Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Cetearyl Glucoside

Poliglukozyd alkoholu cetylostearylowego, Glukozyd cetearylowy

Cetearyl Polyglucose

Niejonowa substancja powierzchniowo czynna, otrzymywana w procesie kondensacji alkoholu cetearylowego i glukozy. Substancja hydrofilowa, rozpuszczalna w wodzie. Może być pochodzenia roślinnego, zwierzęcego lub częściowo mineralnego- z ropy naftowej. Stabilna chemicznie.

Zastosowanie znajduje jako emulgator do tworzenia formuł emulsyjnych, a także poprawia konsystencję, daje poślizg, wzmacnia pianę i ułatwia spłukiwanie kosmetyku ze skóry i włosów. Substancja łagodna dla skóry. Tworzy aksamitną w dotyku powłokę, odżywia i zapobiega przesuszeniom. Ma również właściwości myjące.

Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emolient

Emulgator, emulsyfikator

Substancja filmotwórcza

Substancja natłuszczająca

Substancja ochronna

Substancja odżywcza

Substancja pomocnicza

Substancja powierzchniowo czynna

Substancja przeciwłupieżowa, wzmacniająca cebulki, stymulująca porost włosów

Substancja wygładzająca

1
słabsze działanie silne działanie
1
słabsze działanie silne działanie

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.