Mus z zielonego groszku.

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-01-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mus z zielonego groszku.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mus z zielonego groszku.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mus z zielonego groszku.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mus z zielonego groszku.

Składniki:

Przygotowanie:

Groszek gotujemy w osolonej wodzie, ok 5min od zagotowania.
Po tym czasie groszek odsączamy z wody i przekładamy do blendera/miski, dodajemy masło i miksujemy, aż powstanie jednolity mus.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Uwagi: Proste i szybkie w przygotowaniu idealne do mięs i ryb.
Ja zostawiam około 1/2 szklanki groszku i dodaje go do reszty po zmiksowaniu.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • askor90, 2010-02-24 13:13:39
    askor90
    -1
    Jadłam z rybą. PYCHA!
  • Blondive, 2010-04-18 00:48:05
    Blondive
    czy groszek wrzucamy do garnka gdy woda jest jeszcze zimna i wtedy zagotowujemy, czy wrzucamy już do zagotowanej wody ?
    Komentarz
  • lentilka, 2010-04-18 05:49:57
    lentilka
    Ja wrzucam do zagotowanej wody.
    Komentarz
  • x Bella, 2010-06-26 11:41:14
    x Bella
    1
    wypróbowałam, na prawdę pyszne. : )
  • anka_bunio, 2011-02-05 15:10:57
    anka_bunio
    0
    Taki mus to świetny dodatek do wielu potraw. U mnie był z makaronem. Fani ostrzejszych smaków mogą pokusić się o dodanie czosnku albo chrzanu.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem