Co zrobić ze szparagów?
Sortuj po:

Szparagi to warzywa, które pojawiają się jako pierwsze spośród wiosennych warzyw w naszych sklepach i na zielonych bazarkach. Niestety równie szybko znikną - dlatego cieszmy się ich smakiem właśnie teraz! Dlaczego warto je jeść? Szparagi to moc witamin z grupy B, witaminy C i A, a także kwasu foliowego i innych składników mineralnych. Ponadto są wyjątkowo smaczne! Jeśli lubisz wyraziste smaki, wybierz te zielone o ostrym smaku, zaś białe szparagi polecamy osobom lubiącym delikatne i subtelne doznania smakowe. Poniżej prezentujemy 10 pomysłowych przepisów na szparagi - koniecznie je wypróbuj!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)

Najnowsze komentarze / recenzje