Nalewka porzeczkowa

autor: , kategoria: drinki , dodano: 2010-01-14
  • Nalewka porzeczkowa

Składniki:

  • porzeczki [0.5 kg]
  • spirytus [0.5 l]
  • cukier [0.5 kg]
  • wódka czysta [0.25 l]

Przygotowanie:

Owoce zalać i zamknąć szczelnie na 4 tygodnie, poruszać codziennie.
Przefiltrować.
Owoce zasypać cukrem.
Odstawić na 2 tygodnie (do rozpuszczenia).
Przefiltrować, połączyć oba płyny, wymieszać i do butelek.
Odstawić do sklarowania w ciemne i chłodne miejsce na conajmniej miesiąc. Im dłużej tym lepiej.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Sałatka z melona - Joanna Bielak

Komentarze

  • zlosliwiec, 2010-01-15 10:19:38
    zlosliwiec
    Jakie porzeczki? Czarne, białe czy czerwone?
    Komentarz
  • _Czarodzielnica_, 2010-04-19 16:46:07
    _Czarodzielnica_
    Przepis niekompletny...
    Komentarz
  • ewelline, 2010-07-30 20:24:08
    ewelline
    ja znam inny przepis
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem