18.URODZINY Klub Recenzentki Kody rabatowe Konkursy i testy
Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Disodium Cocoamphodiacetate

Kokoamfodioctan disodu

Cocoamphocarboxyglycinate, Cocoamphodiacetate

Amfoteryczny związek chemiczny. Substancja powierzchniowo czynna pochodzenia m.in. roślinnego- z oleju kokosowego, a także kwasu octowego, rozpuszczalna w wodzie, o dobrych właściwościach pieniących i myjących, również w obecności olejów, twardej lub słonej wody. W środowisku zasadowym tworzy obfitą pianę i ma bardzo dobre właściwości myjące; w kwaśnym wykazuje działanie kondycjonujące i i łagodzące podrażnienia.

Substancja myjąca, pianotwórcza, wzmacniająca i utrwalająca pianę. Wspomaga działanie innych detergentów, oczyszcza skórę i włosy. Stosowana w żelach pod prysznic, płynach do kąpieli, żelach do mycia twarzy, dłoni, szamponach. Ma także właściwości wiążące składniki kosmetyków, regulujące lepkość oraz nadaje klarowną, przejrzystą konsystencję. Jest uznana za jedną z łagodniejszych substancji myjących.

Substancja półsyntetyczna, Substancja roślinna

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Substancja kondycjonująca

Regulator lepkości

Substancja nadająca przejrzystości, hydrotrop

Substancja pianotwórcza

Substancja powierzchniowo czynna

Zagęstnik

1
słabsze działanie silne działanie

Składnik może wysuszać skórę wrażliwą.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.