WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Manhattan Cuticle Remover Płyn do zmiękczania skórek

TNL
    16 lutego 2016 o 10:35
    Naprawdę dobry
    Mam skórki z tendencją do szybkiego narastania, przy braku pielęgnacji robią się zgrubiałe i strzępią się, co powoduje bolesne zadziory. Przez bardzo długi czas używałam radełka, ponieważ żaden preparat do usuwania skórek nie sprawdzał się w moim przypadku- po prostu nie dawały żadnego efektu. Miałam też przygodę z wycinaniem cążkami, ale niezależnie czy robiłam to sama, czy u kosmetyczki, zawsze robiły mi się takie "cienkie paseczki zadartych skórek", które potrafiły sięgać nawet centymetr w dół płytki. Na preparat ten trafiłam przypadkiem, dorzuciłam go do innych zakupów kosmetycznych na Allegro. Kosztował parę zł, po wcześniejszych negatywnych doświadczeniach podchodziłam do niego bez entuzjazmu- ale okazało się, że jest naprawdę dobry! Przy pierwszym zastosowaniu miałam mocno narośnięte skórki, więc oprócz drewnianego patyczka pomogłam sobie cążkami, ale już przy następnych, regularnych użyciach, nie są one potrzebne (chyba, że do naprawdę drobnej kosmetyki). Preparat nie podrażnia skórek ani paznokci (dodam, że moje są bardzo mocne i twarde), usuwa wszystkie błonki z płytki, nic nie żółknie, wreszcie po manicure nie powstają żadne zadziorki! Efekt bardzo mi się podoba, skórki są usunięte do samej podstawy- tego mi właśnie brakowało w preparatach i dlatego też męczyłam się z radełkiem (brrr, nigdy więcej). Po zabiegu myję ręce i smaruję skórki oliwką, która pielęgnuje również paznokcie, dlaczego nie pojawia się wysuszenie. Uważam, że kosmetyk ten jest naprawdę wart wypróbowania, nawet przez zdeklarowane zwolenniczki metod mechanicznych czy posiadaczki twardych, problematycznych skórek. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 7 listopada 2015 o 21:45
    Całkiem ok
    Lubię go, przede wszystkim za to, że działa. Zmiękcza skórki, łatwo jest je odsunąć. Jest delikatny i nie wysusza skóry w okół paznokci. W żaden sposób nie działa, też na płytkę paznokcia. Jest wydajny i bezzapachowy. Duży plus za opakowanie i pomysł z nakładaniem pędzelkiem. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w połowie pierwszego
    Dusia06
    10 sierpnia 2015 o 11:35
    Bardzo dobry
    Na produkt skusiłam się na allegro za jakies niewielkie pieniądze 2-5 zł. Miałam dość spore problemy z usunięciem skórek. Próbowałam użyć olejków kremów, namaczania i nic. Ten produkt przyszedl mi z pomocą. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 6 lutego 2015 o 19:56
    ŚWIETNY !
    Płyn jest świetny: + faktycznie bardzo zmiękcza skórki + dość tani + wydajny + łatwy w użyciu + dobra konsystencja + jest raczej bezzapachowy Jak dla mnie produkt jest na prawdę świetny i nie zamienię go na żaden inny . Używam tego produktu od: niecałych 2 lat Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe opakowanie
  • 11 września 2014 o 15:30
    Niezastąpiony przy usuwaniu skórek
    Fajny, poręczny preparat, który rozpuszcza nawet najtwardsze skórki i fenomenalnie pomaga w ich usuwaniu. PLUSY: + Łatwy w użyciu + Wydajny + Tani + Skuteczny - skórki się rozpuszczają i można je potem delikatnie usunąć patyczkiem + Wystarczy go użyć raz w tygodniu MINUSY: - Skórki odrastają szybciej niż po wycięciu radełkiem U mnie nie wpłynął na paznokcie, nie zżółkły i nie stały się słabsze. Może dlatego, że nałogowo używam odżywki z Eveline i ona jest moim panaceum na całe paznokciowe zło ;) Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1