Gnocchi w sosie pomidorowym ( czyli włoskie kopytka)

autor: , kategoria: kluski, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2010-01-13
  • Gnocchi w sosie pomidorowym ( czyli włoskie kopytka)

Składniki:

Przygotowanie:

Zagotować wode w garnku, umiescic w nim ziemniaki i gotowac przez 12-15 minut,az staną sie miekkie. Odcedzic i pozostawic do wystygnięcia.
Ostudzone ziemniaki obrać,rozgnieść,zmieszac z solą, pieprzem, mąką i oregano.
Olej rozgrzac na patelni.Smazyc na niej cebul e przez 3-4 minuty. Dodac pomidory, wywar z warzyw i dusic ok. 10 minut, doprawic pieprzem i sola.
Z ciasta ziemniaczanego uformowac walek o srednicy ok. 2.5 cm, wyciac plastry o grubosci ok. 2,5 cm.Kazdy wałek docisnac widelcem.
Zagotować wode w garnku i gotowac gnocchiprzez 2-3 min,az wyplyna na powierzchnie.
Podawac z sosem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • hathayoga, 2010-03-16 22:39:31
    hathayoga
    prosty przepis na gnocchi, muszę kiedyś koniecznie wypróbować. a czy aby miękkie?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe