Grilowana kanapka z oscypkiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-01-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grilowana kanapka z oscypkiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grilowana kanapka z oscypkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Gdy znudziły mi się zwykłe kanapki stwierdziłam, że dla odmiany zacznę je grillować w elektrycznym grillu domowym. Jeżeli go nie posiadamy możemy używać sprzętu do robienia sandwiczy :D

Najlepiej smakują bułki grahamki lub każde inne, które mają w sobie ziarna.



Bułkę przekrajamy na pół, kroimy oscypka na pół (ja robię z tymi małymi, przy dużych kroimy na plasterki). Układamy po jednej części oscypka na każdej stronie wewnętrznej bułeczki. Następnie po plasterku szynki (można ją zastąpić każdą inną chudą wędlinką) i składamy. Wkładamy do mocno nagrzanego grilla i ściskamy mocno. W między czasie jeśli nie mamy gotowego sosu czosnkowego zabieramy się za jego robienie;) Pomidora i cebulkę kroimy na plasterki.

Kanapkę grillujemy do momenty aż bułka się zarumieni i będzie chrupiąca a oscypek się stopi. Wyjmujemy kanapkę i otwieramy nożem, smarujemy po obu stronach sosem i układamy pomidory oraz cebulkę. Składamy kanapkę i się zajadamy.

Smacznego:)

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Meariel, 2010-01-14 16:45:19
    Meariel
    0
    Powiem tak: mmmmmmmmmmm!
    Muszę wypróbowac, ale u mnie grahamka nie przejdzie- jak grzanki to tylko z niezdrowego białego pieczywa
  • paulina150528, 2010-01-14 19:57:22
    paulina150528
    Ja tez nie lubie grahamek ale "gołych" Takie smakują o niebo lepiej. Oczywiście można zastapić kanapkę,każdą inną bułeczką. Warto,żeby była "prostokątna" wtedy więcej się w niej mieści
    Komentarz
  • dagwoj, 2010-01-30 13:25:11
    dagwoj
    Przepis bardzo zachęcający. Połączenie zgrilowanej grahamki z oscypkiem jak najbardziej do mnie przemawia. Tyle, że nad morzem dostac oscypka graniczy z cudem... Z kolejnej wyprawy przywiozę tenże przepyszny ser i - pewnie o ile nie pożrę w całości - zgrilluje go razem z grahamką.
    Komentarz
  • dagwoj, 2010-02-07 00:06:16
    dagwoj
    skurczybyk złosliwiec nie uwaza moich ocen za adekwatne bo niby jestem malo wiarygodna .... co do dzika, mialam na mysli zamrozonego... tzn. , po zabiciu i rozebraniu przelezal on w mojej zamrazarce jakies kilka dni wiec kruchy jest bardzo tez zem wychowana na dzikach
    Komentarz
  • zlosliwiec, 2010-02-07 09:21:26
    zlosliwiec
    uważaj na słowa, bo będziesz lizać wizaż przez szybkę... |-]
    Komentarz
  • Martilla, 2010-04-12 20:26:35
    Martilla
    2
    Uwielbiam oscypka i wszystkie potrawy z jego użyciem. Ciepły oscypek w chrupkiej kanapce mmm niebo w gębie.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe