Pasztet z selera

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-01-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasztet z selera
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasztet z selera

Składniki:

Przygotowanie:

Seler i cebulę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać wodę, rozdrobniony czosnek, sól, pieprz, kostki grzybowe i margarynę, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu jeszcze 1 godzinę.
Ostudzić. Do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą, dobrze wyrobić. Foremkę wysmarować tłuszcze i wysypać bułką, wyłożyć masę i piec 1.5 godziny w temperaturze 180 st. C.

    Śr. ocena: 4.17 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • AgaZ, 2010-01-14 07:27:45
    AgaZ
    Szkoda, że nie ma zdjęcia. Jestem strasznie ciekawa jak to wygląda. Nigdy nie jadłam takiego pasztetu.
    Komentarz
  • lentilka, 2010-01-16 07:23:36
    lentilka
    1
    Pasztety z warzyw często goszczą na naszym stole. Mój ulubiony to pasztet z cukini i szpinaku, dla odmiany spróbują według Twojego przepisu
  • anomaly, 2010-01-17 15:26:00
    anomaly
    Niestety nie mam zdjęcia
    Mogę powiedzieć tylko tyle, że smakuje podobnie jak ten "mięsny" i cała moja rodzinka się nim zachwyca
    Komentarz
  • anomaly, 2010-01-17 15:33:46
    anomaly
    Taki pasztet selerowy wygląda tak:
    http://znamiwesele.pl/images/galeria/duze/pasztet.jpg , czyli nie różni się wyglądem od innych
    Z tego przepisu wychodzi mi jedna dość spora foremka, taka jak na zdjęciu.
    Komentarz
  • pauline1313, 2010-03-17 18:18:04
    pauline1313
    1
    Ja dodaję jeszcze 0,5kg pieczarek, a margaryny 0,5 kostki, wtedy jest mniej tłusty
  • kati81, 2010-03-18 07:09:05
    kati81
    2
    Na pewno jest dobry, bo sama często robię pasztety z różnych warzyw, jednak ja bym nie dodawała kostki rosołowej - przecież to sama chemia Nie lepiej doprawić naturalnymi przyprawami albo dodać pieczarki, tak jak już ktoś wcześniej wspomniał?
    Ponadto margarynę zamieniłabym na masło extra, bo to nieprawda, że margaryna jest zdrowsza od masła - to tylko chwyt marketingowy
  • live, 2014-03-09 17:51:50
    live
    kati81 zgadzam sie z tobą w 100 proc ponieważ masło i to najlepiej klarowane 99 proc tłuszczu mlecznego
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem