Udka po meksykansku

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-01-14
  • Udka po meksykansku

Składniki:

  • udka kurczaka [6 szt.] (pałeczki)
  • fasola czerwona konserwowa [1 op.]
  • koncentrat pomidorowy [1 łyżka]
  • cebula biała [2 szt.]
  • czosnek [1 ząbek]
  • olej (do smazenia)
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:

Pałeczki natrzyj solą i pieprzem po czym zrumień na tłuszczu i ułuż w naczyniu żaroodpornym.Na reszcie tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek dodaj koncentrat i fasolę.Mieszając zagotuj i polej nim udka. wstaw na 40min do piekarnika.Ja podaje z frytkami zawsze na imprezy bo jest pyszne a mozna dosypac troche chili bedzie ostrzejsze.....

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Śniadanie na wynos 02 nasiona chia

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem