Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

PEG-75 Lanolin

Lanolina polioksyetylenowana 75 molami tlenku etylenu

Polyethylene Glycol 4000 Lanolin, Polyoxyethylene (75) Lanolin

Niejonowa substancja powierzchniowo czynna pochodząca z lanoliny- tłuszczopotu z wełny owczej, polioksyetylenowana tlenkiem etylenu. Substancja rozpuszczalna w wodzie, polimerowa i hydrofobowa.

Substancja myjąca i emulgująca, wzmacniająca działanie innych detergentów w kosmetykach. Poprawia właściwości aplikacyjne, rozprowadzanie, jakość piany, ma właściwości zmiękczające wodę i zwilżające.

Substancja półsyntetyczna, Substancja pochodzenia zwierzęcego

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emulgator, emulsyfikator

Solubilizator

Substancja pianotwórcza

Substancja powierzchniowo czynna

Substancja zmiękczająca

2
słabsze działanie silne działanie

W stężeniu powyżej 10% składnik może działać drażniąco na skórę. Składnik nie jest zalecany osobom uczulonym na lanolinę. Składnik może być zanieczyszczony szkodliwym dioksanem. Nie należy stosować go na uszkodzoną skórę i nie jest zalecany w kosmetykach dla dzieci oraz kobiet w ciąży.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.