Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Sorbitan Trioleate

Trójoleinian sorbitolu

Anhydro-D-Glucitol Trioleate, Anhydrosorbitol Trioleate, Tri-9-Octadecenoate Sorbitan

Trójestry pozyskiwane z kwasu oleinowego i sorbitolu. Kwas oleinowy pochodzi najczęściej z oliwy z oliwek, ale może też być pozyskiwany z masła i tranu. Niejonowa substancja powierzchniowo czynna, ma postać żółtej lub brązowej cieczy, nierozpuszczalnej w wodzie.

Substancja myjąca, natłuszczająca i nawilżająca, służy także jako emulgator do tworzenia emulsji, zapobiega rozwarstwieniu kosmetyku w trakcie jego przechowywania. Ma właściwości emoliujące, zapobiega przeznaskórkowej utracie wody oraz przesuszeniom od wody i silnie odtłuszczających detergentów.

Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emolient

Emulgator, emulsyfikator

Substancja kondycjonująca

Stabilizator formuły

Stabilizator emulsji

Substancja filmotwórcza

Substancja natłuszczająca

Substancja nawilżająca

Substancja ochronna

Substancja odżywcza

Substancja powierzchniowo czynna

Substancja wygładzająca

2
słabsze działanie silne działanie

Składnik w dużych stężeniach i często stosowany może nasilać problemy trądzikowe, powodować wypryski i zaskórniki.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.