Caudalie, Lip Conditioner (Balsam do ust)
- 3
- Marka: Caudalie
- Kategoria: Pielęgnacja twarzy - Usta
- Średnia ocen: (4.70/5 z 5 opinii)
Rozkład ocen
- Nie polecam
- 80%
- 20%
Zgłoszony przez bodajze
Jedyny przeciwutleniający krem do ust, odżywia, chroni i łagodzi podrażnienia ust. O antyoksydacyjnym działaniu, zapewnia odżywienie i ochronę przez cały dzień. Delikatny waniliowy zapach. Świetnie się sprawdza jako podkład pod szminkę.
Główne składniki: przeciwutleniające polifenole z pestek winogron; masło karite o właściwościach nawilżających i łagodzących (formuła w 99,5% naturalna).
Cena: ok. 20zł / 4g
/m/
- Rownie dobra jak krem do rak
Powoli zaczynam poznawac kosmetyki tej marki i musze przyznac ze z kazdym kolejnym przetestowanym specyfikiem robi na mnie coraz wieksze wrazenie.
Pomadka przyjemnie pachnie (lekko waniliowo z nuta jakis slodkich owocow cytrusowych) i delikatnie smakuje. Jednak co najwazniejsze dziala i przynosi ulge spierzchnietym wargom. Z powodu alergii mam nawracajace problemy z ustami i wszelkiero rodzaju balsamy i pomadki ochronne sa w mojej kosmetyczce/lazience/kieszeni niezbedne. Obok balsamu Nuxe (tego w sloiczku) ta pomadka jest moim absolutnym faworytem. Ma nad Nuxem nawet jedna przewage - jest w formie sztyftu a to oznacza ze swietnie sie nadaje do torebki/kieszeni itp. Czyli wszedzie tam gdzie grzebanie niezawsze czystymi paluchami w sloiczku sie sprawdza
Podobnie jak w przypadku kremu do rak tej firmy jednymy minusem jaki przychodzi mi do glowy jest jej cena - bardzo wysoka. Jednak biorac pod uwage jej dzialanie, estetyczne opakowanie i przyjemnosc uzytkowania bede do niej ponownie wracac.
Używam tego produktu od: kilku tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego -
- no proszę proszę...
Jest zaiste świetnej jakości. Mam dość problematyczne usta z tendencją do pierzchnięcia. Do tego codziennie używam pomadek, często trwałych, które siłą rzeczy wysuszają mniej lub bardziej.
Sztyft ma idealną konsystencję, tzn. nie jest ani za twardy, ani za miękki, przyjemnie sunie po ustach i jest niewyczuwalny. Koi, zmiękcza, wygładza i odżywia i to na dłużej niż godzinę. Do tego jest idealna pod kolorowe pomadki, praktycznie nie wpływa na ich "żywotność", a makijaż wygląda perfekcyjnie, bo i usta same z siebie wyglądają świetnie.
No i nie zapominajmy o składzie: bez parabenów, fenoksytanolu, olejów mineralnych, barwników.
Mały minus za zapach - delikatny, ale jakiś taki hmmm... No nie wiem, niby ok, ale wolałabym aby w ogóle go nie miał.
Wydajność trochę mniejsza niż tradycyjnych sztyftów, ale bez tragedii. Cena ok zważywszy na jakość produktu.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego -
- Świetna, odżywcza, przyjemna
Kończę pierwszą pomadkę i uważam, że jest bdb. Ma przyjemną konsystencję i zapach a do tego jest słodka w smaku, co bardzo uprzyjemnia aplikację
Usta są nawilżone, natłuszczone i przyjemie smakują. Ogólnie polecam!
Używam tego produktu od: 1 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 go -
- bardzo dobry kosmetyk
Pomadka ochronna Caudalie należy do najlepszych, zawiera cenne składniki i na pewno przewyższa swoją jakością zwykłe sztyfty dostępne za niższą cenę, ale z uwagi na to, że zużywam ich bardzo dużo, kupowanie tego kosmetyku ciągle/często zrujnowałoby mnie.
Bardzo dobrze rozprowadza się na ustach, regeneruje i natłuszcza suche usta, łagodzi i leczy podrażnienia.
Na pewno minusem jest cena. Poza tym czynnikiem wszystko jest ok.
Jeśli więc szukacie dobrej pomadki pielęgnacyjnej, można kupić, jest niezła.
Tak więc jakość jest na 5*, ale jedną * odliczam za cenę zbyt wysoką. Co prawda pomadka ta zapewnia luksusową pielegnację, ale droga jest.
Używam tego produktu od: jakiś czas temu zużyłam
Ilość zużytych opakowań: 1 standard -
Kupiłabyś ten produkt ponownie? Nie_wiem
Clarins, Moisture Replenishing Lip Balm with Essential Rose Wax
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.43 na 5Ilość recenzji: 43 -
Ziaja, Wazelina biała
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.41 na 5Ilość recenzji: 425 -
Bebe Young Care, Classic (Pielęgnacyjna pomadka do ust `Klasyczna`)
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.30 na 5Ilość recenzji: 462 -
Herba Studio, Tisane, Balsam do ust w słoiczku
Średnia ocena:Średnia ocen: 4.29 na 5Ilość recenzji: 1166
Elemis, Lip Revive (Balsam do ust bez oleju mineralnego)
Data dodania: 2013-05-20 14:33:32Ocena:Ilość recenzji: 1 -
Melvita, Apicosma Lip Balm (Naprawczy sztyft do suchych ust)
Data dodania: 2013-05-20 12:14:13Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Melvita, Lip Balm (Sztyft nawilzajacy do ust na bazie masla shea)
Data dodania: 2013-05-20 12:13:02Ocena:Ilość recenzji: 0 -
Supergoop, AcaiFusion Lip Balm SPF 30 (Ochronny balsam do ust)
Data dodania: 2013-05-20 12:07:48Ocena:Ilość recenzji: 1