Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

Olej z pestek brzoskwini

Expressed Peach Oil, Peach Kernel Oil, Prunus Persica Kernel Oil, Peach Oil, Persic Oil, Peach (Prunus Persica) Kernel Oil

Oferowany przez nas olej z brzoskwini tłoczony na zimno ze 100% czystych pestek brzoskwini a następnie filtrowany i delikatnie rafinowany. Olej ten jest lekki zawiera wysoką koncentrację NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy (typu omega-9).

Olej może być stosowany bezpośrednio na skórę. Szybko się wchłania się bez uczucia tłustości. Olej brzoskwiniowy jest polecany do stosowania w kosmetykach dla cery dojrzałej, wrażliwej, podrażnionej. Może być stosowany jako olej bazowy w aromaterapii i masażu. Jako środek zmiękczający jest idealny do wyrobu kremów do twarzy, ciała i pielęgnacji ust.

Substancja pochodzenia naturalnego, Substancja roślinna

Emolient

Substancja kondycjonująca

Substancja filmotwórcza

Substancja kojąca, łagodząca, substancja wzmacniająca naczynia krwionośne

Substancja nawilżająca

1
słabsze działanie silne działanie

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.