetlający) pewnej marki,zdaje się że składowo lepszy. Jednak serdecznie polecam ten podkład zwłaszcza na zimę, i zwłaszcza jeśli nie szkodzą Ci silikony, a wymagasz od produktu dobrego krycia, trwałości, naturalnego looku.
Używam tego produktu od: 2 lub 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1/2 opakowania -
- PRAWIE idealnny
Jest bardzo wydajny, niedrogi jak na taką jakość, bez zapachu(według mnie) co jest plusem, matuje w miare dobrze, ładnie kryje, trzyma się dość długo

Minusem jest, że po kilku godzinach, ale nie zawsze, miejscami robia sie zolte plamy, tak jakby podklad sie roluje, ale nie zawsze jak pisalam. Czasami podkresla suche skorki, ale takze nie zawsze. Wydaje mi sie, że jest to zalezne od nalozenia podkladu. Polecam gobeczki silikonowe. Sama nakladalam zawsze paluchami, od pewnego czasu uzywam gabeczek i widze duuzo ronice. W kryciu jak i tego ile sie trzyma podklad: )
W każdym razie jestem zadowolona z tego podkladu. Mam problematyczna cere, tlusta, tradzikowa i przetestowalam naprawde przerozne podklady, pudry. Ten jeden spelnia w miare moje oczekiwania
Polecam z czystym sumieniem.
Używam tego produktu od: 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: kończe pierwsze -
- Idealny

Zawsze było mi bardzo trudno dobrać idealny odcień ponieważ mam jasną karnację i większość podkładów wyglądała na mnie okropnie.. ten jest idealny
używam koloru 1, na wakacje kupuję nr 2.
Najlepsze w nim jest to, że wystarczy nałożyć jego niedużą ilość, nałożyć np na same policzki i te części twarzy które chcemy zmatowić, daje on bardzo naturalny efekt, nie tworzy maski, nie spływa, szybko się wchłania. Mam wrażenie jakbym nakładała na twarz krem, a nie podkład.
Bardzo ładnie matowi i w połączeniu z jakimś delikatnym pudrem efekt jest świetny !
Jest mega wydajny, na początku nie byłam przyzwyczajona i kombinowałam z nim trochę więc opakowanie starczało mi na krótko, ale teraz obecne opakowanie mam już ponad 4 miesiące a używam codziennie.
Bardzo polecam
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 4 całe opakowania -
- przecietny
Podklad przede wszystkim w ogole nie matuje,uzywalam go zima to co dopiero latem musi byc za tragedia...
Jedyny plus to ladne kolory mialam najjaśniejszy i nie byl rozowy, ale podklad slabo kryje, a dla mnie to duzy minus
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: jedno niecale -
- nie polubiliśmy się
eh... miało być tak pięknie...
Wiązałam z tym fluidem wielkie nadzieje, niestety znów porażka...Fluid matujący, który nie matuje. Bardzo szybko ściera się z twarzy, po 2 h już niewiele z niego zostało ;/ w momencie gdy go nałożyłam wydawało mi się, że jest idealny. Moja buzia wyglądało zdrowo, pory zostały zakryte itd. Niestety idylla nie trwała zbyt długo. Co prawda nawet nieźle kryje ale to chyba jeden jedyny plus tego kosmetyku. Ah.. pozytywne jest także opakowanie gdyż fluid posiada pompkę. Ogólnie niestety jestem na nie... Nie mam pojęcia jak fluid mógł zostać nazwany matującym.... -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- Super podkład nie zapycha!
Polecam! nie zapycha- wielki plus tego fluidu. To jest produkt którego szukałam do swojej problematycznej zapychającej się cery.
plusy:
+ twarz wygląda delikatnie i świeżo;
+ nie podrażnia;
+ nie uwidacznia suchych skórek;
+ nie pozostawia smug;
+ dostępny w wielu aptekach;
+ nie powoduje efektu maski;
+ dość trwały- jednak 10 godzin to to nie jest;
+ kryje w średnim stopniu- zakrywa czerwone naczynka wokół nosa, z cieniami pod oczami sobie radzi jako tako;
+ najważniejsze jak mówi moja dermatolog że jest beztłuszczowy i niekomedogenny;
+ łatwa aplikacja dzięki pompce, którą wyciska się porcję produktu;
minusy:
+ mała gama odcieni bo tylko 3;
+ nie matuje, raczej nawilża co mi akurat odpowiada;
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie w trakcie -
- Sama nie wiem
Kupiłam ten podkłąd po wysypie zaskórników, spowodowanych przez revlon colorstay...
- ma przystępną cene
-mam odc 02 natural-bardzo łądnie wygląda-jednak w zimie gdy zejdzie letnia opalenizna bedzie za ciemny
-bardzo ładnie kryje
-nie podkreśla suchych skórek
-nie tw. efektu maski
Daje 3 * choć uważam, że to chyba za duzo- ma matowić, a nie matuje!! skóra po godzinie czy 2 błyszczy się jak po podkładzie nie matującym,
no i jak pisały moje poprzedniczki szybko się ściera (a stosuje utrwalacz podkładu z dermablendu vichy, który świetnie sprawdzał się z la rochem kryjącym-jednak jestem lekko opalona i nie ma dla mnie koloru:P)
Czy powoduje wysyp zaskórników- nie wiem, ponieważ problem pojawił się po revlonie i dalej trwa- a zaznaczam ze bardzo rzadko mam problemy ze skórą
Zdecydowanie nie powoduje alergii nic nie swędzi:P
Podsumowujac ot zwykły podkład , 0 szału.Nie spełnia swojego podstawowego zadania ale też nie szkodzi. Niczym mnie nie zachwycił wiec raczej nie kupię ponownie, prędzej wrócę do la rocha gdy opalenizna zejdzie całkiem.
Używam tego produktu od: tygodnia
Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie -
- podejrzany
Ten podkład jest jednym z tych kosmetyków, dzięki którym widać, że skóra w różnych momentach - czy to zależnie od poziomu stresu, stanu cery, hormonów etc. - reaguje na ten sam specyfik kompletnie inaczej. Gdy kupiłam ten podkład kilka miesięcy temu, użyłam go dwa razyi odstawiłam na półkę - efekt był opłakany: zero matowienia, ciemniejący kolor, brzydki, nierówny wygląd skóry po dokładnej aplikacji, nasilenie problemów z wypryskami. Nie wierzyłam własnym oczom, czytając wcześniejsze recenzje tego fluidu.
Kilka dni temu znowu użyłam podkładu i okazało się, że kolor - owszem, nieco ciemny (a to niby Ivory...) - ale ostatecznie całkiem ładny, taki zdrowy, nie wściekle różowy, krycie - w porządku, sama konsystencja - bardzo dobra, podkład się ładnie stapia ze skórą, nie klei się nic a nic i daje wrażenie zdrowszej skóry. No właśnie - tylko wrażenie. Po zmyciu podkładu codziennie zauważałam więcej wyprysków i znowu muszę go odstawić. Ma coś w sobie, co nie tyle zapycha (chyba), ile właśnie powoduje powstawanie niedoskonałości. No i przez to nie wiem, kiedy i czy w ogóle go skończę. A niby apteczny... Ech.
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: ciągle pierwsze -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
Smashbox, Studio Skin, 15 Hour Wear Hydrating Foundation SPF10 (Trwały podkład nawilżający)
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.11 na 5Ilość recenzji: 36 -
Clarins, Skin Illusion Natural Radiance Foundation SPF 10 (Nawilżający podkład mineralny)
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.05 na 5Ilość recenzji: 73 -
Vichy, Flexilift Teint (Podkład wygładzający zmarszczki)
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.98 na 5Ilość recenzji: 59 -
MAC, Pro Longwear Foundation (Długotrwały podkład do twarzy)
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.98 na 5Ilość recenzji: 55
Kevyn Aucoin, Sensual Skin Enhancer (Wielofunkcyjny krem koloryzujący do twarzy)
Data dodania: 2013-05-20 11:14:17Ocena:Ilość recenzji: 1 -
Mariza, Kremowy podkład z witaminą E