Vichy, Idealia, Krem do cery normalnej i mieszanej
- 13
- Marka: Vichy
- Kategoria: Pielęgnacja twarzy - Kremy do cery dojrzałej - powyżej 25 lat, na dzień
- Średnia ocen: (3.29/5 z 47 opinii)
Rozkład ocen
- 42%
- 21%
- 36%
Zgłoszony przez magnatka87
Idealna skóra przestała być marzeniem!
Dzięki poprawie zdrowia skóry, spełnia się marzenie o idealnej cerze.
W wyniku ogólnoświatowego badania obejmującego kobiety w wieku 20-60 lat, z czterech grup etnicznych, Vichy Laboratories stworzyło pielęgnację nadającą skórze idealny wygląd - Idealia może odmienić Twoją skórę natychmiast.
Zalety:
- 2 patenty,
- 5 lat badań,
- 12 testów i badań klinicznych.
Wskazania:
- utrata blasku- stres, zmęczenie,
- drobne linie,
- pierwsze zmarszczki,
- wiek ok. 30 lat.
Działanie:
- widocznie wygładzone pierwsze zmarszczki,
- miękka, gładka i jędrna skóra,
- cera wygląda świeżo,
- skóra promienieje zdrowym blaskiem,
- cera ma jednolity, równomierny koloryt, zmiany naczyniowe i pigmentacyjne są mniej widoczne,
- zmniejszona widoczność porów .
Skład: Aqua, Glycerin, Dimethicone, Alcohol Denat, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Saccharomyces/Xylinum Black Tea Ferment, Myreth-3 Myristate, Isopropyl Palmitate, Pentylene Glycol, Cetyl Alcohol, Octyldodecanol, Synthetic Wax, PEG-100 Stearate, CI 17200, CI 15985, CI 77891, Stearyl Alcohol, Mica, Carbomer, Glyceryl Stearate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone Crosspolymer, Methylmethacrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Adenosine, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Capryloyl Salicylic Acid, Fragance.
Cena: ok. 100zł / 50ml
/m/
- eeeeeeeeeeetam
Naczytałam sie o cudownych własciwosciach wyrownujacych kolor skory,o tym ze nawet delikatne przebarwienia znikaja,ze tak fajnie pielegnuje....no cud,miod i orzeszki....
Kampania rekalmowa i dobry marketing robia swoje, a ja ku swojemu niezadowoleniu jestem na takie chwyty łasa...
Krem za ponad 100 jakoscia nie odbiegajacy od przecietnych drogeryjnych mazideł...
Na plus zalicze to ze istotnie fajnie nawilza , jakby spłycił mi pierwsze zmarszczki wokoł ust(pale) , nie zapchał, ma fajne szklane opakowanie i piekny zapach uprzyjemniajacy aplikacje....ale nie po to go kupiłam.
Porow nie zweził ani troche-w tym wzgledzie lepiej działały duzo tansze kosmetyki,ktorych z nazwy mołabym wymienic wiele. Nie dopatrzyłam sie tez obiecywanego ''odswiezenia'' skory ze juz o wyrownanym kolorycie nie wspomne.
Krem przecietny,znam wiele tanszych i lepszych nawet za 1/4 ceny- za taka kase nie wiem czy warto ryzykowc,ja domeczyłam ale bede omijac vichy szerokim łukiem.
Używam tego produktu od: miesiac
Ilość zużytych opakowań: 1 całe -
- Bez rewelacji
Dosyć gęsty i szybko się wchłania. Dobrze sprawdza się też jako baza pod makijaż. Jednak na tym koniec. Bez rewelacji, tak samo jak setki innych kremów za 1/4 tej ceny.
Używam tego produktu od: tygodnia
Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe -
- całkiem, całkiem
Krem sprawia pozytywne wrażenie,
podoba mi się opakowanie, nie lubię plastików.
Krem ma delikatny różowy kolor, pachnie kwiatami - ale słabo.
Tym razem jest wydajny - wystarczy odrobinka, szybko się rozsmarowywuje, nieźle się wchłania.
Czy świetnie nawilża? Dla mnie jak każdy krem.
Nie zauważyłam jakiegoś specjalnego kolorytu po tym kremie. Skóra wydaje sie bez zmian.
Plusy:
* Nie uczulił mnie
* wydajny
* ładne opakowanie
* bez parabenu
minusy:
*bez filtru
*przereklamowany
Podsumowując normalny krem za normalne pieniądze
Nie ma cudów ale warto kupić
Używam tego produktu od: 03.03.2013
Ilość zużytych opakowań: 1 50ml -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem -
Zdjęcia dołączone do recenzji:

- Ideał!
Mój ulubiony krem!
Używam go codziennie rano. Skórę mam delikatniejszą, dość nawilżoną, miękką. Krem ma idealną konsystencję, zapach przecudowny. Wystarcza na dość długo.
Nigdy mnie nie podrażnił, nie uczulił, nie miałam z nim żadnego problemu.
Polecam!
Używam tego produktu od: kilka miesięcy
Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak -
Zdjęcia dołączone do recenzji:

- nie działa
Zacznę od plusów:
- pieknie pachnie
- bardzo wydajny
- kosystencja niesamowita, nawet po 2 miesiacach pieknie sie rozsmarowuje
- szybko sie wchlania
-nadaje sie jako baza pod makijaz
Minusy:
- nie zauwazylam roznicy w wygladzie
- to o czym pisali producenci u mnie sie nie sprawdzilo
- w zimne dni byl zbyt slaby by ochronic skore
- nie ma SPF
Używam tego produktu od: 01/2013
Ilość zużytych opakowań: pol -
- Podraznia oczy
Bardzo, bardzo żałuję że nie mogę napiasc pozytywnej recenzji. Myslalam ze bedzie to moj ulubieniec, cudowny sloiczek, zapach, kolor, nawilzenie, rozswietlenie i... podraznienie oczu. Pieczenie, puchnięcie, po raz pierwszy w zyciu mam taki efekt. Tragedia !
Używam tego produktu od: 18-03-2013
Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie używania -
- Rewelacyjny!
Mam młodą skórę, z licznymi naczyńkami i niedoskonałościami. Linia Idealia okazała się rewelacyjna, po 2 tygodnia moja skóra wygląda piękniej, nie widać niedoskonałości, zmęczenia pod oczami, naczyniek. Bardzo dobry zakup!
+wygładza skórę
+nawilża
+rozjaśnia
+redukuje przebarwienia i wszelkie niedoskonałości
+skóra przyjmuje jednolity kolor
+lekka konsystencja
+bardzo przyjemny zapach
+wydajność
-cena
-brak filtra
-nie nadaje się jako krem pod podkład
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno -
- jestem na tak
Krem ten używałam zanim pojawił się jeszcze w oficjalnej sprzedaży. Dostałam go od Vichy do testów.Samo testowanie to była czysta przyjemność. Moja cera potrzebuje gruntownej pielęgnacji, jest mieszana, ze skłonnościami do suchych miejsc na polikach. Krem ma różową kolor, eleganckie opakowanie, sam zapach jest przyjemny. Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. Skóra staje się nawilzona, rozświetlona i odżywiona. Wygląda zdrowo. Po jakimś czasie kupiłam krem w promocji, cena bez promocji jest dosyć wysoka i to właściwie jedyny minus.
Używam tego produktu od: dawna
Ilość zużytych opakowań: kilka -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Bardzo dobry krem, ale za drogi!
Krem kupiłam w świątecznej promocji w zestawie z mini produktami marki Vichy, więc cena za zestaw nie była tak odstraszająca jak za sam krem. Bardzo przypadł mi do gustu zapach kremu, który działał na moje zmysły kojąco
Używałam kremu na dzień, a moja skóra po aplikacji była nawilżona i gładka w dotyku. Krem szybko się wchłania i daje natychmiastowe uczucie komfortu. Dla mnie świetny, ale cena odstrasza...Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: zużyte jedno całe opakowanie
- Cudeńko
Ten krem to prawdziwy majstersztyk.
Muszę przyznać, że długo zastanawiałam się czy go kupić ponieważ odstraszała mnie cena (zwykle używam kremów w przedziale 20-50 zł). Po zakupie nie mogłam się doczekać aż zmyję makijaż i go nałożę przed snem. Kiedy wreszcie nadeszła ta chwila byłam naprawdę zdumiona tym co zaledwie jedna aplikacja zrobiła z moją buzią. Krem nadał jej jednolity, zdrowy kolorek, prawie zniknęły cienie pod oczami. Po prostu promienna, miękka buziunia. Nie wspomnę już o zapachu, który kompletnie mnie oczarował. Po dłuższym stosowaniu widzę poprawę stanu skóry, jej zdrowy odcień i przede wszystkim wygładzoną cerę. Polecam. Kosmetyk wart swojej ceny. Będę kupowała go regularnie.
Używam tego produktu od: 2 tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego -
- Przeciętny krem
Krem ten nie sprawdził się w przypadku mojej cery, co stało się to efektem nieodpowiedniego dopasowania do zapotrzebowań mojej cery. Krem do skóry suchej przyniósł mi zdecydowanie lepsze efekty.
Pomimo iż skóra twarzy nie stwarza mi dużych probemów latem, to jednak miałam wrażenie, że używam kremu za około 15 zł, a nie specyfiku, za który wyrzuciłam prawie 100 zł. Brak jakichkolwiek efektów, żadnego upiekszenia, czy tym bardziej ujędrnienia. Skończyłam to opakowanie i nigdy do niego nie wrócę.
Stosowałam 3 próbki tego samego kremu do skóry suchej i tutaj przyznam, ze czułam komfort na skórze- ale mam wrażenie, że jest on zbyt lekki jak dla mnie. Nie spodziewałam sie spektakularnych zmian na fejsie, ale jednak chciałabym, żeby krem w tej cenie otrafił wpłynąc na opuchnięcia pod oczami, drobne przebarwienia czy inne niedosonałości. Ten produkt po prostu nie wypalił w moim przypadku.
Używam tego produktu od: stosowałam 3 miesiące- latem
Ilość zużytych opakowań: 1, standardowe opakowanie -
- rozczarowanie
Kupując go miałam nadzieję, że zastąpi mi Myokine, które mojej cerze bardzo służyło. Niestety, nic z tych rzeczy. A dałam mu dwie szanse, ze względu na sentyment do marki.
Plusy:
+ świetna marketingowo nazwa
+ przyjemne dla oka opakowanie
+ całkiem przyjemny zapach
- nie wygładza nawet drobnych zmarszczek,
- nie rozświetla
- powiększa i zapycha pory
- nie zmniejsza widoczności zmian pigmentacyjnych
- niehigieniczne opakowanie
- wchłania się średnio
- cena
Podsumowując, nie wydam ponownie 100zł aby wyglądać jak po użyciu kremu Nivea za 5zł.
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: dwa -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- Tak to prawda-ten krem to żart!
Zgadzam się w pełni z poniższą recenzją.. Ja nie rozumiem jak ja mogłam wydać stówę (??!!!) na takie coś! Przecież taki krem warty jest co najwyżej 15 zł...
-ubooogi skład -to niedorzeczne jeśli płacimy za krem tyle kasy
-oprócz tego zawiera jakieś alkohole i inne tego typu świństwa.. ;/
-cena jest ogromnym minusem w stosunku do jakości
-nie zauważyłam oczywiście poprawy stanu cery
+bezzapachowy
+delikatnie może nawilża cerę chociaż nie wiem może mi się tylko wydaje bo zawiera alkohol denat.(!)
Ogólnie to przestrzegam przed tym produktem,szkoda dziewczyny wydawać tyle kasy na nic nie robiacy produkt lepiej kupić zwykły krem Nivea za ok.4-5 zł...
Używam tego produktu od: pol roku
Ilość zużytych opakowań: jedno -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- Za ubogi skład jak na tą cenę
Wydaje mi się,że tego kremu powinno się używać miedzy 20 a 25 rokiem życia bo skład jak na krem walczący z przedwczesnym starzeniem ma słabiutki jakaś herbatka,glicerynka ,adenozyna to raczej niewiele zdziała
Brak:kwasu hialuronowego,wit.c,e retinolu jakichś naturalnych wyciągów roślinnych oprócz jakiejś herbatki.
Plusy:
-fajnie wygładza twarz co pewnie jest zasługą LHA
-miły zapach
-lekka konsystencja
-nie zapycha porów
Minusy:
-wydajność
-cena
-skład
Zaznaczam jednak,że facetowi kazałam używać bo już nie wiem co mógłby sobie wklepać.Używam tego produktu od: 1 rokuI lość zużytych opakowań: 2 sztuki -
- łii tam Idealia

Krem jak tylko się objawił- jako nowośc -nabyłam..Opis zachęcający,rózowy kolor opakowania infantylnie przyciąga..ale zawartośc nie pokrywa się ani z opisem,ani z ceną!Ot kremik ,który zuzyjesz,bez ochów i achów,który niczego pozytywnego w wygląd nie wniesie..I jakby mi było mało rozczarowań,dokupiłam serum idealia pro vichy..Strata pieniędzy..Recenzję do ów serum wystawiłam!!!Mam cere mieszaną,ze strefą T walczę,chciałabym raz po raz,rozpromienić to moje lico..Z Vichy napewno tego nie osiągnięcie..W przedziale 20-40 ,uzywając razem z córką,obie stwierdzamy ..łii tam
O niebo lepszym kremem dziennym dla młodszych i dojrzalszych,rozsądnie
jest SENSILIS Pure Perfection!!!!a Vichy jest najnormalniej w świecie-przereklamowane!!!!!!Używam tego produktu od: pół roku temuIlość zużytych opakowań: z trudem jedno
- bez rewelacji
kupiłam krem pod wpływem zachęcającej reklamy, mając niespodziewany przypływ gotówki. Obietnice producenta brzmią jak marzenie... jednak jak dla mnie nie zostały one spełnione.
Krem dobrze nawilża , nie zapycha porów, nie podrażnia i nie uczula i nie miałam po nim jakichś problemów skórnych. I to by były jego zalety..
Nie zauważyłam wygładzenia( nawet najmniejszego) moich pierwszych zmarszczek , ani ujednolicenia kolorytu , rozświetlenia tak samo. Minusem jest brak filta UV i oczywiście cena, bo krem oprócz przyzwoitego nawilżania i może minimalnego zwężenia porów nie robi nic szczególnego, a juz na pewno nie za taką cenę.
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 /50 ml -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- Bardzo dobry, choć nie aż tak jak obiecuje producent
Po miesiącu stosowania widzę realne rezultaty stosowania. Nie są spektakularne jak obecuje producent, ale ja jestem zadowolona.
+ krem bardzo dobrze nawilża skórę
+ mam wrażenie że znormalizował moją cerę mieszaną i strefa T mniej się przetłuszcza
+ rozświetla skórę i daje przy tym bardzo naturalny efekt zdrowej, promiennej skóry
+ nadaje się pod makijaż
+ ładnie pachnie
- brak filtrów UV - uważam to za ogromną wadę!
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: wciąż używam 1 -
- troche przereklamowany
jutro po tym kremie nie bedzie sladu w mojej lazience. w koncu go wykoncze. jestem w targecie vichy czyli +25

+ ladnie nawilza
+przyjemne dla oka opakowanie
+ ladnie rozwietla cere
+ wmiare szybko sie wchlania - stosowalam go na dzien.
+nie uczula
+nie podraznia
+nie powoduje wypryskow
+ladnie pachnie
+wydajny
- cena - uwazam ze sa lepsze kremy apteczne w nizszej cenie
- alkohol denat. w skladzie!!!!!!
- brak filtrow
- krem lekkki - nie nadaje sie na chlodniejsze dni
ogolnie szalu nie ma. krem nie jest zly ale tak jak pisalam, sa lepsze kremy.
Używam tego produktu od: od czerwca
Ilość zużytych opakowań: 1 pelne -
- Najlepszy krem dla mnie
Krem idealnie się wchłania, pozostawiając skórę gładką i miękką przez cały dzień. Moja skóra już po kilku dniach odzyskała swój idealny poziom nawilżenia. Mam cerę mieszaną, żaden krem, nawet silnie matujący, nie radził sobie z przetłuszczaniem się skóry. Idealia wyregulowała mi cerę i teraz, nawet po całym dniu, cera się nie błyszczy. Mnie samej trudno w to uwierzyć, ale jestem z tego powodu bardzo zadowolona.
Gdy przeczytałam na opakowaniu, że krem rozświetla skórę, byłam lekko przerażona. Wyobraziłam sobie błyszczące drobinki zawarte w kremie, które wyglądają sztucznie i do tego drażnią skórę. Nic bardzie mylnego. Krem naprawdę rozświetla skórę, ale robi to w naturalny sposób. Skóra wygląda zdrowo, jest odżywiona i ma naturalny blask. Połączenie rozświetlenia i braku przetłuszczania się skóry daje fenomenalny efekt. Moja twarz dawno nie wyglądała tak dobrze.
Po kilku tygodniach stosowania kremu zauważyłam wyraźną poprawę kolorytu. Drobne przebarwienia (ślady po niedoskonałościach) stały się dużo mniej widoczne. Skóra ma ładny, naturalny, zdrowy koloryt.
Pojawiające się już pierwsze, drobne zmarszczki mimiczne (na czole i wokół ust) zostały wygładzone. Skóra odzyskała jędrność i elastyczność.
Poprawiła się także struktura skóry. Moja cera jest gładka, pory są zwężone i oczyszczone.
I najważniejsze – krem redukuje niedoskonałości i zapobiega powstawaniu nowych. Nie zatyka porów, nie drażni, nie powoduje zaczerwienienia.
Krem jest bardzo wydajny.
W końcu trafiłam na ideał.
Używam tego produktu od: 9 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: Kończę trzecie -
- Tylko nawilża
Kupiłam krem, ponieważ przekonały mnie liczne korzyści płynące z jego użytkowania. (Obietnica producenta sprawiała wrażenie obiecującej). Podczas stosowania kosmetyku, krem nawilżał moją cerę, dobrze spełniał funkcję bazy pod podkad, który współgrał z jego konsystencją. Po około trzech tygodniach pojawiły się pierwsze problemy - na mojej twarzy "wyskoczyły" grudki, wypryski. Nadal stosowałam krem, ponieważ chciałam dać mu szansę. Niestety, cera stawała się w coraz gorszej kondycji. Przyznam, że byłam zaskoczona takim efektem działania kremu Vichy Idealia. Obecnie jestem na etapie leczenia mojej skóry, która miała być promienna i pełna zdrowego blasku.
Reasumując.
Plusy stosowania kosmetyku:
- nawilżona skóra,
- przyjemny zamach produktu.
Minusy stosowania kosmetyku:
- podczas stosowania kremu pojawiły się grudki, wypryski, zaczerwienienia, które nie mają nic wspólnego z promienną, gładką, świeżą cerą o jednolitym kolorycie,
- piewsze drobne zmarszczki nie zostały wygładzone.
Krem tylko nawilża. Pozostałe cudowne efekty stosowania kosmetyku to tylko mrzonki producenta.
Używam tego produktu od: ponad 2 miesięcyIlość zużytych opakowań: zużyłam całe opakowanie -
- warto wypróbować!
Jeden z lepszych kremów do twarzy jakich używałam. Spełnia moje wymagania niemal w stu procentach- mianowicie, bardzo dobrze nawilża, nie pozostawiając tłsutego filmu na cerze (czego nienawidzę), a do tego wyrównuje koloryt buźki. Skóra staje się taka promienna. Przypomina mi trochę mus lirene, który reklamowała Alicja Bachleda-Curuś - tylko Vichy jest bardziej treściwy, odzywczy.
Plus za ładne opakowanie i zapach- to niby nic nie znaczy, ale jednak
...
dużym minusem jest cena ~100 PLN, egzemplarz, który używam, wygrałam w konkursiei mimo że szczerze go polecam, to wiem, że prędko nie będę mogła sobie na niego pozwolić
. Dlatego używam oszczędnie na zmianę z kremami uszczelniającymi naczynka (ziaja med)
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe -
- na pierwsze zmarszczki
Tak, na pierwsze, ale konkretnie które są tymi pierwszymi? Niestety u mnie krem nie poradził sobie z tymi na szyi i twarzy, choć mam - tak po prawdzie - bardzo przyjemne wspomnienia z czasów jego użytkowania.
Testowałam go w komplecie z Innovią przeciwko starzeniu i muszę stwierdzić, że nawet byłam zadowolona. Sama na pewno nie sięgnęłabym po słoiczek z powodu denata w składzie i wybierania nieco bardziej treściwych produktów. Ten do nich nie należy.
Pierwsze aplikacje to ewidentne odczucia poglicerynowe - długotrwałe wnikanie, poczucie mokrej skóry. Cudowny zapach, przyjemna, lekka konsystencja, które sprawiały, że co rano czekałam na rytuał aplikowania.
Cóż, ten rytuał musiałam w dni gorące powtarzać po 30 minutach. Jak widać dimethicone nie wystarcza, by zatrzymać w skórze dostateczną ilośc wilgoci, by zabezpieczyć ją przed ściągnięciem w taką pogodę.
Opalizuje pudełeczko, podobnie i sam krem. Drobne czasteczki równomiernie rozkłądają się na skórze, sprawiając, że już pokilku zastosowaniach - a nakładałam krem wyłącznie na dzień - buzia wygląda na przyjemnie świeżą.
Krem zużyłam w sumie w ciągu około miesiąca. Ponieważ w międzyczasie walczyłam z podrażnieniem oczu, którego przyczyny nie odkryłam do dziś - byc może to ten krem, a może i nie - i pewnie się nie dowiem, co je spowodowało, byłam zmuszona odstawić wszelkie kosmetyki.
Używam tego produktu od: nieco ponad miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1 całe -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- Trzyma moją cerę w ryzach
To już mój drugi słoiczek. Ten krem jest dla mnie niezastąpiony. Czasem próbuję czegoś nowego, po czym i tak wracam do idealii. Mam skórę w kierunku suchej. Ten krem nie daje jakiegoś super nawilżenia, ale po jego używaniu moja cera jest naprawdę rozświetlona, nie wyskakują mi żadne niespodzianki, koloryt jest bardzo ujednolicony. Pięknie pachnie i szybko się wchłania. Dla mnie super. Jedynym minusem jest brak filtrów.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 2 pełne opakowania -
- Zużyłam z przyjemnością
Nie jestem jakąś wielką fanką Vichy, jeśli chodzi o kosmetyki apteczne wolę LRP i Avene. Jednak, gdy wygrałam ten krem w konkursie pomyślałam, że może to dobra okazja by się przekonać do tej marki

Kosmetyk ma postać niezbyt gęstego kremu o różowej barwie i ślicznie pachnie, delikatnie i nie nachalnie. Do tego elegancki słoiczek, który pięknie wygląda na półce, tak luksusowo
Wchłania się bardzo szybko, co jest plusem przy mojej cerze. Jednak ma on 2 zasadnicze minusy - powoduje dość szybkie świecenie skóry i niestety nie zawiera filtrów. Jednak brak filtra jeszcze można przeżyć (w końcu to nie kosmetyk przeznaczony do ochrony przed UV), gorsze było dla mnie jednak świecenie. Dlatego stosowałam krem głównie na noc i tutaj spisywał się super
Rano cera wyglądała na wypoczętą i świeżą, bez oznak niewyspania czy szarości
Po zużyciu całego słoiczka wyraźnie zauważyłam, że twarz stala się jakby promienna, zdrowsza i jędrniejsza. Dodatkowo cieszy mnie, że krem nie spowodował zapchania ani powstawania wyprysków.
Podsumowując, jako krem na noc sprawdził się u mnie świetnie i szkoda trochę, że tak bardzo się po nim świeciłam w dzień. Może jeszcze do niego wrócę za jakiś czas
Daję mu zasłużone 4,5!
Używam tego produktu od: 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie -
- vichy jest przereklamowane
Kolejny raz zawodzę sie na Vichy.
plusy kremu :
zapach, konsystencja,opakowanie, szybkośc wchłaniania i tyle.
Minusy:
wysusza, po 3 tygodniach regularnego stosowania pojawily mi sie na twarzy suche placki, byc może to jakiś odczyn alergiczny więc tym bardziej to minus kremu
nie nadaje blasku, nie wygładza , nie rozswietla, nie tuszuje zmian pigmentacyjnych.
Krem jak kazdy inny tylko ładnie i drogo podany.
Zawód na całej linii.
Używam tego produktu od: pol roku
Ilość zużytych opakowań: 2 duze -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
Dermofarm, Sensilis, Pure Perfection, Balancing & Refirming Antiaging Cream Combination & Oily Skins (Krem balansujący do cery tłustej i mieszanej)
Ziaja, Kremy 25+ , Krem nawilżający matujący
Avon, Anew Vitale 25+, Day Cream (Krem na dzień SPF 25 UVA/UVB)
Ziaja Med, Kuracja Dermatologiczna z Witaminą C, Krem ujędrniający na dzień
Nivea Visage ,Q10 Plus, Krem przeciwzmarszczkowy na dzień SPF 15
Data dodania: 2013-05-09 11:24:40Ocena:Ilość recenzji: 1 -
Mariza, Intensywne Nawilżanie 25+, Krem matująco - nawilżający
Data dodania: 2013-05-06 13:40:29Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Oriflame, Skin Youth, Day Cream SPF 10 (Krem na dzień na pierwsze zmarszczki)
Data dodania: 2013-04-19 16:00:54Ocena:Ilość recenzji: 0