- 4
- Marka: Rimmel
- Kategoria: Makijaż - Oczy: tusze do rzęs - tusze do rzęs wodoodporne
- Średnia ocen: (1.76/5 z 31 opinii)
Rozkład ocen
- 16%
- 6%
- 77%
Zgłoszony przez Gimmy
Nowa maskara ma skandaliczną szczoteczkę MaxDensity - wiekszą o 50%, a jednocześnie bardzo precyzyjną. Sama formuła tuszu zawiera potroją ilość kolagenu i keratyny. Sprawia, że rzęsy stają się gęste, silne i perfekcyjnie podkreślone. Innowacyjny tusz do rzęs gwarantujący wspaniały efekt kuszących rzęs. 12x większa objętość, bez grudek, skandaliczne spojrzenie tak szybko. Do tego doskonale chroni makijaż oka przed wilgocią.
Cena: 19zł / 12ml
/m/
- Nie ma skandalicznego efektu

Zdecydowanie nie polecam. Bardzo dużo tuszu zostaje na szczoteczce nawet jak się lekko próbuje otrzeć, przez to skleja rzęsy. Oczywiście nie ma skandalicznego efektu spektakularnych rzęs ! Bardzo szybko wysechł. Co uniemożliwiając dalszego używania. Za tą cenę zdecydowanie można kupić lepsze tusze.
Używam tego produktu od: 1 roku
Ilość zużytych opakowań: 2 duże -
- zawód
Kupiłam, by spróbować kolejnej nowości.
Tusz nie pogrubia.
Moje rzęsy wyglądają prawie tak jak przed pomalowaniem.
Strasznie ciężko się nakłada tusz.
Robią się "łapki".
Najgorszy tusz jaki miałam. 30zł? śmiech na sali
Używam tego produktu od: 1 dnia
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opoakowania -
- kiepscizna
Kupiłam pod wpływem zachwytow mojej siostry(istnej maniaczki tuszy do rzes), nad podstawowa wersja Scandaleyes.Widziałąm tez fajny efekt na jej rzesach ,stad stwierdziłam ze ja wybiore wersje wodoodporna, ktora zagwarantuje mi taki sam look mimo ciepła przez cały dzien.
Tuszy do rzes nie kupuje zbyt czesto,nie mam tez ich zbyt wiele- zazwyczaj dwa ,stosuje zamiennie w zaleznosci od tego jaki obraz oczy chce uzyskac.
Ten miał byc moim tuszem na lato...niestety,musze szukac dalej.
Plusy:
-intensyna,głeboka czern jaka lubie
-duza szczoteczka,bardzo mi to odpowiada
-rzeczywiscie nie działa na niego woda i pot
-przyjemne dla oka,duze opakowanie
I na tym koniec....Tusz daje słabiutki efekt na mich rzesach ,musze naciapac kilka solidnych warstw zeby wogole podkresclic oko, skleja wloski, daje efekt owadzich łapek. Mało tego kruszy sie i najnormalniej w swiecie ..schodzi'' mi z rzes w ciagu dnia.
Dziwie sie mocno ze kosmetyki z tej samej linni moga az tak bardzo odbiegac od siebie jakoscia,jestem rozczarowana.
Uzyłam kilka razy i nie wiem co z tym fantem zrobic...
Używam tego produktu od: tydzien
Ilość zużytych opakowań: rozpoczete 1 -
- NIE !!
Używałam tego tuszu ale wesję niewodoodporną i byłam mega zadowolona. Przez przypadek kupiłam wodoodporny i tutaj zaczął się koszmar..
- dziwna konsystencja, nawet po nałożeniu 2 warst nie widać pożadanego efektu - nie widać żebym miała pomalowane rzęsy (co dziwne, po nałożeniu 2 warst wersji niewodoodpornej jestem zadowolona)
- po użyciu, brudne okolice oczu
- długo schnie
- mało który kosmetyk do demakijażu jest go w stanie idealnie zmyć !
+ faktycznie wodoodporny jak zapewnia producent
Nadaje się chyba jedynie dla osób, które podczas kąpieli (basen lub wakacje) nie wyobrażają sobie nie pomalować rzęs. W tym przypadku na pewno sprawdzi się jego wodoodporność
Ja pozostanę przy klasycznej wersji.Używam tego produktu od: niecały tydzieńIlość zużytych opakowań: w trakcie 1 -
- Okropny
Tusz jest okropny i nie wart żądnych pieniędzy.
Plusy:
+ ładne opakowanie, łatwo znaleźć w kosmetyczce.
+Duża szczoteczka
+Głęboka czerń
Minusy:
-Oprócz paskudnego sklejania, nic nie robi z rzęsami.
-12x pogrubienie? ŻART ze strony producenta, może gdybym kupiła go w prima aprilis , to też bym się śmiała.
-Kruszy się potwornie
Tusz wylądował już w koszu. Przy zakupach stwierdziłam, że jak mi nie spasuje to oddam jakiejś koleżance, siostrze, mamie... Ale to wstyd oddać takie coś !
Zawiodłam się okropnie na rimmelu. Miałam ten tusz w wersji nie wodoodpornej, ale że na lato zawsze kupuje wodoodporne, to i tym razem tak zrobiłam i bardzo żałuje tych wydanych pieniędzy.
Essence, Get BIG Lashes, Volume Boost Waterproof Mascara - cena 10 zł , a jakość sto razy lepsza.
Nie kupię nigdy więcej , nie wiem czy w ogóle kupie jeszcze jakiś tusz firmy rimmel.
Używam tego produktu od: Tydzień
Ilość zużytych opakowań: Nie całe jedno -
- nie.
tego nie można nazwać tuszem do rzęs. to jest jakaś czarna woda i tyle. tusz jest tak wodnisty przez co strasznie brzudzi wszystkie okolice oka. oprocz opakowania ten produkt nie ma w sobie nic fajnego.
nie polecam.
Używam tego produktu od: dwa razy
Ilość zużytych opakowań: ani jedno -
- Niezła
Za każdym razem gdy kończy mi się tusz do rzęs, kupuję inny w ciemno. Tak też było z tą mascarą. Pierwszy raz postawiłam na Rimmel. Nie zawiodłam się. Mam bardzo duże oczy i długie rzęsy, które potrzebują podkreślenia na końcówkach. Dlatego też ta szczoteczka ja najbardziej mi odpowiada. Mam wersję wodoodporną tuszu i ładnie trzyma się mi na rzęsach cały dzień. Łatwo też ją zmyć płynem micelarnym.
Uważam, że nie jest to może odkrycie roku, ale ta mascara jest całkiem porządnym produktem godnym polecenia.
Używam tego produktu od: 6miesięcy
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
- straszny bubel
Jeszcze nigdy nie miałam takiego problemu z pomalowaniem sobie rzęs. Mam dość długie rzęsy i za każdym razem kiedy używałam tej maskary byłam dosłownie cała upaprana tuszem w okolicach oczu! Starcznie długo wysychał i przed wyjściem z domu kilka razy musiałam zmywać go z powiek i okolic pod oczami. Poddałam się po 2 tygodniach walki. Pierwszy raz zdarzyło mi się z zrezygnować z używania jakiegoś kosmetyku nie wykorzystując go do końca.
Plusy:
-faktycznie jest wodoodporny
-wydłuża rzęsy
-nie kruszy się
Minusy:
-szczoteczka jest strasznie duża co utrudnia aplikacje
-skleja rzęsy i robi grudki
-straaaaasznie długo wysycha co definitywnie eliminuje go z mojej kosmetyczki -
- odradzam
Zacznę od plusów, bo jest ich mniej:
+ wodoodporność - u mnie się spisuje, nawet w dzisiejszej burzy śnieżnej nic go nie ruszyło
I to koniec plusów
na minus:
- niewygodna szczoteczka
- cena nieadekwatna do jakości
- nie robi nic poza podczernieniem rzęs
- skleja
- robi grudki
Jednym zdaniem - nigdy więcej.
Używam tego produktu od: 2 m-ce
- średniak
Rzeczywiście, jak się spojrzy na szczoteczkę, to robi wrażenie, w moim przypadku to właśnie ten czynnik skusił mnie na zakup mascary Scandaleyes. Jednak, mimo zachęceń pani z drogerii i jej pochwał, mam kilka uwag, które zdecydowanie nie zachęcają mnie do ponownego kupna.
#Wodoodporność
Często muszę stawić czoła złe pogodzie i niestety, nie było miło, gdy po kilkuminutowym spacerze podczas śnieżycy podchodziłam do lusterka i widziałam tusz poodbijany zarówno nad jak i pod powieką.
Zdecydowanie minus.
#Podkreślenie rzęs
Na sztucznych rzęsach - rzeczywiście, są podkreślone, podkręcone, ale HALO, przecież nie będę codziennie naklejać rzęs tylko dlatego, że tusz nie potrafi podkreślić tych naturalnych, krótszych i mniej gęstych. Poza tym, tusz w większej ilości nieestetycznie skleja włoski i ciężko to rozczesać.
# Trwałość
Tusz wysycha szybko, zarówno na rzęsach jak i w tubce. Choć w tym wypadku to może dobrze, szybciej się skończył.
Ogólnie ciężko znaleźć jakieś plusy, kupiłam w promocji za 20 zł, więc nie aż taka strata, ale raczej nie polecam.
* Dwie gwiazdki za kolor i szczoteczkę, stosuję ją w innym tuszu i jest ok.
Używam tego produktu od: pół roku
- NIGDY WIĘCEJ!
Uwielbiam Rimmela, zawsze mogłam kupoważc go z zamkniętymi oczami, jeszcze nigdy się aż tak nie zawiodłam.
Właściwie ciężko powiedzieć cokolwiek pozytywnego
MINUSY:
- skleja rzęsy
- tworzy sztuczną chropowatą powłokę
- niewygodna szczoteczka
- bardzo szybko wysycha
- na rzęsach się szybko kruszy
OKROPIEŃSTWO! NIE POLECAM.
Używam tego produktu od: klku miesięcy
- zdecydowanie NIE
Tak jak większość recenzentek mówię temu tuszowi NIE,
jest okropny;/ ja niestety płaciłam za niego o wiele więcej ;/ , ale skuszona reklamami i wielkością szczoteczki (bo nie ukrywam, że takie lubię najbardziej) kupiłam go, nie dość, że skleja rzęsy to na dodatek strasznie długo schnie na rzęsach, wg mnie to bubel od Rimmela ;/
Używam tego produktu od: kilka razy dałam mu szansę
Ilość zużytych opakowań: 1/10 :P -
- nigdy więcej
NIE NIE NIE
W tym tuszu wszystko jest skandaliczne, niestety nie na plus...
- wielka i nieporęczna szczota, na której gromadzi się masa tuszu, przez co trudno coś poprawić,
- niestety od razu nie da się uzyskać porządanego efektu, a jak już pociągnę rzęsy 2-3 raz, to mam posklejane patyki
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego -
- Godny polecenia
ten tusz mnie zaskoczy:
+naprawde jest wodoodporny
+nie kruszy sie
+nie rozmazuje sie
+ładnie rozdziela rzęsy
+fajnie wydłuża i podkręca rzęsy
jedyny minus
-duża szczoteczka którą trudno się operuje
Używam tego produktu od: grudnia
Ilość zużytych opakowań: 1 całe -
- Najgorszy ,a najdroższy
dobrze że kupiłam go za 14,99 z promocji w rossmanie z 27,99 -50% jest drogi,a beznadziejny miał pogrubiać ,a sklejał i ta szczotka maskaryczna miał być ''show off'' a nic nie było ,masakra tańsze tusze są 100 razy lepsze!, nie polecam,chyba że ktoś nie ma co z pieniędzmi robić . Nie polecam nikomu tego tuszu.
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
- Beznadziejny
Tusz kupiłam w promocji w Rossmanie za 12 zł, uważam, ze i tak za dużo na niego wydałam. Tusz jest beznadziejny, ma fatalną konsystencje, skleja włoski i nie mozna tego poprawić. Jestem bardzo rozczarowana tym produktem z Rimmel. Reklama tego produktu to całkowite nieporozumienie! Daję pół gwiazdki za rzekomy skład ;kolagen i keratyna, choc nie zauwazyłam, zeby coś dobrego stało się z moimi rzęsami.
Używam tego produktu od: miesiąca
- Tragedia pod każdym względem
Broń Boże nigdy więcej. Skuszona ceną na plakietce ok 22 zł, która i tak później przy kasie urosła do prawie 28 (a ja głupia nie zauważyłam, tak bym go nie wzięła
), oraz fajną szczoteczką, a całkowicie niezrażona jakąś złą recenzją którą kiedyś na wizażu widziałam nabyłam tą tragedię...Badziewie, tragedia, okropieństwo. Szczoteczka rozczesuje dobrze i na tym się kończy. Nie wydłuża, nie pogrubia, nie unosi i nie robi nic, kompletnie nic. Jest wodoodporny i wytrzymały - daje radę 8h w gorącym i wilgotnym pomieszczeniu (jako top na inny tusz)- ale to jego obowiązek w końcu jak na 28zl...
Używam tego produktu od: tygodnia
Ilość zużytych opakowań: pierwsze i ostatnie -
- Nieudany produkt
Kupiłam ten tusz w Rossmanie, skusiła mnie dobra cena zestawu, w którego skład prócz tuszu wchodził jeszcze płyn micelarny do demakijażu. O ile płyn ten był świetny( żałuję bardzo, że nie mogę go nigdzie kupić:/ ), dobrze zmywał i nie podrażniał, to tusz był jego zupełnym przeciwieństwem. Zaczynając od drażniącego zapachu, po zbyt dużą szczoteczkę, którą z trudnością malowałam rzęsy tak aby nigdzie się nie upaćkać. Działanie tuszu skupiało się na sklejaniu nie pogrubianiu rzęs!! Jak dałam jedną warstwę tuszu było ok, ale za małe pogrubienie. Jak dałam dwie, kompletna porażka!! Po paru godzinach miałam również czarne podkówki na dolnej powiece.
Nie polecam!!
" + "
- cena
" - "
- zapach
- działanie produktu na rzęsy
- brak trwałości
- zbyt duża szczoteczka
Używam tego produktu od: 1 miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1/3 opakowania -
- A gdzie malowanie?
Przed wyjazdem na wakacje pilnie potrzebowałam nabyć tusz wodoodporny, bo na co dzień używam niewodoodpornych. Szybko wpadłam do Rossmanna, tam akurat była promocja na ten tusz, obejrzałam szczoteczkę (to dla mnie bardzo ważna rzecz!), wrzuciłam kosmetyk do koszyka i pobiegłam do kasy, uszczęśliwiona, że choć jedną ważną rzecz mam z głowy

A tusz... okazał się badziewiowaty. W ogóle nie widać, żebym miała pomalowane rzęsy! Nawet po 3 warstwach! Miałam wrażenie, że tuszu po prostu nie ma w opakowaniu, bo na szczoteczkę nabierało się go naprawdę bardzo mało. Musiałam "dłubać" w środku, aby tusz oblepił wystarczająco dobrze szczoteczkę. O 12-krotnym zwiększeniu objętości rzęs (obietnica producenta!) nie ma mowy, można o tym tylko pomarzyć. Po nałożeniu na rzęsy, usztywniał je niczym zapałki i lekko sklejał. Na szczęście nie zostawiał grudek ani się nie osypywał czy rozmazywał. Jeśli chodzi o wodoodporność, to muszę przyznać, że było całkiem dobrze. Gorzej natomiast ze zmywaniem, które szło bardzo topornie przy użyciu specjalnego płynu. Opakowanie jak dla mnie duże i nieporęczne. Do zalet mogę zaliczyć dość gęstą szczoteczkę (preferuję gęste i bardzo gęste) i to, że tusz nie podrażniał moich wrażliwych oczu.
Lepiej już kupić tusz Essence, który jest o połowę tańszy, a o niebo lepszy. No i widać różnicę przed umalowaniem rzęs i po...
Używam tego produktu od: sierpnia 2012
Ilość zużytych opakowań: końcówka pierwszego -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- nie nie nie! i jeszcze milion razy NIE!
To, że nie skrytykowałam jeszcze doszczętnie tego tuszu to tylko kwestia braku czasu. Nie wiem co mnie podkusiło żeby kupić tusz Rimmela jak już raz się na jednym \\\'przejechałam\\\'. Teraz miałam powtórkę z rozrywki.
Minusy:
- strasznie się kruszy! wręcz leci do oczu, sprawia uczucie swędzenia powieki już 1-2godz. po nałożeniu, (ostatnio w pracy myślałam, że już zacznę sobie rzęsy wyrywać tak mi przeszkadzał),
- zero, normalnie zero totalne, nul jakiegokolwiek efektu - najtańszy badziewny tusz pomaluje wam tak rzęsy jak ten Skandalszajs;]
- szczoteczka - co z tego, że duża jak nawet rzęs ładnie nie rozczesze, a nawet je skleja -,-
- zero wodoodporności - troche deszczu/mgły i wyglądasz jak panda (już chyba lepiej by było jakby spłynął całkowicie)
- to opakowanie... no totalna masakra nie maskara - neonowy plastik jak zabawki made in china z odpustu.
Byłam chyba ślepa i głupia jak go kupowałam.
plusy:
- no normalnie żadnych ;]Używam tego produktu od: sporadycznie od ok. pół rokuIlość zużytych opakowań: męczę to jedno
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie
- jak dla mnie rewelacja
Tusz ten używałam przez ponad 6 miesięcy - jest bardzo wydajny!
Nie zauważyłam żadnych wad.
Idealnie pogrubia rzęsy. z natury mam długie, podkręcone i w miarę gęste więc najbardziej zalezy mi jedynie na przyciemnieniu ich. Jednak dzięki temu tuszowi wyglądały one jak sztuczne - piękne, gęste i długie. Nie przeszkadza mi nawet rozmiar szczoteczki - do tego idzie się przyzwyczaić.
Używam tego produktu od: 6 miesięcy
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Tak
- Najgorszy tusz, jaki miałam.
- Do zakupu zachęciła mnie duża szczoteczka. Poza tym używam innych kosmetyków Rimmel i nigdy się nie zawiodłam. Ten tusz to jednak porażka. Skleja rzęsy, osypuje się, poza tym to tandetne- neonowe opakowanie;c Dodatkowo wysycha dość szybko. Nie polecam, lepszy od niego był nawet produkt dla Rossmann. ScandalEyes? A i owszem, skandalem jest to, że umalowane nim rzęsy wygladają jak koszmar. Używałam go pół roku temu. Nie dokończyłam jednego opakowania.
- Jest rewelacja!
Szukałam długo swojego wodoodpornego tuszu do rzęs, i znalazłam. Skusiłam mega-giga szczoteczka a także jaskrawo pomarańczowe opakowanie

Nie pomyliłam się
Minusy:
- czasem malują się powieki, gdy się spieszę
Plusy:
+ wododporny-sprawdzałam na basenie
+ nie skleja
+ lekko pogrubia
+ wydłuża
Używam tego produktu od: od tygodnia
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 -
- nieeeeeee
to juz tanie ,,bezfirmowki'' sa lepsze... nie podkreca, nie wydluza, nie pogrubia... wodnisty-schnie dlugo... odbija sie na powiekach i wlasciwie to tylko barwi i nic poza tym... nie polecam...
Używam tego produktu od: miesiac temu
Ilość zużytych opakowań: wlasciwie kupilam 1 opakowanie i uzylam 1 raz.... -
- Bardzo dobry wodoodporny tusz
Bardzo dobra maskara. Polecam. Moja uwagę zwróciło piękne pomarańczowe opakowanie. Dlatego ją kupiłam i nie żałuję wyboru

Zalety:
* ogromna szczoteczka
* nie skleja rzęs ale je rozdziela
* nie kruszy się
* wydłuża rzęsy
* trwała a jednocześnie łatwo zmywa się z mleczkiem do demakijażu z Garniera
Wad nie dostrzegłam.
Jednak uważam, że ta maskara nie nadaje się dla osób początkujących ze względu na ta szczoteczkę. Nie każda może sobie z ną poradzić
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno -
Miss Sporty, XX Long, Waterproof Mascara
Recenzentka:
malinowa_krowaOcena:Data: 2013-05-23 20:43:58Recenzja: Ma stałe miejsce w mojej kosmetyczce. -
Rimmel, Scandaleyes Volume Flash Waterproof Mascara (Wodoodporny tusz do rzęs)
Essence, Get BIG Lashes, Volume Boost Waterproof Mascara (Pogrubiający tusz do rzęs wodoodporny)
Rimmel, Scandaleyes Volume Flash Waterproof Mascara (Wodoodporny tusz do rzęs)
Maybelline, Volum` Express One by One Waterproof Mascara (Wodoodporny tusz do rzęs)
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.04 na 5Ilość recenzji: 55 -
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.99 na 5Ilość recenzji: 52 -
Borghese, Superiore State-of-the-Art Mascara
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.89 na 5Ilość recenzji: 36 -
Maybelline, Lash Expansion Waterproof (Tusz wodoodporny wydłużająco - pogrubiający)
Średnia ocena:Średnia ocen: 3.80 na 5Ilość recenzji: 66
Maybelline, Rocket Volum’ Express Waterproof Mascara (Wodoodporny tusz do rzęs)
Data dodania: 2013-05-09 11:28:29Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Essence, Multi Action Waterproof Mascara (Wodoodporny tusz do rzęs)
Data dodania: 2013-05-07 11:07:07Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Helena Rubinstein, Lash Queen Mascara Fatal Blacks Waterproof (Wodoodporny tusz do rzęs)
Data dodania: 2013-04-15 11:26:24Ocena:Ilość recenzji: 1 -
Verona, Butterfly, Volume Great Shine Mascara (Wodoodporny tusz do rzęs)
Data dodania: 2013-04-08 15:09:11Ocena:Ilość recenzji: 0