Pascha

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2009-10-29
  • Pascha

Składniki:

Przygotowanie:

Twaróg i żółtka dwukrotnie zemleć w maszynce. Utrzeć masło z cukrem, ucierając dodawać twaróg i utłuczoną laskę wanilii, sparzone, obrane ze skórki i posiekane migdały, rodzynki i skórkę pomarańczową. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę. Uformować wałek, zawinąć w wilgotną ściereczkę i przycisnąć półtorakilogramowym ciężarkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godz. Przed podaniem na stół ostrożnie odwinąć, wyłożyć na półmisek, udekorować owocami.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • ewelline, 2010-01-07 23:01:08
    ewelline
    wygląda wyśmienicie !!!!!
    Komentarz
  • Soleilka, 2010-04-01 19:17:36
    Soleilka
    1
    Uwielbiam paschę. Ja robię 2 masy serowe - jedna zwykła, do drugiej dodaję nutellę i przekładam. Pycha

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem