Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Triacetin

Triacetyna, Trioctan glicerolu

(TRI-) ACETIN, 1,2,3-PROPANETRIOL TRIACETATE, 1,2,3-PROPANETRIYL ESTER ACETIC, GLYCERYL TRIACETATE, 1,2,3-PROPANETRIOL TRIACETATE, ENZACTIN, FUNGACETIN, GLYCERIN TRIACETATE, GLYCEROL TRIACETATE

Jest to triester glicerolu i kwasu octowego o wzorze. Występuje w postaci jasnej i oleistej cieczy.

W kosmetykach stosowany jako rozpuszczalnik, humektant (rozpuszczalny w wodzie, ma zdolność do trwałego wiązania i zatrzymywania wody z otoczenia), plastyfikator. POmaga zapobiegać rozwojowi drobnoustrojów na skórze.

Substancja syntetyczna

Humektant

Plastyfikator

Rozpuszczalnik

Substancja antymikrobowa

Substancja filmotwórcza

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.