Co zrobić ze szparagów?
Sortuj po:

Szparagi to warzywa, które pojawiają się jako pierwsze spośród wiosennych warzyw w naszych sklepach i na zielonych bazarkach. Niestety równie szybko znikną - dlatego cieszmy się ich smakiem właśnie teraz! Dlaczego warto je jeść? Szparagi to moc witamin z grupy B, witaminy C i A, a także kwasu foliowego i innych składników mineralnych. Ponadto są wyjątkowo smaczne! Jeśli lubisz wyraziste smaki, wybierz te zielone o ostrym smaku, zaś białe szparagi polecamy osobom lubiącym delikatne i subtelne doznania smakowe. Poniżej prezentujemy 10 pomysłowych przepisów na szparagi - koniecznie je wypróbuj!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką

Najnowsze komentarze / recenzje

  • » Proste i pyszne Ciasteczka Maślane

    Przepis bardzo prosty i szybki, a ciastka pyszne :-) Do drugiej blachy dodałam trochę...


  • » Sałatka z łososiem i mango

    dla mnie sałatka bardzo dobra, jednak za słodka. Ja bym dodała tylko 1 łyżkę miodu i 1...


  • » Biszkopt rzucany o podłogę

    polecam miaszanke do biszkoptu z Polskich Młynów, ciasto wyjdzie pyszne i nie trzeba będzie...

  • » Babka

    bardzo prosta i szybka w wykonaniu jest babka z mieszanki z Polskich Młynów na bazie mąki...

  • » babeczko-mufinki cytrynowe

    Patryk - ja uzywam tej mąki z Polskich Młynów praktycznie do wszystkiego i jest naprawdę...