Marynowany łosoś

autor: , kategoria: ryby, kuchnia skandynawska , dodano: 2009-10-24
  • Marynowany łosoś

Składniki:

  • łosoś [1 szt.]
  • cukier [0.5 szklanki]
  • pieprz biały [0.25 szklanki]
  • koperek [1 szt.] (pęczek )
  • sól [0.5 szklanki] (kamienna)

Przygotowanie:

Ze świeżej ryby usunąć łeb, wypatroszyć i zamrozić ją na co najmniej 24 godz. Wymieszać cukier z solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Łososia rozmrozić, ułożyć w szklanym naczyniu i posypać przygotowaną mieszanką. Po 24 godz. wyjąć rybę z marynaty i kroić pod kątem. Plastry powinny mieć zielony rant z kopru.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: panna cotta z owocami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem