Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

PEG-7 Glyceryl Cocoate

Polioksyetylenowany 7 molami tlenku etylenu kokosan glicerolu

Polyethylene Glycol (7) Glyceryl Monococoate

Polimer pozyskiwany z glikolu polietylenowego oraz gliceryny i kwasu tłuszczowego pochodzących z oleju kokosowego. Niejonowa substancja powierzchniowo czynna rozpuszczalna w wodzie. Stężenie w kosmetyku niespłukiwanym jest ograniczone do maksymalnie 10% ze względu na ryzyko podrażnienia.

Wspomaga inne emulgatory. Substancja stosowana przede wszystkim w produktach do mycia włosow i ciała. Ma właściwości myjące, natłuszczające i poprawiające jakość piany. Wygładza skórę i włosy.

Substancja półsyntetyczna, Substancja roślinna

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emolient

Emulgator, emulsyfikator

Substancja konsystencjotwórcza

Stabilizator formuły

Stabilizator emulsji

Stabilizator piany

Substancja natłuszczająca

Substancja powierzchniowo czynna

Substancja wygładzająca

1
słabsze działanie silne działanie
2
słabsze działanie silne działanie

Składnik może być szkodliwy ze względu na ryzyko zanieczyszczenia dioksanem. Nie należy stosować go na uszkodzoną skórę i nie jest zalecany w kosmetykach dla dzieci.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.