Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Lecithin

Lecytyna

Lecithins, Phospholipids

Lecytyny, inaczej fosfatydylocholiny i fosfolipidy, to naturalne emulgatory pozyskiwane z olejów roślinnych takich, jak soja, rzepak, słonecznik- poprzez rafinację heksanem lub z żółtek jaj. Lecytyna jest brązową substancją o lepkiej, plastycznej konsystencji i wysokiej higroskopijności. Rozpuszczalna w etanolu, częściowo miesza się z olejami, w kontakcie z wodą pęcznieje. Surowiec należy przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

Naturalny emulgator emulsji typu O/W oraz zagęstnik. Ma właściwości odżywcze, zmiękczające, uzupełnia w lipidy spoiwo miedzykomórkowe, także w formie liposomów. Ułatwia wchłanianie substancji aktywnych. Na skórze początkowo daje uczucie lepkości, po czym wchłania się.

Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Emulgator, emulsyfikator

Substancja kondycjonująca

Nośnik substancji aktywnej, Promotor przejścia

Substancja nawilżająca

Substancja odżywcza

Substancja zmiękczająca

Zagęstnik

1
słabsze działanie silne działanie
1
słabsze działanie silne działanie

Składnik może pochodzić z genetycznie modyfikowanych upraw- GMO.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.