Marynowany łosoś

autor: , kategoria: ryby, kuchnia skandynawska , dodano: 2009-10-24
  • Marynowany łosoś

Składniki:

Przygotowanie:

Ze świeżej ryby usunąć łeb, wypatroszyć i zamrozić ją na co najmniej 24 godz. Wymieszać cukier z solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Łososia rozmrozić, ułożyć w szklanym naczyniu i posypać przygotowaną mieszanką. Po 24 godz. wyjąć rybę z marynaty i kroić pod kątem. Plastry powinny mieć zielony rant z kopru.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe