krokieciki z farszem misno pieczarkowym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-01-14
  • krokieciki z farszem misno pieczarkowym

Składniki:

  • jajka [2 szt.]
  • mleko [1 szklanka]
  • woda [1 szklanka]
  • mąka pszenna [1.5 szklanki]
  • boczek [0.3 dag]
  • żeberka [0.5 kg]
  • pieczarki [0.5 kg]
  • jajka [1 szt.]
  • olej [0.5 l]

Przygotowanie:

Mleczko wlać do miski.Wode zagotować i dodać do mleka ,wbić 2 jajka i wsypać mąke i wszystko razem wymieszać.Smażyc nalesniki.Boczek wraz z żeberkami usmazyc zeby byly miekkie w tym samym czasie mozna smazyc pokrojone wczesniej pieczarki,.Po usmazeniu gdy beda cieple przemielic przez maszynke wraz z miesem wszysko wymieszac dodac jajko. na usmazone nalesniki rozsmarowac farsz i zwija najpierw dolny brzeg do srodka pozniej gorny i pozniej zwinac.Obtaczac w jajku i bulce i smazyc.PRZEPYSZNE

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe