Maybelline New York Volum` Express, Turbo Boost Mascara Tusz pogrubiający, wydłużający i podkręcający

• 16 maja 2018 o 23:10
    Nie kupię wiecej
    Kupiłam raz, żeby sprawdzić czy będzie trwały i jak długo.Przyznam że zasugerowałam się firmą i szczoteczką. Było dobrze do 2tygodni potem w środku dnia często się kruszył i wpadał do oczu. Oczy łzawiły i robiły się czerwone. Mam bardzo wrażliwe oczy i przyznaje ciężko mi znaleźć dobry tusz, który trzyma się cały dzień tam gdzie chce. Niestety tusz nie całkiem sprawdził się w moim przypadku. Cena przystępna do 20zł
    Zalety:
    • cena do 20 zł
    • funkcjonalna szczoteczka
    Wady:
    • kruszy się co drażni oczy
    • skleja rzęsy
    • rozmazuje się
    • mało wydajny przy codziennym używaniu
  • 21 lutego 2018 o 12:13
    Stworzony do dziennego makijażu
    Słaba ocena moim zdaniem nie oddaje jakości tuszu. Bo ten jest dobry. Sprawdzający się raczej w dziennym makijażu niż tym na wieczór, ale nadal dobry. Działanie: Gęsty tusz plus klasyczna, duża spirala = łapiemy nie tylko rzęsy długie i grube, ale też cieniutkie i prawie niewidoczne. Dla mnie to jest właśnie cel dziennego makijażu, bo niedobrze czuję się z rzęsami oklejonymi i obudowanymi tuszem, które sięgają po same brwi, a na które jest chyba obecnie coś w rodzaju trendu ;) Moim zdaniem ,,wyłapanie" drobnych włosków w wewnętrznym i zewnętrznym kąciku oka i pokrywanie ich przy pierwszej warstwie, to podstawowe zadanie tuszów zagęszczających (czy ,,budujących objętość"), jak kto woli. Tutaj nazwa oddaje istotę produktu, bo jednym pociągnięciem zmieniamy wygląd i wyrazistość oka. Efekt jest delikatny, ale widoczny. Nie ma posklejanych włosków i jeśli ktoś podobnie jak ja, ma obsesję na punkcie sklejania (i zwyczaj czesania rzęs grzebyczkiem, pomstując pod nosem) to nie dozna w tym wypadku wielu nerwów ;) Szczoteczka ładnie radzi sobie też z podkreślaniem dolnych rzęs. Ze zdumieniem stwierdzam, że w przeciwieństwie do ,,żółtej serii", ten tusz mnie wcale nie podrażnia, o ile, zapominając się, nie potrę oczu. Jest też relatywnie łatwy w demiakijażu. Gdzie są słabe strony? Trwałość. Kruszy się na potęgę i osypuje na dolną powiekę. Rozmazać go trudniej niż pokruszyć, ale koniec końców i tak się nie trzyma, wiec co to za różnica... Pod wieczór ,,znika", efekt znacznie blednie. Bezsprzecznie, długie godziny pięknych rzęs z tym produktem nie są możliwe. Podsumowując: Być może to kwestia osobistych upodobań, ale wizualnie na oku jakoś zawsze bardziej pasują mi te tusze, które jednocześnie okazują się szybko gęstniejące i kruszące się pod wieczór, niż rzadkie trwałe killery, które dają się nakładać pięcioma warstwami. W każdym razie, neurotycy ,,pełnych objętości, rozdzielonych rzęs" , niekoniecznie bardzo długich i grubych, raczej będą zadowoleni, jako i ja ;)
  • 13 lipca 2017 o 22:19
    średni przyjemniak
    Tusz na niespecjalne okazje, jak najbardziej. Ładnie rozczesuje, lekko wydłuża, ale nie ma szczególnego efektu wow. Jest wydajny, trwałość też ok. Szału nie robi, ale nie krzywdzi. Dla kogoś, kto nie potrzebuje efektu wow jest w sam raz.
    Zalety:
    • trwały
    • wydajny
    • ładnie rozczesuje
    • przyjemna konsystencja
  • 3 maja 2016 o 9:52
    Pierwszy bubel od Maybelline.
    Okropny tusz, który po 3 zastosowaniach wylądował w koszu! Zazwyczaj staram się dać produktom drugą i trzecią szansę, ale nie w tym przypadku! Dla mnie tusz ma same wady. - Szczoteczka niby klasyczna, ale nabiera zbyt dużo tuszu? - Tusz od samego początku skleja rzęsy, tworzy ogromniaste grudki - Obsypuje się już podczas aplikacji. - W ekspresowym tempie wysycha. Po tygodniu od otwarcia już nawet nie zostawiał śladu na rzęsach. Nie, nie i jeszcze raz nie! Nigdy nie narzekałam na tusze tej firmy, ale ten produkt bez żalu wylądował w koszu!
  • 21 kwietnia 2016 o 13:30
    Jestem na nie
    Żeby nie było tak bardzo negatywnie, zacznę od plusów: + Szczoteczka - prosta, bez zbędnych udziwnień, taka jak lubię. + Ładna intensywna czerń. I to by było na tyle. Więcej pozytywów nie zauważyłam. Wady: - Okropnie skleja rzęsy. - Kruszy się i osypuje. Odbija się zarówno na górnej jak i dolnej powiece. - Zdecydowanie nie pogrubia i nie podkręca rzęs. Niestety nie polubiliśmy się :(