Nalewka bożonarodzeniowa

autor: , kategoria: drinki, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2010-01-14
  • Nalewka bożonarodzeniowa

Składniki:

  • spirytus [0.25 l]
  • woda [1 szklanka]
  • figi [10 dag] (suszone)
  • daktyle [10 dag]
  • morele [10 dag] (suszone)
  • rodzynki [10 dag]
  • cynamon [1 szczypta]
  • kardamon [1 szczypta]
  • cukier [25 dag]
  • suszone śliwki [10 dag]
  • orzechy włoskie [10 dag]
  • pomarańcze [1 szt.]
  • goździki [1 szczypta]

Przygotowanie:

Bakalie pokroic, usunac pestki. Pomarańcze wyszorowac i pokroic w
plastry. Ulozyc wszystko warstwami w sloiku przesypujac cukrem. Zalac
alkoholem zmieszanym z woda. Odstawic w cieple miejsce na 4-6 tygodni.
Przefiltrowac, rozlac do butelek.

Bakalie moga byc uzyte do wypieków.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kokosanki - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem