Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!
Polecamy: 3 DNI DO BIELI
Statystyki: + Dodaj produkt
Składnik:

Acetylated Lanolin

Lanolina acetylowana

Acetates Lanolin, Hard Lanolin Acetate, Lanolin Acetate, Wool Fat Acetate, Acetylated Wool Fat, Acetylum Lanolinum, Lanolin Cera Acetate, Acetylated Lanolin Wax

Składnik pochodny lanoliny, czyli tłuszczopotu z wełny owczej. Lanolina acetylowana od lanoliny różni się niższą temperaturą topnienia, jest łatwiejsza w obróbce cieplnej i w preparowaniu z formułami kosmetycznymi, ma mniejsze właściwości emulgujące, jest bardziej hydrofobowa, niż związek wyjściowy. Substancja nierozpuszczalna w wodzie.

Emolient tłusty tworzący na powierzchni skóry i włosów odżywczą, zmiękczającą, wygładzającą i nabłyszczającą oraz ochronną warstwę. Pełni także funkcję emulgatora. Stosowany jako czynnik tworzący wodoodporne powłoki, np w kosmetykach do makijażu, tuszach do rzęs i kredkach oraz w kosmetykach do opalania, szczególnie w wyrobach ochronnych dla dzieci. Wodoodporne powłoki utworzone z acetylowanej lanoliny są bardzo przydatne również w kremach do ciała, do rąk i pomadkach ochronnych do ust, ponieważ zapobiegają odparowywaniu wody, zatrzymują wilgoć w skórze i utrzymują ją w dobrej kondycji. Ponadto acetylowana lanolina nie wykazuje działania alergicznego i dlatego polecana jest jako środek zmiękczający skórę do kosmetyków przeznaczonych dla skóry szczególnie wrażliwej. Wyraźnie także wzmacnia włosy i poprawia ich wygląd.

Substancja pochodzenia zwierzęcego

Emolient

Emulgator, emulsyfikator

Substancja kondycjonująca

Substancja filmotwórcza

Substancja kojąca, łagodząca, substancja wzmacniająca naczynia krwionośne

Substancja natłuszczająca

Substancja ochronna

Substancja odżywcza

Substancja wygładzająca

Substancja zmiękczająca

2
słabsze działanie silne działanie

W dużych stężeniach może nasilać problemy trądzikowe, powodować wypryski, jednakże w rozsądnych ilościach wykazuje działanie łagodzące objawy trądziku i trądzikopodobne.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.