Ratafia

autor: , kategoria: drinki , dodano: 2010-01-14
  • Ratafia

Składniki:

Przygotowanie:

Do 10 litrowego sloja wsypywac w miare dojrzewania owoce. Z wisni, moreli, brzoskwin i sliwek usunac pestki, z gruszek gniazda nasienne. Cytrusy przed dodaniem do sloja polac wrzatkiem. rodzynki namoczyc, odcedzic i wrzucic do sloja. Kazda porcje owocow przesypywac 10-15 dkg cukru i dolewac 200ml spirytusu. Macerowac miesiac od wrzucenia ostatniej porcji owocow. Zalewe zlac, owoce odcisnac. Przelac do butelek i odstawic na pol roku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe