Z Białą Perłą pierwszy raz miałam do czynienia jakieś 8 lat temu i wtedy byłam zachwycona efektami działania, dlatego ostatnio ze względu na promocję w Super-Pharmie skusiłam się na ponowny zakup, jednak mocno się rozczarowałam.
Po pierwsze - zero jakichkolwiek rezultatów. Produkt stosowałam regularnie, codziennie, zgodnie z zaleceniami producenta i ogromnie się zawiodłam, gdy po 10 dniach nie zauważyłam żadnych efektów. Nie rozjaśniło mi nawet najdelikatniejszych przebarwień, a o całych zębach mogłam sobie jedynie pomarzyć. To zdecydowanie nie ten produkt, który był dostępny w starej formule, ponieważ używając go te 8 lat temu, efekty były naprawdę widoczne już po pierwszym użyciu. Dodatkowo przy starej formule efekt lśniąco białych zębów utrzymywał się naprawdę przez długi czas, jednak tutaj nie ma mowy o jakimkolwiek trwałym efekcie, ponieważ nie było żadnego.
Po drugie - niesamowite podrażnienie dziąseł i zębów. Tutaj znów nawiąże do starej wersji, ponieważ kiedyś zdarzyło mi się nawet zasnąć z nakładkami i żelem na zębach i owszem, rano jak wstałam miałam nadwrażliwe zęby (szczególnie na kwaśne rzeczy), jednak podrażnienie szybko znikało. I muszę zaznaczyć, że nie wpływało to w żaden sposób na moje dziąsła. Tutaj przy 10-cio dniowym systemie nie zdarzyło mi się z żelem na zębach zasnąć, trzymałam się zaleceń producenta i mimo tego miałam ogromną nadwrażliwość zębów, a dziąsła zostały podrażnione do takiego stopnia, że długo musiałam o nie dbać, żeby doszły do siebie.
Nie mam pojęcia co miała w sobie stara formuła, może stężenie różnych substancji było większe, a może moje zęby były przyzwyczajone do tego produktu i dlatego nie uzyskałam żadnych efektów. Sama nie wiem. Ten 10-dniowy system wybielający, jak dla mnie to ogromna strata pieniędzy, bardzo chciałabym przetestować starą wersję (która niestety już nie jest nigdzie dostępna), żeby przekonać się czy to wina producenta, czy moich zębów. Jednak z tego co zauważyłam, większość dziewczyn nie poleca tego produktu, również pisze o braku jakichkolwiek efektów, więc myślę że wina jednak leży po stronie producenta. Mimo wielkich nadziei - ogromne rozczarowanie!
Wady:
- pomimo regularnego stosowania - zero jakichkolwiek efektów,
- nie rozjaśnia nawet najdelikatniejszych przebarwień,
- podrażnia dziąsła,
- wywołuje nadwrażliwość zębów,
- żel ma okropny smak i pozostawia niemiły posmak,
- wysoka cena.