WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Schwarzkopf Gliss Oil Nutritive, Szampon do włosów ze skłonnością do rozdwajania (nowa wersja)

• 21 lutego 2016 o 23:18
    przyjemny
    Od szamponu nie wymagam wiele- ma domywać skalp, nie przyspieszać przetłuszczania (a najlepiej je opóźniać) i nie robić z moich włosów stogu siana. Moje włosy trochę się przetłuszczają, typowo dla okresu dojrzewania, w dni szkolne myję je codziennie, a kiedy nie muszę nigdzie wychodzić to co drugi dzień. Szampon robi co ma robić- domywa włosy, nawet z oleju i nafty, chociaż nie daje jakiegoś spektakularnego uczucia odświeżenia. Nie przyspiesza ani nie opóźnia przetłuszczania. Nie robi większej miotły na głowie niż standardowo. Nie odżywi włosów, ale od tego są maski, odżywki, sera, olejki i inne cuda wianki. Zapach intensywny, słodki; przyjemny, ale mnie nie porwał. Niska cena i świetna dostępność. Warto wypróbować. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 4 września 2015 o 11:25
    Nie dla mnie
    Zalety: +dobrze się pieni +wydajny +ładnie pachnie Wady: -plącze włosy -mam wrażenie, ze włosy nie sa po nim do końca umyte -przetłuszcza włosy w zastraszającym tempie -włosy są wręcz przylizane (po innych szamponach tego nie zauważyłam) i nie wyglądają dobrze już kilka godzin po umyciu -nie spełnia obietnic producenta Ogólnie to jestem bardzo rozczarowana. Używam tego produktu od: 1,5miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 małe
    all_g
    9 maja 2015 o 21:52
    Super szampon.... do czasu.
    Zacznę od tego, że skóra mojej głowy toleruje niewiele szamponów. Początkowo używałam jedynie Dove i Nivea, jednak znudziły mi się już one i stwierdziłam, że muszę spróbować czegoś nowego. Kupiłam więc ten szampon Gliss Kur (ponieważ od wielu lat używam odżywki w sprayu z tej serii) + zapach + konsystencja (gęsta, więc wystarcza niewielka ilość do dokładnego umycia włosów) + wydajność + przezroczyste opakowanie (dzięki czemu widzimy, ile szamponu nam jeszcze zostało) + nie podrażnia skóry głowy!!! + rzeczywiście zapobiega rozdwajaniu się włosów i chroni je przed uszkodzeniami mechanicznymi + włosy się błyszczą + są leciutkie + nie puszą się (a moje włosy z natury mają skłonność do puszenia się) + nie zauważyłam szybszego przetłuszczania się włosów - brak Edit - 20.08.15 Po dłuższym stosowaniu zauważyłam, że włosy po umyciu tym szamponem szybciej się przetłuszczają oraz niemiłosiernie swędzi mnie po nim głowa! (jest niewielka ilość szamponów, po których nie doznaję tego uczucia - jeden z Nivei, jeden z Dove i Timotei) Dlatego moja ocena z 5 gwiazdek spada na 3. Oraz - nie kupiłabym go ponownie. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1, 250 ml
  • 5 maja 2015 o 11:21
    nic specjalnego
    Przed napisaniem recenzji dawałam temu szamponowi szanse przez ponad miesiąc. Z przykrością muszę stwierdzić, że nie zauwżyłam cudownego działania ojeków. Plusy: + wydajny + dobrze się pieni + nie szkodzi włosom + nie zauważyłam by przyspieszał przetłuszczanie + włosy są rzeczywiście lśniące Minusy: - nie spełnia podstawowej obietnicy producenta tj. nie pomaga na rozdwajające się końcówki, mam wrażenie że ani ich nie chroni, ani tym bardziej nie naprawia, końcówki są nadal suche i muszę wspomagać je extra ojejkiem - włosy od nasady się lekko elektryzują - nie zwmocnił włosów - wypadają jak dotąd - sporadycznie powoduje lekki łupież Moim zdaniem zdecydowanie nie jest to szampon-cud do zadań specjalnych, raczej szampon pielęgnacyjny. A szkoda.... bo po olejkach wiele sobie obiecywałam :( Używam tego produktu od: ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: w połowie dużego
    agatqa9
    19 kwietnia 2015 o 13:29
    Zwykły szampon
    Zalety: + nie przetłuszcza włosów + dobrze się pieni i myje włosy + wydajny, wystarczy niewielka ilość + przyjemny zapach, konsystencja i opakowanie + włosy są gładkie, łatwo się rozczesują + włosy się nie puszą + ładnie odbudowuje włosy Wady: - nie zauważyłam efektu naprawy rozdwojonych końcówek, bo takich nie mam - nie zauważyłam mega połysku i blasku - bez odżywki włosy się czasami elektryzowały Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 400ml